Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőr szeretnék lenni....

Rendőr szeretnék lenni. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Eldöntöttem, rendőr akarok lenni. Az lenne a kérdésem, hogy muszáj szakközépiskolába menni, vagy elég a sima gimnázium is? Ha igen, milyen képzést nyújtanak ott? Ja, még annyi hogy mi a felvétel menete a RTF-re.

2011. jan. 9. 18:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
16%

:) Ha nem sértek meg senkit, nekem elsőre ez jutott eszembe:

Mindenki rendőrnek születik, csak van, aki tovább képzi magát :)

Egyébként apukám is rendőr szeretett volna lenni, csak aztán elkezdett tanulni :D

Tényleg bocs, csak nem tudtam nem leírni.

2011. jan. 9. 18:45
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Ja. Énis rendőr voltam, aztán elvégeztem a gépészetit.
2011. jan. 9. 19:03
 3/20 anonim ***** válasza:
sok mindentől függ hogy milyen ha rendőr tiszti akkor ugye hadnagy ként jössz ki felvi.hu-n megtalálod sima tiszthelyettesivel meg őrmesterként jössz ki 2éves szakiskolás képzés érettségi után
2011. jan. 9. 19:41
 4/20 anonim ***** válasza:
58%
Hát, kedves első, nem kívánom kedved szegni, de ha nem lenne ennyire elcsépelt ez a szöveg, akár vicces is lehetne... Így viszont nekem meg az jut róla először eszembe, hogy szánalom...
2011. jan. 9. 19:48
 5/20 anonim ***** válasza:
nem értem miért van ez az elő ítélet hogy a rendőrök hülyék... régen lehet h nem volt komoly követelmény de szerintem most sokan tiszthelyettesit se tudnák elvégezni
2011. jan. 9. 20:19
 6/20 anonim ***** válasza:
16%
19:48 én nem azt mondtam, hogy én találtam ki ezt az "elcsépelt" szöveget, mellesleg apám valóban rendőr szeretett volna lenni. De mindegy, aki érti, érti, aki nem, az maradjon rendőr... Csókollak.
2011. jan. 9. 20:27
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Hát még jó, hogy nem írtad, hogy te találtad ki, mert elég furán néztem volna akkor. De hál'Istennek nem sikerült felfognod... ismét nem csalódtam. :)
2011. jan. 9. 23:51
 8/20 anonim ***** válasza:
Rendészeti követelménye érettségi, és kemény fizikai állóképesség. Felvételi teszt van, 2 éves és őrmester vagy kitűnővel törzsőrmester lehetsz, ami járőri szolgálatot jelent, és főtörzszászlósig juthatsz el. A rendészeti főiskola kemény, és hadnagy lehetsz kitűnővel főhadnagy. Érettségi mindenhez kell, és készülj fel, hogy folyamatos képzéseken kell részt venned ha feljebb akarsz jutni. Jelen pillanatban a sima rendészetire a fiatal érettségizett lakosság 10% nyerne felvételt, ami évről évre nehezebb. Tavaly például a maximálisan megszerezhető 200 pontból 187 pont volt a bejutási alsó küszöb, és 800-900 jelentkezőből 162 embert vettek fel, akik erre készültek és gyakoroltak. Szemben az 5-6 évvel ezelőtti 130 ponttal. Nem könnyű és évről-évre egyre nehezebb...
2011. jan. 10. 10:12
 9/20 A kérdező kommentje:
Magyarul gimi után is elmehetek ebbe a rendészeti szkp-be, és utána a főiskolára?
2011. jan. 10. 15:09
 10/20 anonim ***** válasza:
Mindegy hova mész, az érettségi a lényeg. Ha céltudatos vagy kapsz + pontot ha belügyi rendészeti tantárgyból is érettségizel. A gond hogy ezt nem mindenhol tanítják. De nem muszáj szakközép után a fősulira menni, mehetsz egyből érettségi után a fősulira...
2011. jan. 10. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!