Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért hiszik azt a mezei...

Miért hiszik azt a mezei rendőrök, hogy a bírságból a rendőrség nem kap?

Figyelt kérdés

[link]

Számomra érthetetlen, hogy ilyen alap dologgal nincsenek tisztában.

Ombudsmani jelentés a közlekedési bírságolási gyakorlatról: [link]

T. rendőrök, azért ne járjunk már bekötött szemmel! :P

Z

2011. aug. 4. 07:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozni akarok, csupán elmondom, hogy értsd!

"Németországban is kombi Ford Focus van, itt is (csak a mienk benzin). Azt ne mond, hogy nincs fejlesztés...

Nálunk, a határon, még Skoda Octaviák vannak, és Nissan Pathfinderek. Nissánból 6-ot kaptunk, ebből 1 működik. van olyan is amit a pénzhiány miatt nem tudnak leműszakiztatni, vagy elvinni olajcserére.

Ezenkívül ezeknek az autóknak a töredékét kaptuk csak meg, a többi "eltünt", ezért kell 4.7 milliárdot visszafizetni az uniónak, mivel nem a határon vannak használva.

[link]

"Az, hogy a főnökség smutzig, az meg nem jelenti, hogy csóró a cég:)"

Valóban, de ez a munkavégzés szempontjából aggasztó.

"Meghalt a motorosrendőr a kopott gumi miatt>>> egyből volt pénz megjavítani az összes motort!"

Nálunk azóta is állnak a motorok, mert műszakilag használhatatlan! Volt már olyan, hogy a média hazudik. :)

Már megint ez a jellemzés, hogy be van kötve a szemem:), meg, hogy nem látok a dolgokba.

Valóban. Úgy, ahogyan én sem értek, és látok bele a munkádba, te sem az enyémbe. Az már más kérdés, hogy én legalább nem okoskodok bele.

"Egy ilyen sz@rul működő "minivilág" bürokratikus agyrémeit, hazugságait, eljárásrendjét Én nem is megérteni, vagy elfogadni akarom, hanem megváltoztatni!"

Na ez pozitív! Úgy tudsz változtatni, hogy betartod a jogszabályokat, és a törvényeket, és a környezetedben is ezt hirdeted. Én is ezt teszem.

2011. aug. 4. 13:46
 12/18 A kérdező kommentje:

Már nem tom kivel beszélgetek itt a fórumon:)Te M. Gyuri szül.: Pápa, vagy?

Amúgy meg Én kérek elnézést, hogy visszafogottan (bár kívülállóként) szólni merészeltem eme szakma kapcsán :D.

Már kezdtem elfelejteni, hogy miért hanyagoltam ezt a pöcegödör honlapot hónapokig :P.

A új 2010-2011-es törvényeket, rendeleteket meg nem is ismerem, de az utcán rongáló hülyegyereket, eddig is, ezután is meg fogom verni, még, ha kiskorú elleni erőszak akkor is.

Minden jót!

Z

2011. aug. 4. 14:23
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem a Gyuri vagyok, és nem hiszem, hogy azon a pici mondaton kellene lovagolnod.
2011. aug. 4. 14:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Ez a baj ebben az országban, hogy mindenki olyan jól ért a rendőrséghez, mindenki olyan jól tudja, hogy mit, hogyan, mikor, miből, miért kell csinálni egy rendőrnek, de sajna a lényeget senki sem látja.

Én sem ugatok bele abba, hogy térburkoló, hogy tegye le a lapot, mert gőzöm sincs róla, nem tanultam, nem látok bele a munkájába.

Amúgy meg

"A közlekedési szabályszegés esetén alkalmazandó bírságolás törvényi szabályai alapos felülvizsgálatra szorulnak –"

Így szól az első sor! Na akkor ne tessék elfelejteni, hogy a rendőrség, nem törvényhozó, hanem törvényalkalmazó cég. Tehát ha a bírságolási törvény felülvizsgálatra szorul, ne már megint a szerencsétlen kisrendőr legyen a hülye, azért mert ő az éppen hatályos törvényt alkalmazza, ami mellesleg sokszor tényleg hajmeresztő. Más ajtón tessék kopogtatni.

2011. aug. 5. 14:59
 15/18 A kérdező kommentje:

Be is fejeztem az eszmefuttatást. (másik kérdésnél írtam a télifagyis példát, miszerint: ha törvény lenne, hogy mindenki hordjon magával télifagyit, a rendőrök azt is betartatnák és az ellen a törvény ellen se emelnék fel a hangjukat)

Amúgy meg igenis a végrehajtó szervet kell "nyaggatni", mert más nem tehet semmit!!!! Ha nem lesz aki végrehajtsa, akkor lazítanak rajtuk. De a törvények/szabályok megváltoztatása qurvárna nem érdekli a rendőröket.

Egy rendőrt térburkolóhoz hasonlítani igencsak csacsiság. Még, ha orvossal, vagy BKV ellenőrrel jöttél volna, azt értem, ők is emberekkel foglalkoznak, látnám a párhuzamot.

Ha van valami blog, vagy weblap, amin rendőrök osztják meg (nyilván névtelenül) az ötleteiket, azt elolvasom, de mivel itt nagyon sok mindenkit ismerek feleslegesnek tartom a szájkaratét, mert csak személyeskedés lesz belőle.

Linket! Thanks!

Z

2011. aug. 5. 16:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Van egy intranetes fórum rendőröknek, de oda külsős nem tud fellépni. Nyugodtan kérdezz, ezen a fórumon nem láttam rendőrt veszekedni. Aki meg nem a fórumszabályzat szerint ír, azt jelentsd a moderátornak.
2011. aug. 5. 18:37
 17/18 anonim ***** válasza:

"De a törvények/szabályok megváltoztatása qurvárna nem érdekli a rendőröket."

Ezzel nagyon egyet értek. Annyi mindent megváltoztattak, és olyan felelőtlenül, hogy egy nagy káosz. A bírság összegének emelésére azért volt szükség ismét, mert már az elmúlt 1 évben sem bírságoltunk úgy, hogy elég legyen nekik. Ennek oka a több papírmunka, és az irreálisan magas bírságok. Most, hogy megint megváltoztatták, úgy, hogy mi is a médiából értesültünk róla, megint csak azt érik el például nálam, hogy addig nem csinálok egyet sem amíg nem lesz Szerb nyelven, és nem látom, hogy hogyan működik a gyakorlatban. Mivel a határ mentén dolgozom, ezért nincs is magyar név a bírságtömbömben.

Én sem értek eget sem a közigazgatási eljárásba átvétellel, sem a magas bírságösszegek, és az előéleti pont osztásával. Már nem is adnak lehetőséget arra, hogy szóban figyelmeztess, hanem egyből bírságolni kell mindenkit, például a biztonsági övnél. 30eFt-ot osztogatni minden autósnak csak ezért kicsit beteges, az is aki megálmodta. Én nem fogom tönkre tenni ilyen kis szabálysértésért senkinek az életét, nyugodt lehet. Ha ittasan vezet, vagy balesetveszélyesen, az persze más, az megérdemli a több 100eFt-os büntetést.

2011. aug. 5. 18:49
 18/18 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a válaszokat

de egy biztos, hogy én abból a pénzből amit be tudunk hajtani nem látok semmit.

ha el akarok menni wc-re akkor vinnem kell wc papírt, mert nincs, nincs a nyomtatóba papír és patron, hónapokig nem volt számítógép amin dolgozni tudtam volna, nem volt asztalom, nem volt székem csak egy csupasz iroda.

Saját magamnak kellett megvenni a tollat, ceruzát, kihúzót, ollót, vonalzót, tűzőgépet, mindent. Ha hőségriadó van nem kapunk palackozott vizet, azért mert irodán vagyok és igyam a csapvizet ami ihatatlanul rossz.

ha el kell menni munka ügyben egy másik kapitányságra, őrsre, bíróságra akkor a saját pénzemen kell megoldani, mert nincs működő kocsi, ami van abba pedig benzin nincs.

És szerintem a rendőrök lennének a legboldogabbak, ha azt a pénzt amit befizetnek az emberek a büntetésekre mi kapnánk meg.

2011. aug. 8. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!