A beszélőn meg vannak bilincselve a fogvatartottak?
Figyelt kérdés
2011. márc. 14. 08:33
1/6 anonim válasza:
Mért lennének? Nehogy két szóval leszúrjanak?
2/6 anonim válasza:
nincsenek de Sopronkőhidán pl. van egy palánk köztetek ahol tilos átnyúlni mert akkor vége a beszélőnek.
3/6 Olga néni válasza:
Nincsenek, de azért viselkedni kell. Ha valaki nem tartja be a szabályokat, a kedvezmények (csomag, beszélő, sűrűbb telefonálási lehetőség, egyéb adható, de nem kötelező dolgok) megvonhatók.
4/6 anonim válasza:
Jaj Istenem "Olga néni" mennyi marhaságot tetszett írni.
Ha a látogatáson a fogvatartott vét az intézeti szabályok ellen, legfeljebb beszüntetik a felügyelők az érintett beszélőjét és visszakísérik a körletre. Ennyi.
A csomagfogadás lehetősége, a látogatás, a telefonhasználat nem adható lehetőségek, hanem az 1979.évi 11.tvr.-ben rögzített törvény adta jogok, melyeket nem lehet megvonni , sem csökkenteni.
Legfeljebb, ha az intézet több csomagot, vagy látogatást enged, mint havi egy, akkor lehet visszatérni a törvényi minimumra.
De, lehet a beszélőn bilincsben,, ha egy bizonyos őrzésbiztonsági csoporthoz tartozik és engedték ennek ellenére a beszélőt asztalnál a fülke helyett, de a bilincs levételét nem.
5/6 Olga néni válasza:
Jó, hát én is így értettem, csak nem akartam ilyen hosszú lére ereszteni. Egy időben jártam be a börtönbe egy missziós csapattal. Sokat beszélgettem a rabokkal, képben vagyok.
6/6 homo ludensz válasza:
Voltam tárgyláson tanúként, hát nagyon lehangoló volt hogy a volt cimboráim egy hosszú láncra fűzve jöttek be. Én még a tárgyalás alatt sem engednék bilincset ha nem hőzöng a tag.Érdekes a vizsgálótiszt ajtajában mindig levették mégsem volt belőle probléma. Azt hiszem csak bolond ember csinál magának és a látogatóinak problémát még pluszban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!