Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nem lehet ledolgozni közmunkáv...

Nem lehet ledolgozni közmunkával az ittas kerékpározást?

Figyelt kérdés
Nemrég elkaptak ittas biciklizéssel, hála az új jogszabályoknak most 30 ezerre rúgott a bírság. Ez volt az első rendőrségi ügyem. Végzős vagyok, miután nincs jövedelmem, gondoltam utána járok mit tehetek. Arra jutottam, hogy 6 napi közmunkával le is dolgozhatom. Aztán mikor bementem a minap az RK-ra, közölték hogy ki kell fizetnem nincs mese. Azt mondták nem dolgozható le. Most akkor mivan???
2011. szept. 20. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Minden pénzbírság börtönre váltható. Ennyit tudok.
2011. szept. 20. 13:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tehetsz semmit, perkáld csak kis és örülj hogy ennyire vágtak csak meg. Én teljesen egyet értek a jogszabállyal mivel az ittas kerékpározás is ugyanolyan baleset veszélyes mint az ittas autó vagy motor vezetés. Szóval ez van tanuló pénz.
2011. szept. 20. 13:38
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit ellenségeskedsz, mikor a körülményeket se tudod. 1: Külterületen, hajnali 1 órakor, egy gyalogos társasággal kaptak el, úgy hogy csak rajta ültem a biciklin. 2: az hogy mennyivel büntetnek nem a rendőrök kedvességén múlik, hanem hogy mennyit ittam.

És akkor most próbáld ezt felfogni, és utána mondj véleményt.

2011. szept. 20. 13:43
 4/12 A kérdező kommentje:

"Nem tehetsz semmit, perkáld csak kis és örülj"

Ja és ez azért szépen tükrözi hogy miért írtál ide. Nem azért mert tudod hogy nem tehetek semmit, csak jól esett leírni. De tényleg. Az ilyenekből szokott rendőr válni. Persze lehet hogy az vagy, de akkor azt nem értem hogy akkor most mi a fontos. Rendet tartani, vagy mindenkit megszivatni, ahogy csak lehet?

2011. szept. 20. 13:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Tudni kéne ám a szabályt. Ha rajta ülsz, akkor vezeted, és nem ihatsz előtte. Ha tolod, akkor nem vezeted.
2011. szept. 20. 13:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Értem, ezen már túl vagyunk. Sajnálom hogy élek. De a kérdés nem ez lett volna :\
2011. szept. 20. 13:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Kaptál hivatalos papírt postán? Abban a levélben nem írták, hogy átváltható közmunkára vagy esetleg elzárásra? Próbálok utánajárni, van egy rendőr ismerősöm, majd írok. Melyik megyében is laksz??
2011. szept. 20. 13:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Bács Kiskun. A papíron nem találtam semmi erre vonatkozót.
2011. szept. 20. 14:08
 9/12 anonim ***** válasza:

Értem.

Ezt most találtam a jogiforum.hu oldalon, esetleg érdekelhet: [link]

Próbáld a jogiforumon is feltenni kérdésed, hátha előbb választ kapsz. Sok sikert! :)

2011. szept. 20. 14:16
 10/12 anonim ***** válasza:

14:16:

"Levesszük válláról a terhet ! A hatóságok előtt nem kell (egyedül) megjelennie, szakértőinkkel kidolgozzuk a védekezését szolgáló beadványokat, felkutatjuk és összeállítjuk mentő körülményeit, így Ön mentesülhet a felelősségre vonás illetőleg a büntetés alól."

Höhö, tök olyan, mint Saul Goodman...:D

2011. szept. 20. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!