Ha csalás miatt indult eljárás, az közvádra üldözendő, ezért hiába vonod vissza, elvileg hivatalból folytathatják az eljárást. Max. enyhítő körülmény lenne, hogy utólag visszafizette.
Viszont természetesen jelentsd be a dolgot, valószínűleg akkor utána nem fognak vele foglalkozni. (Valószínűleg amúgy se nagyon törték volna magukat.)
2012. jún. 22. 09:53
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,bejelentem!
csalónak csaló,de már nem csak nekem fizette vissza a pénzt.
Egyébként sem hiszem én se,hogy annyira foglalkoztak volna a dologgal,így jobb.
2012. jún. 22. 10:18
3/7 anonim válasza:
Pedig egy tetem papír szokott keletkezni.
Ki kell hogy javítsalak titeket, mert foglalkoznak(unk) a dologgal, csak éppen pl Anglia leszarja a hozzájuk utalt pár tízezer forintos pénzmozgásokat, és nem derítik ki, hogy hova érkezett. Innentől kezdve a külföldi számlára utaltató csalók jól járnak, és ezt nagyon jól tudják ők is.
A Csalók 99%-a külföldi számlára csinálja a balhét.
Szóval erről tényleg nem a mi rendőreink tehetnek.
Az első jól leírta a teendőt.
2012. jún. 24. 00:15
4/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,Önnek is köszönöm a választ.
Az egy jó dolog,ha foglalkoznak vele,de ezek az internetes csalók nagyon szépen kitudják magukat magyarázni,akkor is ha belföldi számlára utaltatnak.
Ez nem a rendőrség hibája,de ez így van.
2012. jún. 24. 18:06
5/7 anonim válasza:
7-es vagyok.
Igen kitudják, azonban a sértetteket sem kell félteni.
Kiutal százezer forintokat egy autós fényképre, előre elküldi a pénzt, foglalót küld stb. Mindez kiküszöbölhető azzal, hogy nem vásárolok feltűnően olcsó dolgokat, illetve az átvételt követően utalom a pénzt. Ez a szabályzatban is benne van.
Én a te esetedben nem foglalkoznék tovább a dologgal, hagyd a rendőrséget dolgozni. Ha rendőrt hívsz attól független hogy téged megkárosítottak, vagy visszafizették, nekik kötelességük eljárni, szankcionálni, ezt nem vonhatod már vissza. Csak értesítsd őket, hogy visszafizette a pénzt.
2012. jún. 24. 18:31
6/7 anonim válasza:
Hármas voltam, bocs.
2012. jún. 24. 18:32
7/7 anonim válasza:
Nem lehet visszavonni a feljelentést. Ezért nem szabad mindenkit mindenért feljelenteni. Nem rólad beszélek, elhiszem, hogy te mindent megtettél a feljelentés előtt de pl én úgy jártam, hogy töröltettem magamat vateráról, mert átvertek egy 15.000 Ft-os hegedűvel (szétesett) egy 20.000 Ft-os szintetizátorral (nem azt küldték ami hírdetve volt hanem agy kínai gagyi vackot ami újonnan 6000) illetve elküldtem egy telefonra 5000 Ft ami a mai napig jön. Az eladó elérhetetlenné vált és amikor írtam neki facebookon lehülyézett és azt mondta h így jártam. Erre töröltem magam a fenébe. Nem is volt semmi baj engedte h töröljem. Erre 4 hónap múlva kaptam egy papírt, hogy felvagyok jelentve üzletszerűen elkövetett csalás miatt...azt se tudtam h mi van. Néztem az emaileket de semmi olyan nem volt a vásárlóktól. Felhívtam a telszámot és ott megadták a nevet, hogy ki jelentett fel. Google-ban megtaláltam a feljelentő telefonszámát és felhívtam. Állítóllag nem érkezett meg egy 2600 Ft-os DVD. A vicc az, hogy nekem nem szólt, hogy nem érkezett meg és fizessem vissza a pénzét csak egyből feljelentett. Sűrűn elnézést kértem tőle, mert tényleg nem direkt volt és visszautaltam neki a pénzét (az én dvd-met senki sem térítette meg de mind1) A kihallgatás 2 órás volt. Nagyon aranyosak voltak az összes rendőr megmosolyogta, hogy valóban milyen bűnőző alkatom van :) . De akkor is rettenetesen kellemetlen volt. A kihallgatás után kaptam egy papírt h 3 hónapig meghosszabbítják a nyomozást. Vizsgák előtt nagyon jó volt még ezen is idegeskedni. Utánna kaptam rá 1 hónapra egy papírt, hogy megszűntetik az ügyet, mert igazat mondtam és tényleg azért töröltem magam mert átvertek, több embert nem károsítottam meg úgy h nem üzletszerű, nem is csalás, mert nem direkt történt az egész és az összeg amúgy is olyan alacsony h ez nem is bűncselekmény. Most azt a 3-4 hónapot én nem kívánom senkinek. Tehát ha olyan az ügy akkor lezárják minden nélkül, ha nem olyan az ügy és direkt több embert is megkárosított akkor jogos a feljelentés. Én nem azért küldtem vissza a pénzt, mert feljelentett ha előtte szólt volna visszaküldtem volna. Viszont ha nagyobb összegről van szó és csak azért küldte vissza, hogy ne kapjon bűntetést akkor ne is foglalkozz vele
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!