Szabálysértési bírság ledolgozása, mi a módja, hogy történik, lesz-e priuszom?
A szabálysértésekről szóló 1999. évi 69. törvény 111. paragrafusának értelmében a szabálysértési pénzbírság ledolgozható a lakóhely önkormányzatánál közmunka keretein belül. Rendszerint a helyszíni bírság semmilyen módon nem dolgozható le, de a szabálysértési bírság közmunkával is rendezhető. Feltéve, ha azt az illetékes hatóság is úgy gondolja. Az eljárás menete a következő: amennyiben az elkövető nem hajlandó befizetni a bírságot, úgy az illetékes rendőrség értesíti a helyi önkormányzatot, hogy az hajtsa be az összeget
Ekkor általában a szabályszegő kérésére a rendőrhatóság vagy a bíróság átváltoztatja a bírságot. Ebben az esetben a szabályszegő ötezer forintnyi bírságot tud ledolgozni naponta, de a munkanap nem nyolc, hanem csak hat órából áll.
"rendszerint a helyszíni bírság semmilyen módon nem dolgozható le"
ezek szerint le lehet dolgozni, mi a módja?
Tömören:
A bűnözők óradíja megközelíti az ezer forintot, míg a becsületes dolgozók minibálbére 425ft.
akkor megint leírom:
Az eljárás menete a következő: amennyiben az elkövető nem hajlandó befizetni a bírságot, úgy az illetékes rendőrség értesíti a helyi önkormányzatot, hogy az hajtsa be az összeget
Ekkor általában a szabályszegő kérésére a rendőrhatóság vagy a bíróság átváltoztatja a bírságot.
Tömören:
A bűnözők óradíja megközelíti az ezer forintot, míg a becsületes dolgozók minibálbére 425ft.
Én az úton sétáltam, most ezért várom a bírságot. Akkor én most bűnöző vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!