Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tarthatok magamnál gáz vagy...

Tarthatok magamnál gáz vagy paprika spay-t? Ez nem illegális?

Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 23:22
1 2 3
 11/21 KÁELEF ***** válasza:

Magyarországon nem használnak acélköpenyes lövedéket. Az rézköpenyes bár az sem sokat deformálódik. Egyébként az expantív lövedékek embertelenek és felesleges roncsolást okoznak, a használatuk ezért nem kívánt.

Kisebb teljesítményű lőszerekkel nem is következhet be átütés és még valami, a rendőr nem hóhér hogy megölje az embereket, a célzott lövés értelme is az hogy harcképtelenné tegye a támadót, arra pedig a 25 ACP vagy a 32 ACP is bőven elég.

2011. jan. 4. 19:17
 12/21 anonim ***** válasza:
kisebb teljesítményű? egy 9x18 mm-es makarov lőszer (amit a magyar Pa-63 szolgálati pisztolyokban használnak) nem egy nagy energiájú (kiváltképp a magyar MFS lőszer) mégis 4 embert átvisz
2011. jan. 4. 20:42
 13/21 anonim ***** válasza:
célzott lövés? pa63-al vagy p9rc-vel gondoltad? esetleg ha adsz egy glockot...
2011. jan. 4. 20:42
 14/21 doboszoli ***** válasza:

Láttam PA-63-ast működni avatott kézben.

Volt szerencsém részt venni a Támogató Kommandó egy éleslövészeti gyakorlatán.

A fiúk ezzel a fegyverrel (is) lőttek, az anatómiai céllapon

12-13 méterről, 5-ből 5 a fejben. Ez olyan közel 20 centis szórást jelent, ami erról a távról, pisztollyal nagyon nem rossz.

2011. jan. 5. 06:41
 15/21 anonim ***** válasza:
igen...akkor egy olyan rendőr kezébe szerinted hogy működik akinek egy évben 5 azaz öt lövés gyakorlási lehetősége van....nem azt mondom,hogy rossz a pisztoly...csak eljárt felette az idő...másrészről meg távolabbról pontosabb a pa63 mert 25m-re van kalibrálva...és egyébként egy támadó tesztrészt, általában kart nehezebb eltalálni mint a fejet, és arról nem beszélve,hogy az éles helyzet nem lőtér, nagyon nagy a különbség pl egy kis elsütési hiba...én főiskolás koromban 20 lövésből 20-at lőttem a tízes körbe de egy rámtámadó személynek nem fogom valószínűleg én sem eltalálni a támadó testrészét...és igen jó módszer az övcsat tájéka ahogy ez írták itt
2011. jan. 5. 16:31
 16/21 KÁELEF ***** válasza:

Nem visz az át egyet sem, esetleg ha nem ér csontot akkor.

A pontosságáról meg azt tudom mondani, hogy 50 méterről letámasztás nélkül el lehet vele találni egy A/4 fénymásolópapír lapot. Aki nem hiszi próbálja ki, nem revolverező üzemmódban természetesen. A PA63-as a szerkezetéből adódóan, rögzített, lövés közben nem mozgó cső, megfelelően pontos fegyver, a fogása is kimondottan jó.

2011. jan. 5. 19:54
 17/21 anonim ***** válasza:
azért a nagy kezű embereknek már nem annyira kényelmes
2011. jan. 5. 22:42
 18/21 anonim ***** válasza:
eléggé eltávolodtunk az eredeti témától....a pa63 egy középszintű fegyver...vannak nála jobbak és rosszabbak is...de úgy gondolom,hogy 48 év szolgálat után ideje lenne nyugdíjba küldeni őket, megszolgálták a magukét, sok rendőr hű társa volt, viszont aki emlegette az mfs lőszert...hát igen...nem tökéletes...a német lőszerek egyenletesebben teljesítenek
2011. jan. 5. 22:46
 19/21 doboszoli ***** válasza:

Hát igen. Gyakorlás nélkül a legjobb fegyver sem sokat ér.

Szerintem a 25 méterre való lövöldözés ilyen rövid fegyverrel kissé "cowboyos" vállalkozás éles helyzetben.

Nem arra készültek, hanem arra, hogy néhány méterről, nagy erővel blokkolják a támadót, erre viszont megfelel a 9mm-es

Makarov lőszer.

Csak azért lecserélni,mert régi fejlesztés, minek?

A 90-es évek elején volt egy orosz pisztoly, a Sztecskin.

.38-as, jó masszív igazi orosz darab. Belement vagy 20 lőszer, tűzváltója volt, tehát sorozatlövésre is alkalmas.

A kormányőröknél volt rendszeresítve. Ám kivonták a hadrendből, mert ötágú csillag volt belegravírozva gyárilag. Hm.

2011. jan. 6. 07:13
 20/21 anonim ***** válasza:

és ennek volt kicsit szerencsétlen a tűzváltója nem? ha nem erősen nyomtad a helyére akkor átugrott sorozatra, nem biztos,hogy ez volt, de volt egy ilyen pisztoly, annak idején egy belügyes tiszt 6 lőszert küldött egy gyanúsítottba...

hát az a baj a pa63-al,hogy sokszor hibásodnak meg, ugye már régiek...nem tudom kinek milyen van,de a főiskolai lövészeten rendszeres volt az elakadás, a sorozat!!!!, nem akadt hátul a szán az utolsó lövésnél, kiesett a tár meg ilyen finomságok...emlékszem, volt egy különösen rozsdás egyed, azzal lőttem én mindig, a legpontosabb darab volt

2011. jan. 6. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!