Feljelentettek. Most épp az ügyészségre hivtak be. ez mit jelenthet?
tavaly feljelentett egy lány.kihallgattak a rendörségen,környezettanulmányt csináltak,kikérték a sulibol az átlagom,osztályfönök véleményét rolam stb...aztán a rendörségen az ügyintézönöm azt mondta h ök megcsináltak minden,küldi az ügyészségre,ök döntik el hogy vádat emelnek e vagy sem.
most jött a levél ,honapokkal késöbb h menjek be az ügyészségre kihallgatásra.
de minek,már kihallgattak.....
ismerösöm szerint eszerint nem emelhettek vádat,nem ment biroságra az ügy,nyugodjak meg.különben a biroságra hivtak volna be.
de én sajnos nem tudok megnyugodni.mi van ha kihallgatnak és csak utána döntik el a vádemelést?
idegesit a dolog mert ártatalan vagyok és 6honapos kismama is....
és féltem a babámat,nem magamat...
amugy kiskoru voltam mikor az eset történt,már több éves dolog...csak a csaj egy éve találta ki h én voltam:)tehát kiskoruként kezelnek.
7000forintos kárrol van szo amugy...
aki ért egy kicsit ehhez légyszives irjon vmi okosságot:)
nagyon szépen köszönöm!
Most az ügyész fog kihallgatni és utána dönt. A rendőrség valamit nem kérdezett meg vagy nem egyértelmű az ügyész számára valami és ezért hívatnak be oda is.
Sok sikert!
7.000 Ft-os kárértékű ügy nem kerül az ügyészségre. Az a szabálysértési előadóhoz kerül, aki határoz.
Itt sokkal több van a háttérbe, ha a rendőrség az ügyészség részére továbbította az ügyet.
Persze ha rablás vagy valami hasonló a tett, akkor a kárérték lehet irreleváns. De egy "szimpla ügyben" a 7e Ft-ból nem lesz vádemelés.
Az ügyészség tanúként idézett, az tulajdonképpen jó jel, mert idézhetett volna vádlottként is... Bár a tanúmeghallgatás során a tanú státusz vádlottá minősíthető.
Ha nem te voltál, próbáld igazolni az igazadat.
Igen, az utolsónak van igaza, az egy dolog, hogy 20 ezer a szabsértési értékhatár, na de hops van ám egy csomó minősítő körülmény, ami beemelheti már bűncselekményi kategóriába.
Az a tény, hog ybeidéztek az ügyészségre is, önmagában szerintem pozítvum, mert lehet, hogy nem küldik bíróságra, hanem pl. megúszod egy ügyészségi megrovással. Úgyhogy ne félj ettől, rosszabb lenne ha kapásból a bíróságtól kapnád az idézést, de így látatlanba ennél többet nem tudok mondani.
de miről van szó ???
Hát akkor ennek el is kellett volna évülnie is már ... vagyis nemtom, de pont ezért megírhatnád mi is a pontos gyanúsítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!