Miért gondolja mindenki azt hogy a rendőrök egy köcsögök? :O
ugye én most ballagok 8ból. és majd éretségi után rendőrnek szeretnék/fogok tanulni. De a szüleim meg 1-2 barátaim aztmondájk h okéé az tök jó. de a többi
- rendőrök köcsögök,
-utálom a rendőröket...
stb.:S
15/L
Tapasztalat.
Persze kivételek mindig vannak :)
Pont az a baj, hogy egyre kevesebb a korrupt. Vagy fo$nak a NVSZ-től, vagy drága, vagy simán qeci.
Normális ember nem is a rendőrséget hívja, ha nagy a baj, mert annyit csalódott bennük, hogy csak idegesítené magát két 1 óra múlva kiérkező, 20 éves, tehetetlen, buta taknyon.
Ezt a kérdést ne ide tedd fel, hanem kérdezd a barátaidat, akik ezt mondják.
Én tudok neked mesélni, mert benne dolgozom. A hétköznapokban kevés ember fogja a szemedbe mondani, azt amit itt a kommentelők. Ők gyerekek, betanult nagy szavakat próbálnak ideírni. Nekik a kamaszság hozza ezt, hogy megpróbálják kiosztani a másikat.
Elsősorban azért szidják, mert valamelyik ismerősüket vagy őket megbüntették egyszer. De ugyan úgy szidja az orvost, a tanárt, az ellenőrt, a parkolóőrt stb, illetve valaki csak vicces akar lenni.
Ez a hivatás nagyon sokrétű, minden emberrel meg kell tanulnod kommunikálni. Fog érni csalódás, és öröm is.
Az egyik furcsa dolog az lesz, hogy büntetned kell. Meg fogod érteni, hogy mi az, amikor megérdemli, és mi az ami elhanyagolható. Biztosan nekem is sok haragosom van, de nem én itatom vele az alkoholt, és tuszkolom be az autóba. A kifogás mindig a másikra mutogatás lesz, azt miért nem, a cigányt miért nem, ha cigányt büntetsz rasszista vagy, miért nem az ittas magyart...
Ha jól végzed a munkád, nagyon sok sikerélményben lesz részed. Rengeteg köszönömöt fogsz kapni, és ezeket kell szem előtt tartani.
Itt a fórumozók körében kevés olyan ember van, aki ténylegesen tudná, hogy mi hogyan működik.
kiflitolvaj!
Neked rossz tapasztalataid vannak, elfogadom. Ettől független én tudom, hogy én milyen vagyok, és el tudom mondani, milyenek a kollégák, illetve a felépítés.
Mint mondtam, külön kell választani. Nagyon sok dolgot megoldottam, lopott cuccokat juttattam vissza a gazdájának, életet mentettem, és a sok bűnmegelőzés. Mindemellett mérges vagyok az ittas vezetőkre, akik veszélyeztetik az ismerőseimet, és a városom lakosságát. Mérges vagyok a száguldozókra, a szabályokra fittyet hányókra. Én is ember vagyok, én is hibázok, ezzel semmi gond nincsen. Aki véletlen csinál szabálysértést, azt soha nem büntettem meg. Akik pedig súlyosabb szabálysértéseket követnek el, azokat igen is szankcionálni kell, hogy tanuljon, hogy figyeljen oda, hogy törődjön a másikkal.
Nagyon sok normális embert ismerek, aki úgy közlekedik, ahogyan azt megtanulta, és erre büszke. Nem is kapott bírságot még, vagy ha netántán mégis kapna, akkor azt mondja, hogy igaza van, tényleg így kellett volna, tanulópénz. Én is ha van időm leellenőrzöm az autóm fényszóróit, a családtagok és a saját kerékpárom felszereléseit, betartom a sebességet, nem vezetek ittasan, bekötöm, és beköttetem az övet mindenkivel.
Ezeket a szabályokat nem nehéz betartani, bűncselekmény elkövetése pedig kizárt.
Szerintem nem kellene elvenni egy 15 éves lánynak a kedvét, attól, hogy egy törvényeket betartó, és betartató hivatást válasszon magának. Nem az volt a kérése, hogy fejtsétek ki, hogy hány féle képpen lehet szidni a rendőrt, hanem az, hogy miért mondja pár ismerőse ezeket.
Erre pedig azt tudom mondani, hogy azért, mert 15 évesen fogalma sincs az életről, és a szabályokról (írott, és íratlan), mert most van abban a korban, hogy el akarok menni otthonról, és saját törvényei szerint él.
Ezt minden érett ember szerintem így látja, aki nem, az egy haszontalan link ember lehet.
27-es
Ha ilyen lenne minden rendőr mint ahogy itt leírod, nem is lenne semmi gond. Sajnos én sem ilyenekről hallok. Mostanában is sokszor hallom, hogy ezt a kerékpárost is megbüntették 60 ezerre, amazt is 30-ra. Van idejük a rendőröknek lesben állni egy olyan részen ahol nem jelentenek veszélyt azok a kerékpárosok akik munkából hazatérve beugranak a kocsmába egy sörre. Nem is nagyon találkoznak mással csak a rendőrökkel mikor eléjük mennek egy másik utcán mikor elindulnak. Tudom, hogy szabálytalan amit csinálnak, de sokkal súlyosabb esetek is vannak, amivel viszont nem foglalkoznak. Vagy például nappal mert nincs világítás vagy prizma. Hátsó prizma külön, mikor már a világításba be van építve az is. Ilyesmiért büntetni, nem hiszem, hogy népszerű a lakosság körében. Másik példa az elsősegély csomagért való büntetés. Semmi jelentősége annak, mindenki tudja, hogy lejárt-e a szavatossági ideje. Nem hiszem, hogy kötelező ezeket ellenőrizni, csak ha már mást nem találnak, ezt is megnézik. Az ilyesmiért és nem a megengedett sebesség lényeges túllépése, vagy ittas gépjármű vezetés miatt kiszabott büntetések miatt tartják mindegy minek a rendőröket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!