Őrző-védő cég alkalmazottainál lehet indokolt esetben (vagyis mindentől távol eső terület őrzése során) mesterlövész puska?
No, akkor ott van az őr a mesterlövész puskájával. Tud is vele bánni. Messziről honnan tudja, hogy a behatoló azért mászott be a kerítésen, mert csórni akar? Mi van ha azért, mert jó érzésű és tettre kész emberként azonnal cselekedett, amikor az éjszakában halálhörgést hallott?
Lesz két hulla. Egyik ő, a másik az éppen uzsonnáját fogyasztó váltótárs, aki félrenyelt és megfulladt.
Másik:
Én vagyok a rossz fiú. Te vagy a jó. Te ki vagy világítva, én sötétben lapulok. Oda osonok a közeledbe, s csendesen elkérem tőled a mordályodat. Esetleg rajtam kívül még Smith és Wesson urak is segítenek nekem.
És akkor szépen csöndben lelőlek téged, meg a kirohanó társaidat.
Vagy ha nem akarok lármát, de szeretem a zenét? Akkor mi van. Olyannyira, hogy zongorahúrt is viszek magammal.
Hát nem könnyíted meg a dolgokat... :) Ez így (ezek után) elég nehéz ügy.
Már nem tudom mit lehetne tenni, vagy, hogy mire gondoljak. Nem jó sem a puska, de ezek alapján még a pisztoly sem. És ha jól értem szavaidat, a rossz fiúk ha nagyon akarnak így is, vagy úgy is, de bemennek.
Azért nem :)
Bűnöző úr bejön. Az őr felszólítja. Innen két lehetősége van:
1. eláll a szándékától (pl elfut vagy megadja magát). Ilyenkor természetesen nem használhatja a fegyverét az őr.
2. Megtámadja az őrt. Ilyenkor ha van fegyvere az őrnek, akkor a kedves bűnöző kilyukad.
kovpet válasza:
Újat nem mondtál, ezen már túl vagyunk, s a kérdező nem is ezt firtatja. Neki az a gondja, miért nem védheti a helyet az őr akár fél kilométerről is távcsöves puskával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!