Tanuskodnom kéne, de nem akarok! Mit csináljak?
Szerintem lehet még az a megoldás is, hogy a bíró előtt teszel tanuvallomás és így nem kell megjelenned a bíróságon személyesen. Remélem él ez a lehetőség.
Az viszont nem derült ki számomra, hogy a megjelenéssel vagy magával a tanuskodással van bajod.
Ez nem akarás kérdése. A tanúskodást pedig nem tagadhatod meg. A hamis tanúzást börtönnel büntetik.
Ha nem mégy el, akkor majd fizetheted az elővezetésed költségét.
Neked jól esne, ha az autód ellopását, én láttam volna, de "nem akarok menni" tanúskodni? Mert én nyaralni szeretnék.
Kimentheted magad valami jó indokkal, de a bíróság csak indokolt esetben fogadja el pl. ha beteg vagy és erről igazolást viszel.
Egyébként igazmondási kötelességed is van, nem tagadhatod meg a vallomást ill. ha végképp nem akarsz semmit mondani akkor mond azt,h nem válaszolok erre a kérdésre, mert azzal magamat vagy közeli hozzátartozómat bűncselekmény gyanújába keverném. Ez egy lehetőség van ,amire hivatkozva megtagadhatod a vallomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!