Egy rendőrnek SZAKSZERŰEN hogyan kell igazoltatnia?
-Napszaknak megfelelő köszönés, tisztelgés.
-Nevének, rendfokozatának, beosztási helyének közlésével.
-Közölve, hogy milyen céllal kíván igazoltatni.
-Lepriorál, igazoltató tömböt kitölt.
-Az intézkedés végével megköszöni, és elköszön
Ez eltérő lehet, most csak a gyalogost írtam. Ezen felül, nem minden esetben kell betartania ezeket, bizonyos esetekben csak az intézkedés végén van lehetőség elkérni az adatait.
A francba, lebuktam. :D
Igen, épp a Sin Cityt hallgatom. :D
"tisztelgés, Nevének, rendfokozatának, beosztási helyének közlésével, Közölve, hogy milyen céllal kíván igazoltatni"
Én még ezekkel sose találkoztam. Köszönés az már van. Papírokat el kéri. Dehogy tisztelgés, rendfokozat, beosztásihely, miért igazoltat. Hát ilyen még nem volt.
A helyzet az, hogy egy 14 éves fiú vagyok, nyáron leraktam az "M" kategóriás jogosítványt. Kaptam egy kismotort, amit elég sokszor használok. Elmondom, hogy NEM kéne igazoltatnia egy rendőrnek.
(rendőr):Jó napot.
(én):jó napot.
(rendőr):elkérhetném az iratait?
(én):Természetesen, tessék, itt vannak. (átadom a papírokat tartalmazó tokot)
(rendőr):Mit gondol, én vegyem ki a tokból?
(én):Elnézést, nem tudtam, konkrétan melyik iratra gondol, ezért adtam az összeset.
(rendőr dünnyög az orra alatt, hogy kis "buz*".
(rendőr):Jól van, személyi igazolvány van?
(én):Itt van.-Nah, mivel mindent rendben talált a rend szívélyes őre, ezért visszakaptam az irataimat, de még át kellett néznie a szükséges dolgokat a motoromon, nehogy valami probléma legyen. Hát, gondoltam, ennek sincs jobb dolga, miért nem megy le inkább a "telepre", ott van mit nézegetni. Aztán összeveszett velem, hogy minek egy ilyen idős gyereknek motor. Én próbáltam magyarázkodni, és kérdeztem, miért fontos ez. Pár igen sértő körmondat után, amit elmondott, megelégeltem a dolgot, és a kocsiban ülő társától megkérdeztem, elmehetek-e végre.
Úgy látszik társa rendelkezett gyerekszobával élete hajnalán, ezért szívélyes hangulatából kifolyólag elengedett.
Nah, ennyi lenne, bocs a regényért.
U.I.: Ennyit a magyar sündörségről.
17.03, ezt komolyan gondoltad?
Kétségkívül elég buzeráns módon viselkedett a rendőr, nem számít a kor szerintem, egy rendőr arra van, hogy "szolgáljon és védjen", nem arra, hogy bunkó módon, "hatalmát" kihasználva Neked essen, akár verbálisan, akár fizikálisan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!