Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért lesz az ember jogfosztot...

Miért lesz az ember jogfosztott a TESCO-ban?

Figyelt kérdés
Ma este a TESCO-ban vásároltam. Gyanúsítani tudnak. Bocsánatot kérni - nem. A mai nap a TESCO Budapest, Váci út Hipermarket pénztárnál fizetéskor szólt az őr, hogy csörög a pénztárnál elhelyezett áruvédelmi kapu. Többszöri ki-be sétáltatáskor nem jelez, amikor a könyököm emelem, akkor megint jelez. Újra át meg át, oda-vissza, nem jelez. Fizetek, kérik, hogy egy másik, hasonló kapun is menjek keresztül. Oda-vissza, semmi. De még erőlködnek, hogy menjek vissza. Már a parkolóban vagyok, oda ketten jönnek. A bank épületét elhagyva, a Volán busz megállója előtt ketten elém állnak. Az egyik lökdösődik. Rendőrrel fenyegetőznek. Nem akarva nagyobb botrányt, visszamegyek velük. Bekísérnek a kamerázott helyiségbe, kipakoltatják a tárcámat, igazolványomat. Az őr detektorral, végig vizsgál, még én kérem, hogy körbe nézzen meg, semmi. Két rendőr jön, elkérik a személyimet. A rendőr a piros sávval határolt részre teszi vissza az igazolványomat, ahol tudva levő, a felette levő kamera mindent lefotóz. Az igazolványomat, lakcímkártyámat is. A két rendőr is tudomásul veszi, hogy vakriasztás. Én kérem, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet, vizsgáltassa meg az áruvédelmi kaput, kérjen bocsánatot, az őr azt mondja, hogy erre neki nincs joga. Ha a gyanúsításhoz van joga, akkor a bocsánatkéréshez is van joga! Az személyi igazolványom és a lakcímkártyám kamerával való lefényképezése - esemény nélkül - az én jogaimat sérti. Az üzletszabályzatban nem találtam az ilyen esetekben alkalmazható eljárási mód rögzítését. Az üzletszabályzat csak a beszállítókkal kapcsolatos intézkedésekről tesz említést
2011. okt. 10. 00:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6%
Aki teszkóban vásárol megérdemli. Én még tarkón is lőném.
2011. okt. 10. 03:26
 12/17 doboszoli ***** válasza:
71%

Én nem ilyen atrocitás miatt, hanem egyéb megfontolásból (áruk minősége, szemfényvesztés,stb) nem járok ebbe a boltba, vagy 6 éve, és az már feltehetően nem is fog változni. Tőlem nyugodtan feldughatják az 5 forinttal olcsóbb cukrot, oda, ahová gondolom...

Ha belegondolsz, a "kihagyhatatlan akciókkal" becsábított vevő, a vásárlás végére többet költ, mintha " Lenke néni" boltjában megvette volna azt, amire tényleg szüksége van.

Ráadásul ott kiszolgálják, mosolyognak rá a pénzéért, a reklamációt azonnal, és hatékonyan kezelik.

2011. okt. 10. 06:04
 13/17 anonim ***** válasza:
6%

Pontosan az ilyen bunkók miatt kerülöm a teszkót, a madaras teszkót és a többi sz@rt!

Undorító az összes!

2011. okt. 10. 06:54
 14/17 anonim ***** válasza:
77%

Ha jól értem, az őrök megkértek arra, hogy fáradj velük az irodába, hogy átvizsgálhassanak. Nem voltál rá hajlandó, gondolom ehhez mérten udvariasan is viselkedtél. Ha nem működtél együtt, akkor jogosan hívtak volna rendőrt, hiszen nem tisztáztad magad a gyanú alól, amit pedig 2 perc alatt megtehettél volna az irodában.

Én is "becsipogtam", nem pofáztam, hőzöngtem, megkerestük a problémát az irodában(egy mágnescsík ragadt a cipőmre), elnézést kértek, távoztam.

Lehet így is, és úgy is, ahogy te csináltad.

2011. okt. 10. 07:09
 15/17 anonim ***** válasza:
29%

" elnézést kértek, távoztam."

csak az a baj, hogy itt ez nem történt meg.

nehogy már még a tapló biztonságiakat sajnáljam.

ha szerinted a kérdező nem volt eléggé együttműködő és törv.tisztelő, akkor a szekusok mik voltak?

mi az, hogy utánamennek, miután kilépett az áruházból?

Továbbá miután megállapították, hogy tévedés volt, annyit se böffenthetnek, hogy bocsánat, tévedés?

Hol élsz te?

Gondolom "szakmabeli" vagy, ezért véded őket...

Vannak kultúrált biztonságiak és vannak taplók.

Döntsd el melyik vagy...

2011. okt. 10. 08:47
 16/17 anonim ***** válasza:
12%

Az ilyen supermarketekbe addig vásárol a nép míg tele nem lesz neki is a kocsija.Olyan dolgokkal többnyire amikre nincs is szüksége vagy amikre egyébként nem költene.Ami olcsóbb ott, az annyira tré minőség, hogy a sarki kisbolt nem égeti magát olyan áruval.

Akinek az kell,hogy át legyen verve mert az egykét olcsó silány termék mellet megveszi a drága vackokat is ha már ott van csak azért, hogy ne üres kocsival álljon sorba a kasszánál- megkapja.A kiszolgálásról nincs mit beszélni mert ilyen helyeken az nincs .Szolgáld ki magad bogarászd ki a milliméteres betűkkel írt terméktájékoztatón ,hogy mi is az amit fogdosol,mert úgyse nyújt senki felvilágosítást semmiről. Mert vagy nem tudja ,vagy jobbnak látja ha nem tudod.

Ami még idegesítő és megalázó,gyanúsítással felérő amikor ácsorgó, vagy kamerákról bámuló alkalmazottak ott lesnek közben mindenkit, hogy rajtakapják ha el akarna valamit lopni.Azért is esik rosszul mert a megjelenésemmel a viselkedésemmel bizalmatlanságra okot még nem adtam.

Utálatos helyek ezek .Alig várom , hogy eltűnjenek.Biztos , hogy többségük nem rentábilis.Nem is értem minek van belőlük ennyi, erre a vásárlóerőre ami mostanság van.

Kb 3 éve nem tettem be a lában egyikbe se és remélhetőleg nem is fogom.

2011. okt. 10. 09:07
 17/17 sanyika007 ***** válasza:
Én a Dm-ben jártam igy. Nagyából 12 ezerért vásároltam,majd a kosárra a kezembe megyek a pénztárhoz fizetni. Tehát televolt a kosár mindenféle dolggal. Mig én pakolok az egyik árú kieset a kezeből és a kapun át eset. ugye szólt a szriasztó és az securiti megjelent. A pénztáros csaj látta az esetet és szólt is volna de a örök lekiabálták a hajamat. Szemét tolvaj, most sitre kerülsz... No nekem sem kellet több és kivertem a balhét. Addig met a hercehurca, mig a rendőrök jöttek ki és még vagy 100 bámészkodó. A pénztáros nö elmondta az esetet, mig a másik a kamerák felvételeit stirölte. Nos,igazamat alátámasztoták, de már semmit sem akartam ott venni és mindet inkább otthagytam a fenébe
2012. márc. 27. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!