Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért hiszik azt a mezei...

Miért hiszik azt a mezei rendőrök, hogy a bírságból a rendőrség nem kap?

Figyelt kérdés

[link]

Számomra érthetetlen, hogy ilyen alap dologgal nincsenek tisztában.

Ombudsmani jelentés a közlekedési bírságolási gyakorlatról: [link]

T. rendőrök, azért ne járjunk már bekötött szemmel! :P

Z

2011. aug. 4. 07:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
amúgy mire akarsz kilukadni ?
2011. aug. 4. 08:56
 2/18 A kérdező kommentje:

Jah egy másik kérdésben volt veszekedés ez ügyben, miszerint a rendőrség nem kap a bírságokból.

Kicsit flam-es lett így a kérdés.

Majd törlik....

2011. aug. 4. 09:12
 3/18 anonim ***** válasza:
Ezt a mezei rendőrök legalább úgy tudják, mint te, de amikor megbírságolnak téged, nem azt mondják, hogy "jaj, de jó, hogy elkaptuk magát, mert ezzel is nő a rendőrség kasszája." Vagy ilyenre számítasz?
2011. aug. 4. 10:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

És szerinted a mezei rendőrt annyira érdekli, hogy odafönn hogy nyúlják le a pénzeket? Azt látja, hogy ő sz*rt se lát belőle, mert ugyanazt az 50 éves fegyvert kapja még mindig stb. stb. stb. És lehet azon "pattogni", hogy mások megbírságolásából kapja a rendőr a fizetését, de azért ugye nem a rendőrt akarjuk hibáztatni azért, amilyen állapotok úgy általában a cégnél vannak?!

Mellesleg, ezen a mondaton megakadt a szemem:

"A költségvetési törvény értelmében a rendőrség teljes – más államigazgatási szervekhez képest kiemelt, a feladatokhoz képest azonban még is szűkös – költségvetéséből 16 milliárd forintot a közigazgatási bírságokból KELL előteremteniük."

Ezek szerint akkor törvény írja elő, hogy nekik abból kell gazdálkodni. És bár tény, ez alapján mondhatjuk, hogy érdekeltek a rendőrök, hogy minél többet bírságoljanak, de ez még sincs így. Még akkor se, ha valakit már ötször megbírságoltak. Vannak rendőrök, akik akkor is elintézik egy figyelmeztetéssel, ha tehetik, vagy ha nem, akkor is inkább a minimálishoz közelítik a bírságot. Ha a kedves állampolgár el nem kezd visszabeszélni. Persze mindezt rendőre válogatja. Nyilván van/lehet olyan is, aki örömét leli a bírságolásban, de az valószínűleg nem is azért büntet, hogy a rendőrségnek több pénze legyen.

Szerintem... :)

2011. aug. 4. 11:38
 5/18 A kérdező kommentje:

Arra akarok rávilágítani, hogy az utóbbi időben jelentősen csökkent a szabálytalankodás és a fentiek tükrében várható volt a bírságok emelése, szabályok szigorítása.

Meg mostanában sok helyen olvasom ezt a tévhitet, hogy a rendőrség nem érdekelt a bírságolásban, gondoltam "pattogok" már kicsit, amíg nem tiltja törvény :P.

Történelemben, közönyre közöny volt a válasz mindig is. Ezért se értem a rendőrök félháborodását egy felmérésen kapcsán, amiben a civil lakosság ~70%-a egyetértett a korkedvezmény nyugdíjak megnyirbálásával.

Felőlem annyit bírságoltok amennyi jólesik/kell/ajánlott csak engem hagyjatok ki belőle :D.

u.i.: sose késő váltani!

2011. aug. 4. 12:55
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem én tettem ezt a kijelentést egy másik topicban. Tartom is magam hozzá. Amíg nincs pénz nyomtatóba papírra, vagy eszközök korszerűsítésére, addig tartom is magam. A közigazgatás más ágazataiban az államtól kapják a pénzt, a rendőrségnek, pedig magának kell előteremtenie. Sem a helyi rendőr kapitányság, sem a rendőr (én), nem kapunk semmilyen külön pénzbeli erőforrást a bírságokból.

A kérdést illetőleg, én nem hiszem, hanem tudom, hogy semmit nem kapunk. Látom, mivel a munkaeszközeink nem korszerűek, és nem korszerűsítik, sőt nem is javítják. Ha kapnánk belőle pénzt, akkor nyilván látnám is, hogy megjavítják a nyomtatót, vagy tudnak bele venni papírt, vagy esetleg lehet tankolni az autóba, és ne gyalog kelljen kimenni.

Ennyit a bekötött szemmel járásról, és a cikk értelmezéséről. Lehet, hogy az ORFK kap pénzt belőle, de hogy a kapitányságra nem jut belőle, az biztos.

2011. aug. 4. 12:57
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Felőlem annyit bírságoltok amennyi jólesik/kell/ajánlott"

Én így szoktam:

-Aki szidja az anyámat legmagasabb bírság, és jól esik

-Aki normálisan viselkedik 2 részre osztom

1. Gazdag, akkor be tud fizetni egy kis bírságot. (Nem esik jól, de muszáj)

2. Szegény, neki nyomatékosan felhívom a figyelmét, hogy mekkora pénzbüntetéssel járna, ha megbüntetném. (Jól esik, hogy nem büntettem meg, és annak ellenére, figyel erre a közeljövőben, mivel normális.)

-8 oldalas bűnlajstroma van, az fizessen is. (nem érdekel)

2011. aug. 4. 13:08
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszel 71%:)
2011. aug. 4. 13:14
 9/18 A kérdező kommentje:

Németországban is kombi Ford Focus van, itt is (csak a mienk benzin). Azt ne mond, hogy nincs fejlesztés...

Az, hogy a főnökség smutzig, az meg nem jelenti, hogy csóró a cég:)

Meghalt a motorosrendőr a kopott gumi miatt>>> egyből volt pénz megjavítani az összes motort!

Már megint ez a jellemzés, hogy be van kötve a szemem:), meg, hogy nem látok a dolgokba.

Egy ilyen sz@rul működő "minivilág" bürokratikus agyrémeit, hazugságait, eljárásrendjét Én nem is megérteni, vagy elfogadni akarom, hanem megváltoztatni!

2011. aug. 4. 13:19
 10/18 A kérdező kommentje:

ma 13:08-as 71%

Úgy legyen!

2011. aug. 4. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!