Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mennyire veszélyes ez a...

Mennyire veszélyes ez a petárda? Milyen messzire tud elrepülni? A rendőrség bünteti-e azt, aki ilyet dob más udvarára?

Figyelt kérdés

Egy ehhez nagyon hasonlóról van szó:

[link]

Ja, további kérdésem, hogy honnan állapítható meg, hogy fel van robbanva és már nem veszélyes???

2012. jan. 3. 15:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem petárda és valószínűleg nem is dobták hanem beesett. És nem bünteti. Ha meg fel van robbanva azt látod rajta. Veszélyesnek meg mért lenne veszélyes? Gondolom nem azzal kezded, hogy begyújtod aztán ráülsz, vagy lenyeled.
2012. jan. 3. 15:26
 2/24 anonim ***** válasza:
82%

A más udvarára készakarva bedobott petárda az garázdaság, tehát büntetendő.

Veszélyesnek veszélyes, amennyiben nem ellenőrizhető gyártó terméke, mert lehet selejtes is, vagy rossz konstrukció, ami kiszámíthatatlan időben robban.

2012. jan. 3. 15:33
 3/24 anonim ***** válasza:
36%

Akkor mégegyszer:

Ez nem petárda! (még a gyengébbeknek sem)

Nem veszélyes!

Nem robban kiszámíthatatlan időben! (bárki gyártotta is)

Nem kell lenyelni begyújtás után!

2012. jan. 3. 15:36
 4/24 A kérdező kommentje:

Akkor lehet rosszul fogalmaztam. Talán rakéta? Legalábbis a Rakete szó magyarul rakéta. Nem a neve a lényeg.

Nem értek hozzá, sosem láttam még korábban ilyet, ezért hát azt sem tudom, hogy amit én találtam a saját magánterületünkön..., az éppen robbanhat még, vagy nem.

A papírja teljesen egyben van, le lehet róla olvasni a nevét, vagyis "fallschirm leucht rakete", vagy ilyesmi. Csak az alján egy körömnyi nagyságban van elégve a papír. Akkor ez milyen állapotban van, leírnád, ha már ennyire értesz hozzá?

Nem fogom meggyújtani, nem fogok ráülni, nem fogom lenyelni, továbbá amíg nem tudok róla semmit, inkább hozzá sem nyúlok.

Per pillanat nem tudom, hogy kihajítsam az utcára mielőtt a kutyánknak lesz baja miatta, vagy inkább hívjam a rendőrséget...?!

2012. jan. 3. 15:37
 5/24 anonim ***** válasza:
45%
Ne hívj rendőrséget van nekik más dolguk is. Ha a paírja egyben van akkor nincs felrobbanva. Igen rakéta, tüzijáték rakéta. Nem képes robbannim ben rendelkezik önnálló gyújtóval. Magyarul ahhoz hogy robbanjon előbb be kell gyújtanod, márpedig ha begyújtod, tudni is fogsz róla, hogy begyújtottad, ezért kiszámíthatatlan időben önmagától nem robbanhat. Szedd szét a töltetét szórd szét akkor már nem működőképes, a papírt meg dobd ki a kukába. A rendőröket meg hagyd békén, mert ha papírzsepkendőt találsz sem szoktad őket hívogatni.
2012. jan. 3. 15:43
 6/24 anonim ***** válasza:
33%
Ki ne dobd az utcára inkább tedd vízbe ha elázik nem tud robbanni a kutyának ne add oda.Ilyentől robbant egy gyerek két ujja le nem hallottad? Az tévedés mert rakéta nem tud felrobbanni nagyfokú hozzá nem értés!Ha már egyszer meggyújtották és nem szállt el nem égett ki akkor nagyon veszélyes, hogy ki e van égve azt látni, égett lyuk van rajta.
2012. jan. 3. 15:47
 7/24 anonim ***** válasza:

Ja és utcára ne hajintsd ki mert ha egy gyerek találja meg és ő mégis úgy dönt, hogy begyujtja, akkor gondatlanságból követtél el testisértést, ugyanis ez már repülni nem fg, mindenképp a földön robban. Ha nem akarod robbantással hatástalanítani akkor szórd szét, csak egy tömegben és fojtva képes robbanásra.

És újra hangsúlyozom CSAK HA BEGYÚJTOD!

Tehát nem kell fosni tőle. Veszélytelenebb mint egy kézigránát.

2012. jan. 3. 15:49
 8/24 anonim ***** válasza:

"Az tévedés mert rakéta nem tud felrobbanni nagyfokú hozzá nem értés!"

Nem azt írtam, hogy nem képes robbanni, hanem, hogy nem rendelkezik gyújtóval. Az mekkora hozzánemértés, hogy valaki még olvasni sem tud?

Csak szándékosan robbantható fel véletlenül még akkor sem fog ha fejtetőre állsz. Biztonságosabb még a kézigránátnál is mivel az azért rendelkezik beépített égőgyújtóval. Mégsem hiszem, hogy valaha életedben hallottál már kézigránát balesetről. Annál is elég nehezen képzelhető el egy véletlen robbanás.

2012. jan. 3. 15:56
 9/24 A kérdező kommentje:

Azért jófejek vagytok.. Nem veszélyes, meg operáljam szét, dobjam kukába, de ki ne dobjam az utcára, mert ilyen vitte le valakinek az ujját?! Akkor mégiscsak veszélyes???

Hát köszi, de inkább nem boncolgatom. Viszont a kutyámat nem zárhatom be, a drágaságos rakéta meg gondolom nem fog magától kisétálni az udvarunkról.

Nem értek az ilyesmihez, nem is akarok, rohadtul utálom a szilveszteri durrogtatásokat, de nem foglalkozom velük, ha nem a közelemben játszanak velük, nem zavar az sem, ha zajt csapnak, elviselem. De!

Ez a vacak most a mi udvarunkon van, és mivel semmit nem tudok róla, így igenis ZAVAR. Ez azért nem egy leejtett papírzsebkendő...

A csatolt képhez képest annyiban tér el amit találtam, hogy mondom egy körömnyi részen megpörkölődve van a papír, és az a kilógó madzag vagy mi (ezer bocsánat, de nem tudom a nevét), na az nem látszik rajta. Bele, a papír alá meg nem látok, piszkálni továbbra sem merem.

2012. jan. 3. 16:03
 10/24 anonim ***** válasza:

Leírom még a működését, hátha ez megnyugtat és megérted, hogy mért nem tud felrobbanni magától.

Az alján van egy kanóc (gyújtózsinór) erről azt írtad égettnek látszik tehát begyújtották, fölötte a meghajtótöltet ami a levegőbe repíti ez préselt feketelőpor. Mivel a kertedben van ez valószínűleg működött is, csak mikor felrepült mér nem volt képes begyújtani a felette elhelyezkedő bontótöltetet (flash powder). Tehát nagy valószínűséggel ez még a tiédben ép. De ha a feketelőpor töltet is ép és tényleg csak úgy bedobták, nem a töltet vitte oda akkor is nyugodt lehetsz. Mindkettő teljesen veszélytelen.

2012. jan. 3. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!