Ha megtámadnak, használhatom-e?
A vadászboltból vettem legálisan gázsprayt-biztos ismeritek,bodyguard gázsprayt 20ml-t nem haladja meg.
Ha megyek későn haza és valaki azt modja hé haver adj egy cigit,és ha nem adok,elkezdene támadni rám,én pedig a szeme közzé fújnék vele ,majd elmenekülnék. nekem lenne ebből bajom?
és mi történne a támadóval a gázspray hatására?
Mivel jogos önvédelmi helyzetről van szó, ezért nyugodtan hasznáhatod, csak arra vigyázz, hogy a támadó nehogy elvegye tőled és ellened fordítsa!
A támadónak meglehetősen fájdalmas élményben lenne része, ami pillanatnyilag támadásképtelenné teszi, de a gázspraytől tartós egészségkárosodása nem lenne.
A gázspray-t bármikor használhatod önvédelemre. Nem tudsz vele kárt okozni.
Csak arra vigyázz, hogy zárt térben te is kapsz belőle, szembe széllel ne használd és ne fuss bele a felhőbe amit fújtál.
"Én úgy tudom, hogy nem ! Ez illegális fegyverhasználat és nem arányos védekezés,"
Ha valaki nem járatos a küzdősportokban, és megtámadja egy 120kg kilós boxos nem használhatja?
Ezek szerint azt akarod mondani, hogy annyit tehet, hogy legálisan agyonveretheti magát?
Esetleg a személy, és vagyonőröknél van mérlegelési lehetőség.
Szerinted mi lenne a támadás elhárítására használható jogos védelmi magatartás?
Ha támadó lefújja, akkor ő is visszafújhat neki? Így lenne jogos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!