Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Milyen feltétele van annak,...

Milyen feltétele van annak, hogy valaki lőtéren lőhessen?

Figyelt kérdés

Mindenféleképp kell hozzá valamilyen vizsga, ha hobbiból szeretnék papírra (vagy esetleg dobozokra, ha van rá lehetőség) lőni?

Jogilag mi az előfeltétele, hogy beengedjenek a lőtérre és akár éles lőszerrel lőhessek? Ha szakképzett ember áll mellettem, akkor is szükséges vizsga?

2012. jan. 31. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Nézz körül sportklubokban, ott vannak tanfolyamok és vizsgák is. Nekem van egy lőtér útközben hazafelé, már én is szemezek vele egy ideje.
2012. jan. 31. 09:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyetlen feltétele van: Egy lőtér. :)
2012. jan. 31. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Én még a rendszerváltás előtt jártam MHSZ lövészklubba toz-8 kispuska és .22 ólommagvas pisztolyunk volt a légpuskákon kívül, semmilyen vizsga sem kellett.
2012. jan. 31. 10:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Feltétel, hogy kifizesd a díjat, és betartsd a helyi szabályokat. (Azt csináld, amit a szakember mond, és akkor, amikor engedélyt ad.)
2012. jan. 31. 10:23
 5/9 A kérdező kommentje:

Akkor nem muszáj vizsgát tennem?

Ez szuper :)

2012. jan. 31. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Vizsgát csak akkor kell tenni, ha saját fegyvert akarsz otthonra, ezért írtam, hogy azt is meg tudod csinálni ott, legalábbis egy részét, mert saját fegyverhez kell egy csomó orvosi papír is.
2012. jan. 31. 11:23
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem, itthonra semmiképp nem szeretnék fegyvert. Régebben légpuskával "gyilkoltam" flakonokat, dobozokat és szívesen kipróbálnám ezt éles fegyverrel, ellenőrzött körülmények között is.

Kifejezetten hobbiból.

Fegyvert azért se szeretnék itthonra, mert 1-2 éven belül szeretnék szülni és inkább ne legyen fegyver és gyerek egy légtérben.

Nekem elég, ha ott tudok kölcsönözni egyet egy-két órára.

2012. jan. 31. 11:26
 8/9 anonim ***** válasza:

"Akkor nem muszáj vizsgát tennem?

Ez szuper :)"

Nem. Jelentkezel egy klubba, lecsengeted a díjat és kész.

2012. jan. 31. 11:48
 9/9 anonim ***** válasza:

"Fegyvert azért se szeretnék itthonra, mert 1-2 éven belül szeretnék szülni és inkább ne legyen fegyver és gyerek egy légtérben. "

Egyébként sem lenne. Szerintem olvasd át újra a fegyverek tárolására vonatkozó előírásokat. És hidd el, hogy ezeket be is tartod, ugyanis a körzeti megbízott ki is megy és ellenőrzi, és ha nincs valami rendben úgy meg b..nak hogy egy hétig egy irányba szaladsz. :D

2012. jan. 31. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!