Viperát elveszi a rendőr?
Igen, akkor is elveszik, ha nem használja, ez a lényeg. :) Ha támadásra használja, az már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény. Ha védekezésre használja, jogosnak találhatják az önvédelmet, de megbüntetik az eszköz birtoklásáért - különösen ha az egyébként jogos önvédelem közben súlyos vagy halálos sérülést okoz.
Sőt, ezért még a rendőrt is megbüntetik. Ha például te nekimész a rendőrnek, joga van megállítani akár viperával is (ha van rá engedélye, hogy viselje, mert elvileg nem minden rendőrnek van), de törekednie kell az ütéskor, hogy a támadó végtagra üssön, illetve az ellenállás megszűnésekor azonnal abbahagyja. Ha ennek ellenére fejbe vagy hasbavág a viperával, felelősségre vonhatják a rendőrt.
Én olyat olvastam, hogy közterületen is nálad lehet, de csak szállítás céljából! Tehát ha be tudod bizonyítani hogy te éppen a magánterületedre mész, mert ott szükség van rá, akkor nem büntethet a rendőr.. Egyébként én is büntetném őket, itt a ragyogó példa:
Na mi van a kezükben a fakabátoknak? Persze hogy vipera.. Ennyit a magyar igazságszolgáltatásról. ˘˘.
Igen, az, hogy a rendőrnél lehet vipera, és az törvényes, civilnél meg nem, az azért van, mert ölni lehet vele(akármennyire is hihetetlen).
máskülönben ami a rendőröknél van vipera, az legális, de amit már az utca embere szerez be, az bizony illegális Józsefvárosi spájszos történet....
És ezért sem kedvelik, ha van nálad( másrészt a VPOP sem örül neki...)
A lényeg, hogy tiltott, ahogyan a sokkoló is, mégis van a pénzügyőrnek....
Tehát az, hogy van a rendőrnek fegyvere, az nem azt jelenti, hogy minden elmebetegnek lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!