Milyen pisztolya van egy járőrnek?
mármint hogy milyen?
azt hiszem itt Magyarországon a beretta m92 van náluk de még nem figyeltem meg szóval nem tuti.
minden képen fekete színű, fél automata 9mm-es öntöltőket használnak.
lehet hogy a PA 63-at hordják inkább,nem tudom
ja és általában nem walther rendszerűek,hanem rövid cső hátrasiklásosak azaz nem merev csövű fegyverük van. /szak nevén ha jól tudom parabellum a neve/
FÉG P9RC
9X19 mm-es parabellum lőszerrel működik (ezért P9) és kifejezetten rendőrségi célra fejlesztve - továbbfejlesztve (ezért RC)
Aztán még használják néhány helyen a PA63 típusú maroklőfegyvert. 9X18 mm-es Makarov típusú lőszerrel. Gyakorlatilag a 2.vh-s TT pisztoly reinkarnációja.
Tisztek közt néhány Jericho felüti a fejét, de nem jellemző.
PA63 és FÉG P9RC.
PA-63 általános leírása:
A fegyver félautomata, tömegreteszeléső, súlyzáras rendszerő. Külsı kakasos, revolverezı elsütıszerkezető,
repülı ütıszegő, a szánba épített forgóbiztosítóval. Az elsütıszerkezet lehetıvé teszi, hogy a már elızıleg csıre
töltött fesztelenített és kibiztosított pisztolyból az elsı lövést a billentyő elhúzásával közvetlenül is le lehessen adni.
Az utolsó lövés után a szán hátul marad, jelezve, hogy nincs lıszer a fegyverben.
P9-R általános leírása:
A fegyver félautomata (öntöltı), merev reteszeléső, rövid csıhátrasiklásos rendszerő, reteszelt csövő, külsı
kakasos, revolverezı elsütı szerkezető, repülı ütıszegő, a szánban beépített forgóbiztosítóval. A csı reteszelése a
szánban lévı három reteszelı bordával történik. Az elsütı szerkezet és a külsı kakas lehetıvé teszi, hogy az elızıleg
csıretöltött, fesztelenített és kibiztosított pisztolyból az elsı lövést a billentyő elhúzásával közvetlenül is le lehessen
adni.
A szánban lévı forgóbiztosító lehetıvé teszi, hogy a csıretöltést, biztosított állapotú pisztollyal is el lehet végezni.
A fegyver külsı szánakasztóval ellátott, a szán az utolsó lövés után hátul marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!