Tarthatok magamnál gáz vagy paprika spay-t? Ez nem illegális?
Magyarországon nem használnak acélköpenyes lövedéket. Az rézköpenyes bár az sem sokat deformálódik. Egyébként az expantív lövedékek embertelenek és felesleges roncsolást okoznak, a használatuk ezért nem kívánt.
Kisebb teljesítményű lőszerekkel nem is következhet be átütés és még valami, a rendőr nem hóhér hogy megölje az embereket, a célzott lövés értelme is az hogy harcképtelenné tegye a támadót, arra pedig a 25 ACP vagy a 32 ACP is bőven elég.
Láttam PA-63-ast működni avatott kézben.
Volt szerencsém részt venni a Támogató Kommandó egy éleslövészeti gyakorlatán.
A fiúk ezzel a fegyverrel (is) lőttek, az anatómiai céllapon
12-13 méterről, 5-ből 5 a fejben. Ez olyan közel 20 centis szórást jelent, ami erról a távról, pisztollyal nagyon nem rossz.
Nem visz az át egyet sem, esetleg ha nem ér csontot akkor.
A pontosságáról meg azt tudom mondani, hogy 50 méterről letámasztás nélkül el lehet vele találni egy A/4 fénymásolópapír lapot. Aki nem hiszi próbálja ki, nem revolverező üzemmódban természetesen. A PA63-as a szerkezetéből adódóan, rögzített, lövés közben nem mozgó cső, megfelelően pontos fegyver, a fogása is kimondottan jó.
Hát igen. Gyakorlás nélkül a legjobb fegyver sem sokat ér.
Szerintem a 25 méterre való lövöldözés ilyen rövid fegyverrel kissé "cowboyos" vállalkozás éles helyzetben.
Nem arra készültek, hanem arra, hogy néhány méterről, nagy erővel blokkolják a támadót, erre viszont megfelel a 9mm-es
Makarov lőszer.
Csak azért lecserélni,mert régi fejlesztés, minek?
A 90-es évek elején volt egy orosz pisztoly, a Sztecskin.
.38-as, jó masszív igazi orosz darab. Belement vagy 20 lőszer, tűzváltója volt, tehát sorozatlövésre is alkalmas.
A kormányőröknél volt rendszeresítve. Ám kivonták a hadrendből, mert ötágú csillag volt belegravírozva gyárilag. Hm.
és ennek volt kicsit szerencsétlen a tűzváltója nem? ha nem erősen nyomtad a helyére akkor átugrott sorozatra, nem biztos,hogy ez volt, de volt egy ilyen pisztoly, annak idején egy belügyes tiszt 6 lőszert küldött egy gyanúsítottba...
hát az a baj a pa63-al,hogy sokszor hibásodnak meg, ugye már régiek...nem tudom kinek milyen van,de a főiskolai lövészeten rendszeres volt az elakadás, a sorozat!!!!, nem akadt hátul a szán az utolsó lövésnél, kiesett a tár meg ilyen finomságok...emlékszem, volt egy különösen rozsdás egyed, azzal lőttem én mindig, a legpontosabb darab volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!