Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan védjük meg magunkat,...

Hogyan védjük meg magunkat, ha megtámadnak az utcán?

Figyelt kérdés

Manapság nap mint nap hallani késelésekről, verekedésekről, lövöldözésekről a híradóban.

Hogyan védhető ki egy esetleges támadás, mit lehet akkor tenni ha egy idegen késsel támad rám az utcán?

A krav-maga hatásos lehet?

L/19

2010. nov. 28. 12:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

21:36

Már meg ne haragudj de ha ezt veled tényleg megcsinálták akkor a világ balekja vagy...

A bíróságon meg kellett volna mondani a rendőrnek, hogy az ember BETÖRT hozzád, azt üvöltötte, hogy "Megöllek te szemét rohadt kis köcsög!", többször megpróbált megütni/megrúgni de te elkerülted az ütést ,felkaptad a polcról a gázsprét és lefújtad (halálfélelmedben), majd bezárkóztál egy szobába a "vadállat" elől. (szintén, mert biztos voltál benne, hogyha nem teszed megöl)

2010. nov. 28. 22:57
 12/20 anonim ***** válasza:

Így van, igazad van 22:57es és az előtte lévőnek is.

Én biztos berakattam volna a szemetet sittre. Még sodró fával is megneveltem volna, főleg a saját házamban... Milyen világot élünk ma?!!!!

2010. nov. 28. 23:17
 13/20 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek:

A legjobb ha figyelsz. Főleg éjszaka és elhagyatott helyeken érhet támadás. Ilyenkor különösen légy éber. Legjobb, ha kerülöd azokat a helyeket, amikről lehet tudni, hogy általában veszélyes. Figyelsz a gyanús alakokra. Ha valaki nagyon fura van előtted az utcán, inkább kerülj (ha kell egy egész háztömbnyit), hidd el nem ciki, ha az életedről van szó.

És ha már megtörtént a baj, vagyis megtámadnak, akkor ne feledd, hogy a cél nem a támadó legyőzése (nem leszel te sosem Macskanő), hanem a menekülés kivívása (egérút nyerése).

Ha többen vannak, és valamit követelnek, érdemes átadni, általában ezzel megelégszenek. Persze veszteségnek tűnhet egy pénztárca, de az életed többet ér. Roma honfitársaink általában nem elégszenek meg ennyivel, ők békés kisebbség módjára még akkor is agyonvernek, ha engedelmeskedsz,

A legjobb ha elfutsz. Szerintem, ha van amit érdemes tanulni az a szabadfutás. Van ilyen sport, azok háztetőkön, mindenen átszaladnak. Ha le tudod őket rázni, nyert ügyed van.

Ne feledd: nem hősködni kell, hanem az irhádat megmenteni.

Némi önvédelmi fegyver sem árthat, de jól válassz, nehogy a saját fegyvereddel győzzenek le.

Egyébként készülök blogot nyitni erről, majd kiírom ide, ha meglesz, ott rengeteg mindent leírok majd.

2010. nov. 29. 00:41
 14/20 doboszoli ***** válasza:

21:36

Elhiszem, hogy megtörtént,de nem kellett volna.

Még ha ez volna is a hivatalos álláspont,(de ma nem ez!),akkor is azt kellene mérlegelni, hogy melyik a kisebb rossz: bírósági hercehurca, vagy kés a hasban.

Azt hiszem egyértelmű.

Nálam az udvaron 50 kilós rottweiler, a lakásban egyebek mellett 4 db 18 mm-es gumilövedék várja az ilyen "látogatót", és hidd el, nem mérlegelnék.

Ilyen világot élünk, mint már többször leírtam, nem az a skizofrén aki felkészül, hanem az a felelőtlen, aki nem teszi.

Bocs az off-ért!

2010. nov. 29. 05:27
 15/20 anonim ***** válasza:

21:36 vagyok,nem gondoltam hogy el kéne ferdítenem a sztorit,azt hittem elég a való igazat elmondanom és annyi az egész dolognak,hát a bíró felnyitotta a szemem hogy ez nem így van,amig szavakkal bánt én se tehetek mást,max megint több ezer ft-ér tehetek feljelentést,amiből akár egy "többet ilyen ne legyen" büntetést is kiszabhatnak az alperesnek,vádlottnak,vagy tudom is én mi ilyenkor a nevük...

hogy ma hogy is van ez a törvény tényleg nem tudom,ez kb 5-6 éves sztori volt

2010. nov. 29. 21:28
 16/20 anonim ***** válasza:

21:36 vagyok,nem gondoltam hogy el kéne ferdítenem a sztorit,azt hittem elég a való igazat elmondanom és annyi az egész dolognak,hát a bíró felnyitotta a szemem hogy ez nem így van,amig szavakkal bánt én se tehetek mást,max megint több ezer ft-ér tehetek feljelentést,amiből akár egy "többet ilyen ne legyen" büntetést is kiszabhatnak az alperesnek,vádlottnak,vagy tudom is én mi ilyenkor a nevük...

hogy ma hogy is van ez a törvény tényleg nem tudom,ez kb 5-6 éves sztori

2010. nov. 29. 21:34
 17/20 Tomás de Torquemada ***** válasza:
33%

Amíg lehet ,próbálj kitérni..

Próbáld meg szóval tartani ,amíg olyan helyre érsz ,ahol többen vannak!

Ha támad ,vagy ha biztos vagy abben ,hogy támadni fog ,akkor tanusíts ellenállást-minnél keményebben!

Ha nincs más kiút(de csak akkor) támadj Te!!!

Ezt úgy hívják : "megelőző csapás"-

Ez meglepi ,mert nem számít ilyen reakcióra...

Ha a pénzedet akarja ,jobb ,ha odaadosd ,ha Téged akar ,akkor védd magad:foggal - körömmel!!!

Amúgy meg : valaki már írta: Szavazz a Jobbikra!

2010. dec. 4. 19:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Bizonyos helyzetekben a környezetet is használhatod. Ha lakóházak vannak körülöttetek (de mondjuk éjszaka van, és senki nincs az utcán), kezdj el kiabálni. Lehet meghallja valaki, és talán elijeszti a támadódat. Ha van a közelben kocsi, csapj rá a tetejére, hátha beindul a riasztója. Meg ilyenek...
2010. dec. 4. 19:29
 19/20 bp1985 ***** válasza:
Arányos testi erővel léphetsz fel ellene. Magyarul, ha pofánvág, nem lőheted le, max adhatsz egy pofont. Ha késsel támad rád, akkor is a törvényes eszközöket használhatod. Riasztófegyver, gázspray, kéz. Késsel nem támadhatsz rá, se éles fegyverrel. Sőt, maradandó sérülést sem okozhatsz neki.
2010. dec. 5. 23:44
 20/20 doboszoli ***** válasza:

Ne hirdessünk butaságot!

Mégegyszer mondom: élet, és testi épség védelmében, term. ha a jogos önvédelmi helyzet fennáll, az arányosság mérlegelése nélkül, bármilyen eszközzel megvédheted magad. Ha tiltott, vagy illegálisan tartott

eszközt(lőfegyver) használsz, külön tárgyalják az önvédelmet, és külön az eszköz tartásának, forrásának

ügyét.

Meg nem ölheted a támadót, ám ha mégis így jár, a büntetés a trauma miatt korlátlanul enyhíthető.(ügyvéd)

Azt hiszem érthető, nem kell példákat hoznom.

Asszem ez év, talán májusától módosult így a jogszabály.

2010. dec. 6. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!