Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan fog lezajlani egy...

Hogyan fog lezajlani egy ilyen ügy?

Figyelt kérdés

Több embert átvert internetes kereskedéssel egy ember,a csalások mértéke 12-27ezer ft között van, nekem is csak 12ezer.

elmentem a rendőrségre, mindent kinyomtattam, és vittem is.

1 óra után jutottam be egy irodába, ahol azt mondta a hölgy, otthon írjam meg én a feljelentést, és azt hozzam vissza 3 példányban.

másnap csak fél órát várakoztattak, bár akkor már irodáig sem jutottam, a várakozóban közölte egy fiatalember, hogy pesten már május óta tart a nyomozás(ott 21000ft a kár), és oda küldjem el a feljelentésem, mert felesleges itt is indítaniuk egy újabb nyomozást. Kedden el is küldtem elsőbbségivel, tértivevénnyel a feljelentést, a tértivevény meg is jött, h átvették a levelet.

Hogyan fog zajlani ez az ügy?

honnan tudom, h van-e bármi fejlemény benne, vagy foglalkoznak-e az üggyel?

2009. aug. 1. 22:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Tudod hog yfog ez zajlani?

Hog ymajd 5 év múlva kapsz eg ypapírt jó eetben, hogy lezárták az ügyet mert nem jutottak semmire, gyakorlatban pedig már most a kukában van a feljelentésed, tudod náluk az az iktatója az olyan ügyeknek amikkel elsőre nem lehet semmit kezdeni ....

2009. aug. 1. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Nem írtad, hogy konkrétan melyik oldalon, milyen módon történt a csalás. Ez azért nagyon fontos, mert ha pl Vatera, vagy Teszvesz, akkor nyert ügyetek van, hiszen ott sok személyes adatot kell megadni, amit nagy részben ellenőriznek is, így könnyen megtalálható az elkövető. Ha viszont expressz, és társai oldalon történt ahol semmilyen adatot nem kell megadni, és a hirdetést is lehet véglegesen törölni, akkor buktátok, hiszen nem lesz mi alapján visszakeresni. Írd meg, hogy hol, és miként történt az átverés, és megírom milyen esélyeid vannak. Van némi tapasztalatom, tavaly pár ilyen ügyet végigcsináltam.
2009. aug. 2. 15:52
 3/8 A kérdező kommentje:

prohardveren történt, hirdetésre érdeklődtem, majd privát üzenetekben ledumáltuk, h utalom a pénzt, küldi a cuccot. utaltam, de nem jött a cucc.

bankszámlaszáma is megvan, az alapján feltételezem, h hamar vissza nyomozható

2009. aug. 2. 17:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Nemrég volt egy ugyanilyen kérdés, ahol a kérdezőt szintén a PH-n, ugyanígy verték át. Ott már írtam, hogy maga a bakszámlaszám semmit se ér a nyomozás szempontjából, hiszen fogadni egy átutalást nem bűn. Arra kellenek alapos bizonyítékok, hogy a pénz átutalása fejében ígért neked valamilyen árut, amit nem küldött el. Ha ezek nincsenek meg, akkor a rendőrség pár hét után "bűncselekmény nem bizonyítható" indokkal le fogja zárni az ügyet. A PH-t nem ismerem, nem tudom mennyi személyes adatot kérnek a regisztrációhoz, illetve, hogy ellenőrzik-e ennek valóságát. Ha igen, akkor könnyen megtalálható az aki feladta a hirdetést, ha nem akkor viszont erősen nyomozó-függő, hogy belemegy-e egy akár fél éves nyomozásba is, ami abból áll, hogy először is kikérje a PH-től az IP címeket amin a regisztráció, hirdetésfeladás, illetve a privát üzenetek váltása történt, majd a kapott IP cím alapján megkeresse az internet-szolgáltatót az előfizetői adatokért (sajnos a legtöbb nyomozó ezt nem teszi meg). Ebben az esetben több, 4-8 hónapig is eltarthat a nyomozás, ez idő alatt neked semmi dolgod, maximum arról kapsz majd értesítést, hogy meghosszabbítják a nyomozásra rendelkezésre álló időt, ha szükséges. Ha meglesz a tettes, akkor esetleg behívhatnak kiegészítő vallomástételre, ha valami nem tiszta az ügyben, de egyébként csak a bírósági szakaszban lesz rád szükségük.
2009. aug. 2. 18:09
 5/8 A kérdező kommentje:

de mivel debrecenből a pesti x. kerületi rendőrségre kellett postáznom a feljelentésem, honnan tudjam,h foglalkoznak-e vele egyáltalán?

vagy h nem-e lett rögtön kuka...

2009. aug. 2. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy rögtön kukába dobják. Kapni fogsz majd egy határozatot nyomozás megindításáról, vagy ha meglévő nyomozáshoz csatolják arról is, de ez beletelik egy-két hétbe. Ezen kívül ha nem kell kiegészítő vallomást tenned, már csak a nyomozás lezárásáról fognak értesíteni. Ebben benne lesz, hogy megtalálták-e a bűnöst.
2009. aug. 2. 20:30
 7/8 A kérdező kommentje:

május óta megy ugyan az az ember ellen egy ugyan ilyen eljárás, ott 21ezer az okozott kár.

azzal össze kellene, h csatolják, nem?

2009. aug. 2. 21:16
 8/8 anonim ***** válasza:
igen, majd megkapod a formaszöveget, hogy megszűntették az eljárást, mert nem várható eredmény a nyomozás további folytatásától blabla, ezeket már úgy csuklóból küldik ki az olyan ügyekre amelyeket eleve lehetetlennek látnak, tudod hány ilyen papírom van??? már nem is számolom ...
2009. aug. 3. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!