Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrség! Mit tehetek?

Rendőrség! Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Átvertek interneten keresztül. Pontosabban egy külföldi cégtől (Egyesült Kir.) szerettem volna, ill. meg is "vásároltam" az adott terméket. Számlát is kaptam, cégbejegyzési bizonylatokat, és még a cég "vezetőjének" érvényes útlevelének másolatát is.

A termék árát Western Union-on keresztül küldtem el az eladónak. A pénz megérkezése után még egy hétig tartottuk a kapcsolatot, de ezalatt is csak arról beszéltünk, hogy miért nem tudta még feladni a csomagot. Ezután hiába kerestem másik e-mail címről...

Már voltunk rendőrségen, de azt mondták, hogy az ottani rendőrségnél kell bejelenteni (ez egy kisvárosi rendőrőrsön történt)...szerintem csak "lusták" vele foglalkozni...

A Western Union a felvevő minden megadott személyes adatát(személyigazolvány, lakcímkártya, stb...), és a felvételkor készült videót is kiadja a rendőrségnek.

Arra gondoltam, hogy ha nem foglalkoznak az „alap” üggyel, akkor is megbüntethetik, ill. be is perelhetem hivatalos okirattal való visszaélés vádjával.

Ha mégis van rá lehetőség, hogy kártérítést kapjak a csalótól, úgy gondolom kérhetem az összeg 3-4-szeresét is, mivel már két hónapja jogtalanul használja a pénzemet. Ezen kívül saját költségén vásárolja és juttassa el hozzám biztonságosan a nála „vásárolt” cikket.

Szerintetek mit tehetek ebben az esetben? 517$-om úszott el, igaz egy része kölcsönkért pénz volt…

2011. júl. 18. 13:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
"Rendőrség!"......? mi nem azok vagyunk.
2011. júl. 18. 13:13
 2/20 anonim válasza:
ez nemzetközi gazdasági kapcsolatok joga, ha jól tudom akk első lépésként meg kell próbálni együttműködni, amit megpróbáltál, ha nem megy akk pedig BÍRÓSÁGHOZ kell fordulni, nem rendőrséghez, de vigyázz mer erre is megvannak a pontos határidők. nézz utána neten ennek a jognak, azon belül is igényérvényesítés.
2011. júl. 18. 13:16
 3/20 anonim ***** válasza:
konkrétan milyen cég ez? és mit vettél volna? és miért bízol meg egy olyan cégben, aki nemzetközi viszonylatban értékesít sé nem lehet az oldalán kártyával vagy paypallal fizetni?
2011. júl. 18. 13:48
 4/20 tetro ***** válasza:
miért is kérhetnéd vissza a pénzed 3-4szeresét? :D örülj ha egy fillért is látsz
2011. júl. 18. 14:06
 5/20 anonim ***** válasza:
Utánvétel, paypal, átutalás? Egyik sem lett volna megoldás? Előre kifizeted, aztán meg csodálkozol, hogy nem kapsz semmit. 3szorosát, 4szeresét nem kérheted, hanem csak késedelmi kamatot. Mivel itt csalásról van szó, így ez rendőrségi ügy is. A rendőröket ráuszíthatod, de a polgári peres út igencsak költséges lesz. Szerintem ennek a lóvénak ágyeszbugyeszfarekesz.
2011. júl. 18. 14:21
 6/20 anonim ***** válasza:
Ja igen és miért dollárban fizetsz, mikor a UK-ben a hivatalos fizetőeszköz a font?
2011. júl. 18. 14:22
 7/20 A kérdező kommentje:

A "cég" neve FOREMOST COMPUTERS LIMITED, a gogba sok találatod ad rá. Bejegyzett cégről van szó, és áraik dollárban értendők.

Arra gyanakszom így, utólag, hogy a cég talán már megszűnt, és valaki visszaélt a nevével.

A cég "ügyfélszolgálatával" már lassan két éve tartottam a kapcsolatot, ezért is mertem "belevágni"....

Arra gondoltam, hogyha csalóról van szó, akkor ennyi idő alatt hogy-hogy még nem kapták el, a csalók rövid ideig vannak fent a neten...általában...

Korábban (tavaly ősszel), mikor kértem, azonnal bármelyik termékről frissen készült fotókat kaphattam, melyeket nem az internetről szedett le...

Vagy talán csak túlságosan bíznék minden emberben...?

2011. júl. 18. 15:43
 8/20 A kérdező kommentje:

Mint írtam, egy érvényes útlevél másolata is a birtokomban van, és a cég "hivatalos" papírjai is.

Ez már önmagában bűnténynek számít, ha mások okiratával bizonygat, használja azt.

A rendőrség pedig megkaphatja a felvétel adatait, többek közt a legtöbb személyes adatát, és egy videó felvételt a felvevő személyről.

2011. júl. 18. 15:52
 9/20 anonim válasza:
Hát most lehetnék Megmomdom kapitány de nem...Általában a cégek nem szoktak Western Unionos utalást kérni mert azt magánszemélyeknek találták ki...a cégek nem használják ezt:( Főleg ilyen nagy tételben nem... Akkor vagy a Banki átutalás használják vagy a paypal rendszert...Hát igazából nem tudom mit tudsz tenni az ügy érdekében mert mivel a western uniun magán személyek közt működik és te megadtad neki az adataidat szóval neki küldted a pénzt a pénzt közvetlen így nem lehet már vissza vonni...Magyarán a pénzt szerintem sajnos nem látod újra:( De viszont ha feljelented nemzetközileg a céget ha angol a cég és ott megy az ügy akkor kemény pénz összeget kaphatsz a perrel...de ehhez persze ide kell utazni meg vissza...itt kell ügyvéd...angolul kell vele beszélned...szal körülményes...De lehet vele kaszálni...és lehet nem te vagy az első akit átvágtak szóval lehet már van ellenük eljárás...
2011. júl. 20. 00:23
 10/20 A kérdező kommentje:

Most olvasgattam a küldött üzeneteit, és azt is írta, hogy ez csak az ő "egyszemélyes" cége.

A "cég" e-mail címe: foremostcomputersltd@gmail.com , ha valakit érdekel...

A helyi rendőrség honlapján külön bejelentési portálja van az "internetes bűnözésnek".

[link]

Be is jelentettem, de azt válaszolták, hogy telefonon kell bejelenteni. Igen ám, de én szerintem még nem tudnák bejelenteni egy bűntényt telefonon, és a percdíjak is a fellegekben járnak...

Nem szeretnék belekeverni idegeneket az ügybe, úgy értem, jó angolosokat.

A családnak van egy jó ismerőse kint, és arra gon doltam, ő olcsóbban is hívhatná, meg gyakorlottabb. Felvettem vele a kapcsolatot, de még nem érkezett válasz.Talán ez lenne a megoldás...

2011. júl. 20. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!