Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jogszerű volt? (további lent)

Jogszerű volt? (további lent)

Figyelt kérdés
Az egyik osztálytársnőm (16. éves) a minap körömlakkot akart lopni egy áruházból, de lebukott. Kihívták a rendőröket, akik megbilincselve vitték be a rendőrségre és ott a meghallgatásáig bezárták egy cellába vagy két órára. Utána elengedték, de jogos volt a bilincs és a bezárás?
2011. márc. 22. 11:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jó ez a fajta "keménykedés", de azért hagy ne kelljen már sajnálni. Bezzeg, ha nem bukik le, akkor nagy pofával dicsekedett volna, ha mekkora faszagyerek. Egy rohadt körömlakk... legalább zsemlét lopott volna. De egy qrva körömlakk. Tényleg, biztos annyira égetően szüksége volt rá, hogy lopnia kellett. Szerencsétlen.
2011. márc. 23. 15:48
 12/19 anonim ***** válasza:

jogos volt a bilincs,és az elzárás is./a két órával még hamar megúszta.../És őrület,hogy azt várjátok,hogy sajnáljuk...

Ha lopni volt mersze,viselje a következményeket!!!!!Egy 16 évesnek már fel kéne fognia mit tesz.

2011. márc. 24. 21:10
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
21.26-os:" A barátnődet akár 3 napig és benn tarthatták volna mindenféle különösebb indok nélkül"....ez igy nem igaz!!!!! Azt már őrizetbevételnek hivják és nem előállitásnak. Ahhoz határozat kell!! Ha nem tudsz valamit inkább hallgass! A többivel egyetértek.....
2011. márc. 25. 09:18
 14/19 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy egyáltalán nem volt rászorulva, mert sokmindent megkap, ilyen kisebb dolgok megvásárlása nem okoz gondot neki. Szerintem tényleg "buliból" csinálta. De miért zárták volna be három napra? Akár igazi fogdába, vagy börtönbe is csukhatták volna egy ilyen piti ügy miatt? Úgy tudom, hogy ez csak szabálysértés, nem is bűncselekmény.
2011. márc. 25. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:

A csajnak nagyobb büntetés volt a bilincs és a pár órás bezárás, mint amit a végén kapott, vagy kapni fog.

Ezt tudják a rendőrök is, ezért "saját hatáskörben" próbálnak "büntetni".

[link]

[link]

2011. márc. 27. 13:58
 16/19 A kérdező kommentje:

Tuti besokkolnék, amint feltennék rám a bilincset. Utána meg a szégyen ölne meg, hogy a rokonaim, ismerőseim így látnának.

Amúgy ha együtt lettünk volna a barátnőmmel, de én nem tudtam, hogy lopni készül, akkor engem is bevihettek volna akár bilincsben???

2011. márc. 27. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:
mivel elmúlt 14 éves, vagyis fiatalkorú, már perbe foghatják. úgy tudom pont most változtatták meg, hogy nem csak 10.000 ft felett kell jegyzőkönyvbe venni az áruházi lopásokat. viszont hogy konkrétan jogukban állt-e a kékeknek bilincsben elvinni őt az őrsre, azt nem tudom.
2011. márc. 27. 17:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Azért elég morbid, amikor ilyen kiscsajokra teszik fel az amúgy igazi bűnözőkre szánt és tervezett bilincset. Csoda, hogy nem bő rájuk. Ilyen esetekben szőrmével bevont bilincset kellene alkalmazni.:)
2011. márc. 29. 12:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem azért de még ő lop és akkor ő van fel háborodva? Ha lopni tudott és olyan jó buli ez neki akkor a bulinak ezt a részét is élveze. Amúgy meg tök mindegy hogy hány cm illetve hány kg. Ha nem csinál ilyet nem kell neki szégyenkezni. enyi
2011. ápr. 1. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!