Szabálysértési eljárást indítottak ellenem, mert temetőben borostyánt szedtem nem tudtam hogy erre engedélyt kell kérni. Milyen büntetésre számíthatok? Egy temető mióta magánterület? Milyen cselekménynek minősül büntetőjogi szempontból?
Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 15:06
11/19 anonim válasza:
Akkor is magánterületről beszélünk ha nincs bekeritve PL szántó, erdő stb Lehet hogy csak megrovásban részesülsz de lehet hogy elrettentés céljából pár ezer ft-ot fizetned kell. Az egyik haverom egy félreeső parkban egy fánál pisilt és megbüntették 5e ft-ra
12/19 anonim válasza:
A szabálysértés 1-60 napos elzárással vagy 3-150 ezer forintos bírsággal jutalmazható. Azért ha nem kamionnal loptad a borostyánt, nem fognak magas bírságot kiszabni. Lehet hogy egy ejnyebejnyével megúszod.
Ha pedig nem lenne magánterület a temető, akkor lehetne lopni?!? Egy bolt is magánterület, mégis bemehetsz...
13/19 anonim válasza:
Ja és: "Milyen cselekménynek minősül büntetőjogi szempontból?"
Ezt neked kéne tudni, a mezőőr biztos hogy elmondta, hogy mégis miért jelent fel...
14/19 A kérdező kommentje:
Én egy kicsit erősnek találom a lopás szót nem egy sírról szedtem le hanem egy különálló helyről.
2011. márc. 3. 17:55
15/19 anonim válasza:
A vén f@sz mezőőrnek nincs jobb dolga... Az esetek 90%-ban (gondolom büntetlen előéletű vagy), egy ilyen 'kaliberű' szabálysértési eljárás keretében, "elrettentésképp" 8-10ezer forint közti bírságot szoktak kiszabni.
egy joghallgató
16/19 anonim válasza:
szerintem kb. 10 ezer ft büntetést kaphatsz max
17/19 anonim válasza:
Mennyi borostyánt szedtél és honnan?
18/19 A kérdező kommentje:
kb.fél zsákot szedtem és nem egy sírról hanem egy oszlopról
2011. márc. 3. 18:31
19/19 anonim válasza:
Hatalmas kárt okozhatott,félzsáknyi nővény leszakitásáért,ami vissza tavaszig.Mert mennyivel humánusabb lett volna azt mondani,-hölgyem,uram legyen kedves ezt befejezni mert ez magánterület,itt nem lehet virágot szedni.....csak akkor nem kap jutalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!