Ha vki jogsi nélkül vezet és megállítja a rendőr és azt mondja van jogsija, de nincs nála, kiderül, hogy nincs is jogsija, ráadásul a kocsi nem az övé, hanem a haverjáé aki úgy tudta van jogsija?
Nekem pedig eszembe jutna. Nem tudom milyen haver az, akinek nem tudod, hogy van-e vezetői engedélye, de az autód rábízod. Én minden ismerősömről tudom, hogy rendelkezik e vele, és nem adom csak úgy oda az autót, hanem inkább elviszem. Ők sem várják el, hogy odaadjam, mert ha kárt csinál akkor pereskedhetek...
A tulajdonos azért fog bírságot kapni, mert nem győződött meg arról, hogy rendelkezik-e érvényes vezetői engedéllyel, pedig a KRESZ egyértelműen leírja ezt. Itt a szavak jelentésén van a hangsúly, mivel nem meg kell kérdezni, hanem meg kell tudnod, hogy van-e neki.
Ez kit érdekel?
Megnézte? Nem. Majd most tanul belőle.
Milyen haver az, aki az ember képébe hazudik?
Na meg a bírságot majd hajtsa be a srác a haverján!
Na meg a srác szülei mit szólnak majd ahhoz, hpgy hazudós fiúk van! Mi lesz belőle később, ha már most így hazudik!
A törvény nem tudása nem mentesít a felelősségvállalás alól.
Meg kellett volna győződni arról, hogy van-e jogsi vagy nincs. Így bukta mindkettőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!