Miért pont a rendvédelmiseknek esett neki a kormány? Lehet ebből akár polgárháború is?
Igen, a magyarok mindíg, mindent csak "majdnem" csinálnak.
Nem lesz itt semmilyen forradalom, esetleg csak "majdnem"...
Miért pont a rendvédelmisek?
Szerintem azért, mert Viktor a legnehezebb feladattal akarta kezdeni. A visszamenőleges törvényhozás alkotmányellenes. Emlékezzünk csak vissza a 2millió felett keresők 98%-os adójára, az alkotmánybíróság meg visszadobta. Azóta már erővel átgázoltak rajta. Ezzel csak az a baj, hogy a visszamenőleges törvényhozás nem csak itthon alkotmányellenes, hanem európai uniós alapelveket sért. Most a szakszervezetek uniós jogászokhoz, jogvédőkhöz fordultak. Ha sem a hazai, sem az uniós nyomásnak nem engednek, akkor ha polgárháború nem is, de tömeges pályaelhagyás, demonstrációsorozatok, sztrájkok várható. Lesz olyan is aki erővel fog szembe menni az életben maradásáért ebben is biztos vagyok.
Egy kezdőjogász hallgató is tudja, hogy amit csinálnak az arcon köpés. Nem vehetik el valakinek a nyugdíját csak úgy, mert ha bele fog pusztulni a hitelekbe, és nem talál azonnal munkát, akkor bizony nem várhatjuk azt tőle, hogy búslakodva várja a sült galambot.
Én azt nem értem, hogy ha valaki a választás előtt megígért dolgokat nem tartja be, azt miért nem vonják felelősségre? Miért kell tűrnünk a törvénytelen törvényhozást? Ezek az emberek minket képviselnek, mi hatalmaztuk fel őket erre, elég rendesen belehazudnak az ember arcába. Más országban nem nagyon hallok ilyet, vagy ott már kitört a forradalom...
Más országokban már rég kitört volna a forradalom.Hogy mi lesz a folytatás, az majd kiderül, de ha a rendvédelmisek feladják, akkor annyi...
Nem a nyugdíjuk miatt, hanem a kormány intézkedései miatt, amelyek a gazdagok kivételével mindenkit hátrányosan érintenek.Polgárháború olyan alapon törhet ki, hogy ha elszabadulnak az indulatok, akkor a rendvédelem nem a rend pártjára fog állni, hanem a tüntetők mellé és nem a kormányt fogja védeni.
"Én egyetértek a nyugdíjkorhatáruk felemelésével. Miben más szakma az övék akármi másnál? És mivel másabb emberek ők a többi állampolgárnál, hogy ilyen kiváltságuk legyen?"
Már ne haragudj de ennyire buta nem lehetsz. Én rendvédelmi dolgozó vagyok, inkább kérdezz meg valakit, mielőtt olyan témához szólsz, amihez nem értesz.
Azért hívják szerzett jognak a kedvezményes nyugdíjkorhatárt, mivel bizonyos jogokról le kellett mondanunk miatta. Például, hogy én veled ellentétben szilveszterkor is védtem az államhatárt, karácsony este sem lehettem a családommal, nem lehet nálam mobiltelefon, nem lehet sztrájkolni, nem lehet nálam 7eFt-nál több, vagy külföldi fizetőeszköz, bármikor levetkőztetnek, és átnézik a ruhámat.
Én is egyetértek a nyugdíjkorhatár emelésével. De nem minden szakterület, és nem visszamenőlegesen. Az Orbán kormány, most az európai bizottság látáskörébe került, mivel a szakszervezetek hozzájuk fordultak. Azért, mert alkotmány ellenes, és szinte minden európai jogot megsért.
Tudod ez olyan dolog, mintha neked azt mondanák, hogy bocsi, de életed végéig dolgoznod kell, és jogaidról lemondtál volna, amit nem kapsz vissza.
Tudnálak még győzködni, és veled szemben én alá is tudom támasztani az érveimet. Nem a demagóg Orbán szónoklatát mondom. De ki tudja, hogy érdemes-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!