Átengednek a határon úgy, hogy nem mondom meg hova megyek?
Az attól függ, hogy melyik határon. Honnan hova.
Van olyan határ is például, ahol nincs kinek megmondanod. :D
Már csak egy kérdés merült fel bennem kedves válaszolók, hogy miért hazudna az úti célt illetőleg? Ha legális dolgot csinál, akkor megmondhatja az igazat.
Határrendészként nem muszáj igazat mondani, már látszik a viselkedésből, hogy titkol-e valamit. Senki sem hülye.
Tisztelt 7-es!
Abban az esetben kell valamit kitalálni, vagy ahogyan Te fogalmaztad: hazudni, mert esetleg az utazó maga sem tudja a választ. Velem is számtalanszor előfordult már, hogy amikor már úton voltam, akkor sem tudtam még, hogy pontosan hova fogok eljutni, és azt főleg nem, hogy mikor érkezem vissza. De hát kérdezik.
Igen, a határőrök nem azt nézik gyakorlatilag, hogy hová mész, hanem legtöbbször azt, hogyan viselkedsz, hogy milyen jeleket adsz le magadról. Én 1997 óta ingázok Ukrajna és Magyarország közt és számtalanszor megfigyeltem, hogy mire is megy ki a játék Záhonynál (legtöbbször a vonaton, de néha kocsival). Azt vettem észre, hogy ha valaki cigit hozott, idegesebben viselkedett és nem hitte el az uticélját a határőr. Ekkor jobban a körmére néztek a kedves utasnak és lám - a legtöbbször nem is volt uticélja, hanem a cigit elvették tőle és visszatoloncolták Ukrajnába. De aki tisztességes szándékkal érkezett, azt - néhány, magát kiskirálynak érző határőrt kivéve - továbbengedték mindenféle akadékoskodás nélkül. Ez az egész a pszichikáról szól, viselkedés megfigyelésről.
Tehát, nézz utána egy uticélnak, ami az utadba eshet, hogy tudj valamit folyékonyan mondani róla a határőrnek. Úgysem ismeri az egész országot, tehát legyél határozott és erélyes! De azért tiszteletet mutass feltétlen!
Az én eszemen már nem jár túl egyetlen határőr sem! De nekem nincsenek is tisztességtelen szándékaim sem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!