Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőr szeretnék lenni....

Rendőr szeretnék lenni. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Eldöntöttem, rendőr akarok lenni. Az lenne a kérdésem, hogy muszáj szakközépiskolába menni, vagy elég a sima gimnázium is? Ha igen, milyen képzést nyújtanak ott? Ja, még annyi hogy mi a felvétel menete a RTF-re.

2011. jan. 9. 18:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Csak hát a fősuli az nem biztos. Itt meg kapok egy alap vagy milyen képzést, amivel már eltudok helyezkedni, nem?
2011. jan. 10. 17:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Mindenhova nehéz bejutni, de talán a szakközépbe könnyebb. Alap sulit nem tudom mire érted. Próbálom részletezni.

Rendészeti szakközéppel ha végzel akkor őrmester lehetsz, ha kitűnővel végzel törzsőrmester.

Rangok emelkedő sorrendben:

-őrmester

-törzsőrmester

-főtörzsőrmester

-zászlós

-törzszászlós

-főtörzszászlós

Rendőrtiszti főiskolát ha végzel hadnagy lehetsz kitűnővel főhadnagy

Rangok emelkedő sorrendben:

-hadnagy

-főhadnagy

-százados

-őrnagy

-alezredes

-ezredes

-stb

Minél nagyobb a rangod annál több a lehetőséged.

szakközéppel járőr, baleseti helyszínelő, meg hasonló lehetsz. Diplomával, főelőadótól a kapitányig minden. nagyon sok beosztás van.

Remélem így már érthető.

2011. jan. 10. 18:10
 13/20 A kérdező kommentje:
Te is oda jártál/jársz?
2011. jan. 10. 20:40
 14/20 anonim ***** válasza:

Van amit az előző válaszoló jól írt, de van amit nem :)

A Rang helyett rendfokozat, csak hogy tisztázzuk, és ez abszolút nem határoz meg semmit.

A válasz a kérdésre, hogy a szakközépiskolák Miskolcon, Szegeden, Budapesten és Körmenden összesen 1000 fő körül fogadják a hallgatókat, a legtöbbet Miskolcra veszik fel.

Függ attól is hány éves vagy, de a lényeg h érettségi után, tudsz jelentkezni. Ez nekem pl. úgy működött h az érettségi kvázi végzős évemben jelentkeztem és még a gimis tanulmányaim alatt is a felvételit csináltam.

Ha már megnézel 1-2 oldalt, pl: www.mrszki.hu A miskolci rszki honlapját, rengeteg információt találsz, és ez sokat segíthet.

A lényeg ne add fel és sok sikert ;)

2011. jan. 14. 21:32
 15/20 anonim ***** válasza:

Igazad van rangjelzések.

Bp nincs szakközép (én úgy tudom) ott van a főiskola.

4 suli van egyet kihagytál az Adyligetit. A többi igaz.

Én Körmendre jártam.

2011. jan. 15. 07:56
 16/20 anonim ***** válasza:
És Adyliget az nem pesten van ? =)
2011. jan. 15. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:

Mint előttem írták, elég széleskörű a rendőri állomány képzése.

A tiszthelyettesi képzés az ország több területé folyik, ide igen nagy számban veszik fel az érettségivel rendelkezőket. Az itt végzett állomány többféle területen elhelyezkedhet, de főleg járőrök lesznek belőlük.

A főiskola már tiszti képzés. Ide be lehet kerülni érettségi után azonnal, vagy a tiszthelyettesi képzés után. Itt diplomát kaphatsz, amellyel már magasabb beosztásban kezdhetsz dolgozni. Én 9 éve végeztem, akkor a nappali tagozaton legalább 180 rendőr tanult, jelenleg ez a létszám nagyon minimális, ezzel gondolom sokkal nehezebb is bekerülni.

A felvételiről az interneten is tájékozódhatsz. Akármelyik képzést választod olyan szakmát választasz, ahol munka mindig lesz. Fizetés pedig elég változó, a tisztek elég jól keresnek, a tiszthelyettesek pedig átlagosan.

2011. jan. 19. 12:37
 18/20 anonim válasza:
Lehet piszkálni a rendőröket.. de mikor betörnek és elvisznek valamit akkor is ezt kell mondani ;D Én is Rendőr akarok lenni Pont kiírtam volna a kérdést amikor megláttam :D
2012. jún. 7. 20:21
 19/20 anonim válasza:
de van még rendőrszakképző Biharkeresztesen a Bocskai István Gimnáziumba is. oda pedig érettségi után mehetsz.
2012. jún. 26. 09:10
 20/20 anonim válasza:
Nos 2017 van. Sikerült rendőrnek lenned?
2017. jún. 10. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!