Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A taktikai bot miért tabu nálunk?

A taktikai bot miért tabu nálunk?

Figyelt kérdés
Nézegettem képeket, videókat és azt vettem észre, hogy az USA-tól kezdve anglián át európa rengeteg országában használják ezeket az eszközöket a rendőrjárőrök is, nem csak a bevetési osztályok. Nem kétséges, hogy praktikusabb, kisebb helyen elfér, sprintelni is lehet vele még a jelenleg használatos tonfák és gumibotok összevissza himbálóznak. Hogy lehet, az, hogy még a nálunk demokratikusabb (:D) országokban is megengedett eszköz itt pedig sír a média, sír az emberjogi bizbasz, ha csak a vipera szó előkerül?
2011. aug. 5. 09:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy megjátszott egy picit a videó. Én a rendészeti iskolában tanultam egy kicsit használni, és akinek mutatnak pár elvezető fogást, az tudná hasznosítani az utcán. Persze ismerjük a főnökségi hozzáállást, ha bevezetnék, akkor legyen is rajta a teljes szolgálati idő alatt. Nyilván így értelmetlen, de mondjuk a közrendes járőröknek simán lehetne képzést tartani rá, és az autóban tárolni. Aztán ha olyan bejelentés van, akkor magára akasztja az ember, és a járőrtárs tud védekezni, ütni, elhárítani, vagy elvezetni. Tudom nagyon jól, hogy milyen a való világ. Nem kell ezzel látványosan csavargatni, lehet egyszerűen úgy elvezetni valakit, hogy mozdulni nem bír, csak lépkedni. Biztonságosabb, és határozottabb fellépést eredményezne.
2011. aug. 6. 16:00
 12/13 anonim ***** válasza:
Egyébként, most hogy így belegondolok, ha valakivel szemben botot kell(ene) alkalmaznom, hogy elvezessem, mert... mondjuk úgy, nem viselkedik rendesen, akkor nem biztos, hogy sokáig sz@rakodnék vele. Egy földrevitel, kicsit rátérdelek a hátára, megbilincselem, aztán, ha lenyugodott, akkor lehet menni. Nem igazán néz ki jól, ha a rendőr elkezd "vívni", akár tonfával, akár teleszkópossal, akár puszta kézzel.
2011. aug. 6. 18:24
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem. Nincs olyan legális eszköz Magyarországon, amelyet önvédelemre hatékonyan használhatna egy civil ember. Azért sem értem a tiltást (sem a viperára, sem a boxerre vagy a lőfegyverre), mert egy bűnöző (akit nem érdekelnek a jogszabályok), ha van egy kis pénze, géppisztolyokat, kézigránátokat, viperákat vásárolhat a Józefvárosi piacon, vagy máshonnan. Egyszerűen hozzá lehet jutni ezekhez. A viperát nyíltan árulják. Sőt, nem is tilos árulni, csak viselni. Ha szembe találkozom egy bűnözővel, aki az életemet fenyegeti, nem érdekel, hogy mit használok, nem érdekel, milyen sérülést okozok. Nehogymár egy söpredék tegye tönkre vagy vegye el az életemet! Aki pedig arra képe, hogy megtámadjon, az arra is képes, hogy ne érdekelje a vipera vagy akár egy lőfegyver tilalma. Tehát a tilalommal a bűnözőt nem fékezed meg, csak azt, aki védeni próbálná magát. Büntessenek meg a helytelen használatért, de ne a viselésért! Aki pedig azt gondolja, a fegyvertartás engedélyezésével elszabadulna a pokol, nézze meg, hogy működik ez Amerikában: http://www.youtube.com/watch?v=kleUv_ca6Ss
2011. szept. 9. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!