Ha valaki rejtett számon csörget már pár hónapja és feljelentettem az milyen büntetést kap?
Az, hogy rejtett számról csörget milyen bűntett? Ezért egyrészt a feljelentést sem kellene befogadnia a hatóságnak, másrészt mit sértett meg szerencsétlen? :)
Ha zaklat, akkor a zaklatásnak megfelelően járnak el vele. De ez a kérdésedből nem derült ki.
Szia!
Csak már unalmas, hogy egy nap 50x felhív.
Zaklatásnak mi minősül? Annak mi a bűntetése?
Bogarászd egy kicsit a mobilod menüjében! A legtöbb telefonon ma már van olyan opció, hogy le lehet tiltatni a rejtett számról telefonálókat.
Nekem Samsung van és a 'hívásbeállítások' között van olyan, hogy 'automatikus elutasítás'. Itt be lehet állítani konkrét számot is, de azt is, hogy az ismeretlen hívásokat blokkolja.
Ha az illető felhív, nem fog csörögni a telefonod, de azért a hívásról értesülsz. Neki állandóan foglaltat fog jelezni.
Nekem így sikerült leráznom valakit.
Ha nem lenne ilyen opció a telefonodon, akkor meg lehet kérdezni a szolgáltatót.
--------
Ez jobb, mint a feljelentés. Az szerintem nem sokat ér. Bármikor vehet másik kártyát, akár többet is és számmal is zaklathat.
Egyébként hogy jelentetted fel? Ismeretlen tettes ellen tettél bejelentést, vagy a szolgáltató kiadta az illetőt?
Ez már zaklatás!
Cserélj számot!
Egy darabig kapcsold ki a telefont.
Nekem egyszer volt ilyen. Beleszóltam és közöltem a kis hernyóval, hogy azért mert rejtett számról játszadozol az én listám meg a központ alapján még lenyomozhat a rendőrség.
Azóta nem hívott. De ez már régen volt.
A call centeresek általában nem rejtett számról telefonálnak.
Többször keresetek már XY biztosítótól, közvélemény kutató cégtől... stb. és eddig mindig látható volt a hívó száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!