Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrök! Ti mit szólnátok...

Rendőrök! Ti mit szólnátok ahhoz, ha a közlekedésrendészeti dolgokat átpasszolnák egy másik szervezethez?

Figyelt kérdés

/Közlekedési hatósághoz menne, mint a fegyveres alszervezete./

Pontos megfogalmazást nem tudok mondani, körülírom: közúti igazoltatás, közúti szabálytalankodás büntetése, baleseti helyszínelés, trafizás mérés, autópálya rendőrség, ilyesmi.

Elvenné a rendőri munka eszenciáját?:)

Vagy (no name a gyakorikérdések.hu!) bosszankodnátok, mert kevesebb lesz a mellékes?

A fenti dolgokat csinálni nektek kihívást jelent? örömmel tölt el amúgy? vagy ha más csinálná az jó lenne?

2010. dec. 14. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én azt tudom, hogy a rendőrségnek sem jut elég pénz, hát még ha ugyanazt a költségvetést kétfelé kéne osztani.

Amúgy a rendőrség munkájának nagy részét (nem a többségét!) a közlekedésrendészeti dolgok teszik ki

2010. dec. 14. 14:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

NEm nekünk,hanem a szervnek hiányozna a pénz.

Én mondjuk nem ezen a területen vagyok.Szerinted ha más csinálná,más lenne???

2010. dec. 14. 14:51
 3/11 anonim ***** válasza:

És mégis hogy? Ezeket a feladatokat ezután civilek csinálnák? Vagy kik? Vagy a közlekedési rendőröket ki vennéd az állományból? Vagy ha nem, akkor a közlekedésiek ezután mit csinálnának?

Nem egy nagy ötlet! Amúgy tényleg a rendőrségnek lenne bevételkiesés, nem a rendőröknek.

2010. dec. 14. 15:43
 4/11 A kérdező kommentje:

Közlekedési hatóság fegyveres testülete csinálná.

A kh rendőri állomány más rendőri feladatokat látna el.

Mondjuk azt Én se modelleztem le a fejemben, hogy pl. járőröző rendőr közlekedési szabálytalansággal azután mit kezdjen....

Akkor kimondom a kenőpézre gondoltam nem a szerv látható gazdálkodó vagyonára.

A kérdés inkább puhatolózás az átlagrendőrtől. Milyen hátrányokat lát x és y dologban. Minimális kekeckedéssel:)

2010. dec. 14. 16:08
 5/11 anonim ***** válasza:

"Közlekedési hatóság fegyveres testülete csinálná."

Új törvények az új testületnek, eszméletlen mennyiségű pénz a felállításához, az emberek kiképzéséhez és a működéséhez.

"A kh rendőri állomány más rendőri feladatokat látna el."

És mégis mit? Még a közrendes járőrök is nagyrészt közlekedési feladatokat látnak el, Gépjármű igazoltatás, koccanásos balesetnél intézkedés. Ha meg bűügyes pályára tennék őket, isemét csak rengeteg pénz az továbbképzéshez és nem 2 emberről beszélünk, hanem több ezerről!

"Mondjuk azt Én se modelleztem le a fejemben, hogy pl. járőröző rendőr közlekedési szabálytalansággal azután mit kezdjen...."

Na igen! A rendőrök felesküdnek, hogy bűncselekémény, szabálytalanság esetén intézkednek. Ezután majd úgy lesz az eskü szövege, hogy kivéve közlekedési bcs/ szab.sértés??????

"Akkor kimondom a kenőpézre gondoltam nem a szerv látható gazdálkodó vagyonára."

Nem minden közlekedési rendőr korrupt. Akkor már a közrendesek munkáját is adjuk át másnak, mertott is akad korrupt, vagy a bűnügyesek, és uram bocsá, még a belső ellenőrzésen is.

"A kérdés inkább puhatolózás az átlagrendőrtől. Milyen hátrányokat lát x és y dologban. Minimális kekeckedéssel:)"

Szerintem ez kivitelezhetetlen és értelmetlen is. Nem itt kellene kezdeni a korrupció utáni kutatást, hanem magasabb szinteken, ha ott tiszta minden, akkor jöhetnek a kisrendőrök.

2010. dec. 14. 20:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem is a korrupció felszámolása lenne a fő cél.

Korrupció ott magas %-ban ahol a törvények nincsenek összhangban egy ország kultúrájával, vagy az intézkedő nagyon keveset kap. A közlekedés veszélyes üzem és a rendőrök, még egy őrmester is elég jól keres ahhoz, hogy ne éhezzen....de ez most lezárnám.

Nyilván rengeteg pénzbe kerül, de:

-a rendőrség 2 dolog miatt lett a közutálat tárgya.

>mint "adóbehajtó szerv" igen nagy %-ban, méltánytalanul magas bírságokat szed be az átlagban alacsony jövedelemtől rendelkezőktől

>tüntetéseken néha elszalad velük a ló (de ebbe se menjünk bele)

Ez a módosítás a rendőröket szolgálja! Mivel mindig ezzel jönnek: "de ha an4ádat belezik ki épp, akkor kit hívsz, ha nem minket?") Ez így van. A rendőrökre szükség van!

A Közlekedési hatóságnak meg nincs olyan funkciója amihez egy átlag polgár fordulhatna problémamegoldásként. (ilyen szempontból az KH olyasmi mint az APEH)

Hogy hova tenném az állományt?

Mindig azt mondják kevés a rendőr. Én Debrecenből pl. nagyon hiányolom a gyalogos járőröket, terekről, busz és vasúti pályaudvarokról, plázákból stb. Mondjuk egy fűtött Ford Focusból gyalogossá lenni elég degradáló lehet, de a hivatástudat átsegíti rendőreinket.

8 év múlva kiderülhet mi lesz.

2010. dec. 14. 20:56
 7/11 A kérdező kommentje:

Ja igen ezt a korrupció dolgot alulról hanyagoljuk....

Na ezzel nem értek egyet. Másik kérdésben felvetettem ezt a: -poligráfos rendszerrel időközönkénti szűrést- csak a szűrési feltétel egyik pontja közfelháborodást váltott ki.

Ha a bírságolás és a törvények legalul fejtik ki a hatásukat, akkor a következményeket is alulról kell megszüntetni.

Nem tudom, hogy ez hogy megy: Pintér van legfelül, őt ismeri a rendőr. A kapitányság parancsnokát szintén ismeri. De akik ezen kettő között vannak, azokat mind ismeri? Nemhiszem....

2010. dec. 14. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"A közlekedés veszélyes üzem és a rendőrök, még egy őrmester is elég jól keres ahhoz, hogy ne éhezzen....de ez most lezárnám."

tudod Te mennyit keres egy utcai/közlekedési járőr???

"Nyilván rengeteg pénzbe kerül, de:

-a rendőrség 2 dolog miatt lett a közutálat tárgya.

>mint "adóbehajtó szerv" igen nagy %-ban, méltánytalanul magas bírságokat szed be az átlagban alacsony jövedelemtől rendelkezőktől

>tüntetéseken néha elszalad velük a ló (de ebbe se menjünk bele)"

Erre csak azt tudom mondani, hogy nem adót hajtunk be, hanem bűntetést! És nem úgy állapítjuk meg a bírságot, hogy a hasunkra csapunk, hanem törvények alapján, amiket nem mi hozunk, mi csupán alkalmazzuk őket!

Az alacsony jövedelemmel rendelkezők (meg általában mindenki) meg lesznek szívesek betartani a közlekedési szabályokat és máris nem fog a kicsi fizetésük a rendőrség/állam zsebébe vándorolni.

"Ez a módosítás a rendőröket szolgálja! Mivel mindig ezzel jönnek: "de ha an4ádat belezik ki épp, akkor kit hívsz, ha nem minket?") Ez így van. A rendőrökre szükség van!"

Elárulom, ezután is ezzel jönnénk, mert minden máshoz minket hívnának. A közlekedési ügyek csak egy részét teszik ki a rendőrség munkájának!

"Hogy hova tenném az állományt?

Mindig azt mondják kevés a rendőr. Én Debrecenből pl. nagyon hiányolom a gyalogos járőröket, terekről, busz és vasúti pályaudvarokról, plázákból stb. Mondjuk egy fűtött Ford Focusból gyalogossá lenni elég degradáló lehet, de a hivatástudat átsegíti rendőreinket.

8 év múlva kiderülhet mi lesz."

Ezzel a problémával fordulj, drága kapitányainkhoz, akik jó pár éve minden végzős állományt felvezényelnek Bp-re, mert ott kevés a rendőr, az ország többi részére meg tesznek magasról, mindegy csak Pesten legyen. El hiheted senki nem saját szándékából kötözik mondjuk Debrecenből Pestre egy közösségi szállóra!

És igen, aki éveket húzott le kocsin, biztos nem venné jó néven, ha gyalogos lenne, de azért valljuk be hogy a kocsikra is nagy szükség van, és még mindig kevés a rendőrség gépkocsi állománya!

2010. dec. 15. 13:42
 9/11 A kérdező kommentje:

"tudod Te mennyit keres egy utcai/közlekedési járőr???"

85 nettora saccolom. Ez normális, lehetne több is. Egy kezdő szakközepes más végzettségel máshol is ennyit kap.

"Erre csak azt tudom mondani, hogy nem adót hajtunk be, hanem bűntetést! És nem úgy állapítjuk meg a bírságot, hogy a hasunkra csapunk, hanem törvények alapján, amiket nem mi hozunk, mi csupán alkalmazzuk őket!

Az alacsony jövedelemmel rendelkezők (meg általában mindenki) meg lesznek szívesek betartani a közlekedési szabályokat és máris nem fog a kicsi fizetésük a rendőrség/állam zsebébe vándorolni."

Az adóbehajtást ezek szerint hiába tettem IDÉZŐJELBE.......

Büntetés a neve, de valójában egy olyan tétel a költségvetésben amivel a mindenkori kormány számol. Ezek a szabályok betarthatalanok, vagy min rendkivül rugalmatlanok. Kezdve az alkohol zéró toleranciával.

A törvényeket nem a rendőrökök hozzák, de nem is örülnék neki ha nagyon beleszólhatnának. Annyira túlszigorítanák (gondolok itt pl. a gyalogátkelőhelyes kötelező lassításra), hogy ellehetlenülne a közlekedés. Tudom az emberélet mindenek elött, de ha minden ökörhugyozáshoz átkelőt raknak, vagy egy 4 sávos útra jelzőlámpa/fekvőrendőr nélküli átkelőt raknak ne csodálkozzon senki, hogy csatt lesz. A gyalogosok is szeretnek átszaladgálni a sötétben, aztán ha kitapossák a bel/üket, akkor a "figyelmetlen autós a hibás"

"Elárulom, ezután is ezzel jönnénk, mert minden máshoz minket hívnának. A közlekedési ügyek csak egy részét teszik ki a rendőrség munkájának!"

Ezért tart titeket az állam a közlekedési rész lekapcsolása csak könnyités!

"Ezzel a problémával fordulj, drága kapitányainkhoz, akik jó pár éve minden végzős állományt felvezényelnek Bp-re, mert ott kevés a rendőr, az ország többi részére meg tesznek magasról, mindegy csak Pesten legyen. El hiheted senki nem saját szándékából kötözik mondjuk Debrecenből Pestre egy közösségi szállóra!

És igen, aki éveket húzott le kocsin, biztos nem venné jó néven, ha gyalogos lenne, de azért valljuk be hogy a kocsikra is nagy szükség van, és még mindig kevés a rendőrség gépkocsi állománya!"

Majd megkeressük idővel az illetékeseket! Persze, hogy szükség van gyors járőrautókra (pl Ford Interceptor:), de a gyalogos járőröknél nincs látványosabb. Ha szem előtt egy 5 fős járőrcsipetcsapat az tisztelet parancsol még akkor is, ha alacsonyabb 165-170 magasak, vagy nőcik.

Kivételesen ez a kérdésem nem provokatív. Ez csak ötletelés. Ennek a leválaszgatásnak mondjuk a fordítottja zajlik manapság. Túl nagy az integráció a rendvédelmi szerveknél. Hogy ez kinek jó azt nem tudom, de egyre nagyobb a feszültség a civilek és a rendőrség között. Ebből még gondok lehetnek.....

2010. dec. 15. 15:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem mondok sokat, de a kérdező NAGYON el van tévedve!

Nem vagyok rendőr.

2011. jún. 10. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!