Ki ellen adnak ki europai elfogatoparancsot, azaz mijen buncselekmenyeknel?
Figyelt kérdés
Ha sikkasztasert keresnek otthon,magyarorszagon ,akkor mas unios orszagban is koroznek? Valami okos ember tanacsat kernem, koszonom!2011. jan. 6. 21:06
1/14 anonim válasza:
Mindenki ellen, aki nem tud különbséget tenni "j" és "ly" között.
2/14 anonim válasza:
Nem vagyok ügyvéd, de szerintem a schengeni övezetbe való belépés óta még a semleges svájc is ad ki. Mármint bűnözőt.
3/14 anonim válasza:
Spec minden nagyobb kariberű törvénysértésnél, bankrablás tömeggyilkosság stb.
4/14 anonim válasza:
Van egy közös körözési rendszer amibe bekerülsz és mindenkit akit igazoltatnak ott is leelenőriznek . Ha igazoltatanak az övezeten belül és látják hogy köröznek bizony kiadnak.
5/14 anonim válasza:
Mindegy, milyen bűncselekmény miatt adták ki az elfogatóparancsot /ez nem körözés, hanem elfogatóparancs, körözés az, ha pl. egy gyerekkorú vagy egy elmebeteg eltűnik, azt körözik/, bekerül a nemzetközi rendszerbe azonnal, így a schengeni területen bárhol megfoghatnak és el is hoznak Magyarországra.
6/14 A kérdező kommentje:
Kosz annak aki segitett,de azt nem ertem hogy van akit koroznek itthon es megis spanyolorszagban jol elvan,sot meg spanyol szemelyi igazolvanyt is kap, pedig spanyolorszag is shengeni ovezet nem???
2011. jan. 8. 15:58
8/14 A kérdező kommentje:
Ertelmes valaszt valaki? Nem kotoszavakat kerek hanem tanacsot,spanyol es portugal is shengeni ovezet meg sincs egyik ott levo korozottnek semmi baja igazoltataskor ez hogy lehet? Nemetorszagban pedig azonnal kiadnak.Egy tajekozott ember segitseget kerem, aki erdemleges valasszal rendelkezik!!! Koszonom!
2011. jan. 10. 19:49
9/14 anonim válasza:
Ez az ottani hatóságok eljárási rendjétöl függ. Magyarországon pl mindenkit akit igazoltatnak le kell elenőrizni a rendszerbe és kiderül. De pl ha csak a papirokat futja át nem vagy gyanus nem diktálja be akkor egyértelmüen nem derül ki.
10/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hulye gondolom hogyha csak atfutja a papirokat akkor nem derul ki hogy koroznek,de engem mar koroztek amikor felultem milanibann a del afrikai gepre,lehuzta a vonalkodot az utlevelemen es semmi... Jo utat kivant es visszaadta,pedig olasz is shengen. Koszonom de nem lettem okosabb.
2011. jan. 14. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!