Rendőr akarok lenni, hogyan tovább?
1 év múlva fogok végezni egy gimnáziumban, kereskedelem marketing szakkal, csak én rendőr szeretnék lenni. Lesz tesi érettségim.
Nos, így hova tudnék menni? Vagy lehetséges az OKJ tanfolyam?
Kérlek segítsetek. Köszönöm 18/L
tévedtem nem rendészeti, hanem rendőrtiszti:)
ez olyan okj-s cucc, nézz szét a környéken van e olyan iskola, Miskolcon biztos, hogy van
köszönöm szépen.
Miskolc pont megfelel, a közelben van. :)
És nem tudod hogy hogyan kell oda jelentkezni?
ha sima okj-s szakra mész akkor azthiszem csak beiratkozás van, legalábbis egyik ismerősömnek csak az volt de ő nem rendőrsuliba ment
tuti van az oldalon amit linkeltem telefonszám vagy email cím, ott megkérdezheted, de nem lehet nehéz bejutni:)
Az eddigi válaszokat nagyjából elfelejtheted. Kezdve az OKJ-tól, a nem nehéz bejutni-ig.
Az érettségid megszerzése után jelentkezhetsz Rendészeti Szakközép Iskolába, ami 2 éves, de most indítanak 5+1hónapost is, de ha jól tudom jövőre már meg is szüntetik. Szóval itt mindig 8-10 szeres a túljelentkezés, és nagyon nehéz bekerülni. Számítanak az érettségi jegyeid, a műveltségi teszt, a fizikai felmérő eredménye, illetve orvosi és pszichológiai vizsgálaton kell átesned. Ilyen iskolák vannak: Adyliget (Pest megye), Miskolc, Szeged, és talán még Körmenden.
Ha neked a Miskolci van legközelebb akkor itt a link:
Illetve létezik még felsőoktatás keretében a Nemzetvédelmi egyetem, és a Rendőrtiszti főiskola. A felvételi procedúra ugyan az, csak ide kell pár emelt szintű 5-ös érettségi a felvételhez. Nagyon nehéz bekerülni.
Az utóbbi kettőt valószínűleg jövőre összevonják, és valami egységes néven fog működni továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!