Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha vki jogsi nélkül vezet és...

Ha vki jogsi nélkül vezet és megállítja a rendőr és azt mondja van jogsija, de nincs nála, kiderül, hogy nincs is jogsija, ráadásul a kocsi nem az övé, hanem a haverjáé aki úgy tudta van jogsija?

Figyelt kérdés
Nem okozott balesetet csak igazoltatták.akkor ki mit kap, milyen büntetésre számíthat mindkettő fél?
2012. jún. 2. 00:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem pedig eszembe jutna. Nem tudom milyen haver az, akinek nem tudod, hogy van-e vezetői engedélye, de az autód rábízod. Én minden ismerősömről tudom, hogy rendelkezik e vele, és nem adom csak úgy oda az autót, hanem inkább elviszem. Ők sem várják el, hogy odaadjam, mert ha kárt csinál akkor pereskedhetek...

A tulajdonos azért fog bírságot kapni, mert nem győződött meg arról, hogy rendelkezik-e érvényes vezetői engedéllyel, pedig a KRESZ egyértelműen leírja ezt. Itt a szavak jelentésén van a hangsúly, mivel nem meg kell kérdezni, hanem meg kell tudnod, hogy van-e neki.

2012. jún. 2. 16:28
 12/16 A kérdező kommentje:
de végig azt hazudta neki hogy már van jogsija.
2012. jún. 2. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez kit érdekel?

Megnézte? Nem. Majd most tanul belőle.

2012. jún. 2. 17:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Milyen haver az, aki az ember képébe hazudik?

Na meg a bírságot majd hajtsa be a srác a haverján!

Na meg a srác szülei mit szólnak majd ahhoz, hpgy hazudós fiúk van! Mi lesz belőle később, ha már most így hazudik!

2012. jún. 4. 01:58
 15/16 anonim ***** válasza:

A törvény nem tudása nem mentesít a felelősségvállalás alól.

Meg kellett volna győződni arról, hogy van-e jogsi vagy nincs. Így bukta mindkettőnek.

2012. jún. 4. 14:51
 16/16 anonim ***** válasza:
én is behajtanám a srácon a rámszabott bírságot, és amint megadta, megszakítanám vele a kapcsolatot.
2012. jún. 11. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!