Törvényesen jártak el azok a rendőrök akik látták a sértettet vérző orral, és semmit sem csináltak?
Szerintem igen. Ugyebár a verekedés már nem folyt, az elkövető adatait meg felvették. Abból, hogy egy vérző orrot látnak, még nem következik semmi olyan bűncselekmény, ami miatt ott helyben le kéne tartóztatni az illetőt, teszem azt nem gyilkosság történt. Ez így ránézésre simán lehetett volna egy 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sértés is, ami meg csak magánindítványra büntethető, ezt így ránézésre nem lehet megállapítani.
Ilyenkor ezt kell tenni, igazoltatni, a sértettet meg megkérdezni, hogy kíván-e feljelentést tenni.
A baj az, hogy ma mar nem ismerjuk a torvenyt, hogy mi szerint jarnak el.
Regen mar amikor ver folyt, akkor az mar egy komoly testi sertesnek szamitott, ma mar nem tudom, hogy minek kell megtortennie ahhoz, hogy a rendorseg intezkedjen.
Ezert elnek az emberek raccsal korbe veve, mint a madarak a kalitkaban, es este mar felnek kimenni az utcara stb.
Ez még akár lehetett 8 napon belül gyógyuló sérülés is.
Engem egy kocsi ütött el, nem tört semmim, csak a bőr ment le a lábamról meg az arcomról meg fájt a csuklóm.
Törés nem volt, tehát 8 napon belül gyógyuló sérülés (papíron).
2 hónapig nem tudtam rendesen használni az egyik kezem és egy hónapig olyan volt az ábrázatom, mint egy hullának...
Az f@szt magyaráztok ennyit egy rohadt pofonról???
Ha annyira rossz volt megtalálja a sértettünk a módját, hogy "revansot" vehessen. Ha meg nem ér ennyit, akkor nem is érdemli meg, hogy más intézkedjen helyette.
Értse meg mindenki: A RENDŐRSÉG NEM AZ EMBEREKET SZOLGÁLJA, HANEM AZ ÁLLAMOT! NEM ÖNKÉNTESEN NYÚJT SEGÍTSÉGET, HANEM PARANCSOKAT HAJT VÉGRE SZABÁLYOK, TÖRVÉNYEK SZERINT. Tudom, hogy rosszul eshetett egy pofon, de egy átlag rendőrtől te ne várj túlburjánzó empátiát. Az ő szemében ez egy pitiáner ügy, tele konfliktussal, amit meg nem szeretnek.
A rendőröket jobb kihagyni az ilyen vitás ügyek "megoldásból".
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!