Hogy lehet az, hogy a lézerblokkolók legálisak?
A lézerblokkoló használata nem legális.
Megvenni megveheted.
Példának tudnám mondani a most felkapott DLR nappali ledsorokat.
Azt is árulják orba szájba, viszont törvényesen nem használhatóak.
Úgy hogy 1993 ban levették a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök listájáról. Gondolom az ára miatt, annyira kevés ember tudja megvenni, hogy tiltani is fölösleges. Látod például az előrejelző az tiltott, mert pár tízezer forintért hozzájuthatsz.
Egyébként úgy tudom a használata ma sem legális (bár erre nem mernék megesküdni). A lényeg, hogy szabadon vásárolhatod, tarthatod, és közterületre is kiviheted.
"Na azért. Ha valakit úgy mérnek, hogy az autójában blokkoló van, akkor nem lehet megállapítani a sebességét ügyebár. Ezek után őt el is lehet csípni az illegális cucc miatt."
Nehogy azt hidd. Nem tudod a használatát bizonyítani, még ha fejtetőre állsz sem.
"Na azért. Ha valakit úgy mérnek, hogy az autójában blokkoló van, akkor nem lehet megállapítani a sebességét ügyebár. Ezek után őt el is lehet csípni az illegális cucc miatt.
"
Ezért van az, hogy a normális blokkoló úgy működik, hogy ahogy elkezdi blokkolni a mérést AZONNAL elkezd sípolni mint az állat és beállított idő múlva (3-5 mp körül) automatikusan kikapcsol. Ennyi idő bőven elég arra, hogy lelassíts, a blokkoló kikapcsol és máris tudnak mérni - csak már megengedett sebességgel haladsz.
Akkor az már valami újabb cucc. Amit Én láttam ott kézzel kellett a blokollót kikapcsolni.
Méréskor azt hiszi a rendőr, hogy nem vitte rá jól a célkeresztet, vagy "dolgozik" a mérőberendezés agya. 2-2.5 km-ről, autópálya felüljáróról nem veszik észre.
Közelebbről már gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!