Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A zsaruk miért olyan kemények...

A zsaruk miért olyan kemények büntetésnél?

Figyelt kérdés

A városból kihajtottam (Nyíregyháza) Nyíregyháza-Sóstó felé(van vagy 3-4km ami lakott területen kívül esik) mentem vagy max 150-200 m-t és zsaruk voltak, erre megállítottak, és megbüntettek mert nem volt felkapcsolva a tompított. Na mondom...

Azt mondta 5000 helyszíni bírság, és így megúszom büntetőpont nélkül.

Meddig kell a büntetést kifizetni? 30 nap? Ez nem olyan nagy összegű büntetés, de most komolyan 200m-t mentem tompított nélkül, és ezért?

A visszafelé lévő sávban is rengetegen mentek világítás nélkül, és azok 4 km-t is, nem 200m-t... Érdekes dolgok ezek...

2012. jún. 22. 18:17
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem olyan kemény, szerintem. És mivel a szabály az az, hogy lakott területen kívül használni kell a tompitott fényt, te nem használtad, ezért megbüntetett. Az meg nem lehet mentség, hogy más sem használta.
2012. jún. 22. 18:27
 2/10 A kérdező kommentje:

tudom nem mentség, azonnal el is ismertem.

Az a kemény, hogy mindenért megbüntetnek, aztán a betöréssel meg egyéb ilyen olyanokkal nem foglalkoznak, nem nagyon próbálják megelőzni...

2012. jún. 22. 18:32
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Az első vagyok. Hidd el foglalkoznak azzal is, csak azt nem látod annyira. Annak a rendőrnek, aki közlekedési, annak meg az a dolga, hogy ellenőrizzen, és büntessen ha kell! Az más kérdés, hogy valóban sokszor aránytalanul magas a büntetés az elkövetett vétséghez képest.
2012. jún. 22. 18:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért szavaznám le? Én a kérdéseimnél max pozitívot szoktam adni, negatívot nem. Amúgy meg rendesen hasznosan válaszolt, miért pontoznám le?
2012. jún. 22. 19:17
 5/10 Vree ***** válasza:
0%

Bocsáss meg, de arra ha jogosan megbüntetnek kisebb szabálytanságért egy kis összegre, rossz mentség az hogy miért nem a szervezett bűnözéssel foglalkoznak. Van nyomozó meg van autópálya-járőr. Gondolom te se örülnél ha mostantól hagynák hogy az úton mindenki úgy száguldjon ahogy neki tetszik, mert többé nem lenne útfelügyelet.

Az igaz, hogy sokszor bevételi forrásként kezeli a rendőri irányítás a bírságokat, de a te esetedben nem arról van szó hogy rádszálltak vagy aránytalanul nagy összegre büntettek meg. Neked a hibádat illene beismerni, nem azt kérdezni hogy miért büntetnek téged, ha jogos szabálysértés történt.

2012. jún. 22. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
"Van nyomozó meg van autópálya-járőr." jól van fiam.:D
2012. jún. 22. 20:37
 7/10 Vree ***** válasza:

^mert, szerinted nincs? :p

Jó, lehet hogy ahol te laksz ott egy őrs van. De akkor sem értem. Mi baj?

2012. jún. 22. 20:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Pénzlehúzásért

Az a gáz hogy őket marhára nem érdekli a biztonságod,csak az hogy minél több pénzt lenyúzzanak rólad,így mindenbe belekötnek

2012. jún. 22. 22:50
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Így is fel lehet fogni. Én életem nagy részét külföldön töltöm, olyan helyeken, ahol van közlekedési morál. Az Mo.-n ismeretlen fogalom. Viszont amióta több, és súlyosabb a büntetés, úgy tűnik, mintha otthon is javulna a helyzet.
2012. jún. 22. 22:57
 10/10 ZETAS ***** válasza:

5000 az egy fityma összeg.

300000 az gáz...

2012. jún. 23. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!