Milyen kedvezményt kapnak a rendőrök buszon?
Múltkor egy rendőrismerősöm megemlítette, hogy ő azért buszozik inkább vonat helyett, mert buszra van kedvezménye, de hát nem turkálok más zsebében, nem kérdeztem meg. Viszont érdekelne. Hány százalék?
Előre is köszi a válaszokat!
U.i.: Pusztán kíváncsiságból kérdezem, nem akarom őket bántani, és olyan válaszokra nem vagyok kíváncsi, hogy nem érdemlik meg, mert megérdemlik szerintem.
Nem érdemlik meg.
De egyébként nehogy elhidd, vonaton nem utaznak ingyen. Az a majomigazolvány bőven jó bérletképpen is, kíváncsi leszek, tankolni mikor fognak ingyen ...
Ne haragudj, engem iszonyúan idegesít, hogy mi eltartjuk őket, aztán cserébe meg élősködnek, semmit nem tesznek az ég adta világon, de még ez is oké lenne, de ennél felháborítóbb a dolog, mert a mi pénzünkért cserébe még szórakoznak is velünk. És akkor méghogy korai nyugdíj a "fáradságos" semmittevésért, ész megáll ...
Köszi a "választ"!
Én minden nap vonatozok, de még egyszer sem láttam olyat, hogy a rendőrigazolvánnyal elérték volna azt, hogy ingyen utazzanak.
Kedves 20:21-es!
Azért gondolkozz el mit beszélsz.
Amikor majd kirabollnak, amikor majd anyádat vagy a gyerekedet megerő...........ják, stb., stb., akkor ne szólj nekik. Úgyis csak majomkodnak.
Tudod, mivel semmit sem csinálnak, ezért volt az utóbbi időben több hősi halott közöttük.
A másik. AZ eszedbe sem jut, hogy a hozzá nem értő vezetés, valamint az olyan csimpánzok, mint te tettétek azzá őket, amik.
Érdekes. A kis 20 éves nagyon okos jogvédő és ombudsman, stb. midig cseszegeti őket. Ha tesz valamit, az a baj. Ha nem tesz semmit, az a baj.
Ezek után azt gondolod, hogy érintett vagyok? Jól gondolod. A fiam zsaru. Nyomozó és bűnügyi technikus.
Én meg minden nap várom, hogy az ajtón becsenget két díszegyenruhás rendőrtiszt és elmond egy mondatot.
Nem akarom hallani, de fel kell rá készülni.
Ezen túlmenően. Sokkal többet dolgoznak, mint az átlagember. Te hazamész, leülsz a net elé, aztán hülyeségeket irkálsz.
Az én fiam hazamegy, próbál aludni, aztán várja, hogy mikor riasztják.
Van kb. 200 ki nem fizetett túlórája. A fáradtságtól a munkahelyén esik össze. De megy és végzi a munkáját.
Egyebekben, ahol ingyen utazhat a buszon, attól a Volántól a Főkapitányság vásárolt nem névre szóló éves bérletet.
Ezen túlmenően ha szolgálatba helyezi magát, akkor ingyen utazhat a buszon és a vonaton is. Igaz, olyankor intézkednie is kell.
A félreértések elkerülése végett a hivatalos dolog az, hogy a MÁV járatokon csak akkor utazik úgymond ingyen ha hivatalos uton van, vagyis van menetlevele amit a felettese állít ki. Ilyenkor is meg kell venni a jegyet de azt vissza térítik nekik. Munkába járáshoz ugyanúgy bérletet vagy jegyet kell venni nekik is. MÁV félárú igazolványuk van mint minden állami alkalmarottnak.
Buszon egyes társaságok elfogadják azt, hogy nem kell jegyet venni, de akkor bármi gond van (randalírozók stb.) akkor kötelessége intézkedni. De ezt egyre kevesebb társaság (megyénként változó) hogy elfogadják vagy nem, és akkor teljes árú jegyet kell venni nekik is. Hogy hol mi a helyzet azt a sofőrrel utazás előtt kell neki megbeszélni. Szóval nem is annyira ingyenes a dolog. A szolgálati igazolvány pedig nem jogosítja föl ingyenes utazásra semmilyen tömegközlekedési járművön.
20:21 - esnek:
Nevetséges, tipikus magyar mentalitásod van, azzal, hogy "Ami nekem nincs, a másiknak meg van, azért utálom az illetőt!"( nyomi )
Más: szerintem a rendőrök nem csinálnak presztizskérdést a dologból ( mint egyesek ), szolgálaton kívül is ritkán "fanyalodnak" rá a tömegközlekedésre, amikor "szolgálnak és védenek" ( :P ), akkor meg úgyis ott a meseautó....
Ja, csak egyszer látnám már, hogy szolgálnak és védenek ...
Jó, aki háborog a fia miatt, én elismerem, mindenhol van kivétel, de nem ez ajellemző a mai magyarországon.
Tudod én rendkívül felháborodom, hogy pl. a mesautóval mennek vásárolni (merthogy látom!), de közben meg panaszkodnak, hogy nincs elég benzinpénz járőrözésre. Ja persze, hát a népet is etetni kell ... Az a baj, nem írhatok itt le olyat amit tudok, mert mindjárt jönnének értem, de maradjhunk annyiban, hogy undorító. De erre jogász nekem egyszer azt moindta, hogy ez itt még Szibéria jobbik része, itt csak formailag van jogállam, aztán sajnos szó nincs róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!