Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elfutnátok a (BKV) ellenőrök...

Elfutnátok a (BKV) ellenőrök elől, ha lenne rá lehetőségetek?

Figyelt kérdés
Ilyenkor üldözőbe veszik a bliccelőket?
2010. nov. 16. 07:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%
Naná!
2010. nov. 16. 07:56
 2/23 anonim válasza:
72%
Miért kellene elfutnom? Hogyan bizonyítaná be ugyan, hogy a buszon voltam? Ejnye-bejnye, csúnya ellenőrök, békés járókelőket hajkurásznak...
2010. nov. 16. 08:38
 3/23 anonim ***** válasza:
63%
Nincs miért elfutnom előlük, éves bérletem van.
2010. nov. 16. 13:03
 4/23 anonim ***** válasza:
81%
Apukám sofőr volt, érdekes tényt mondott. Nem vagy köteles odaadni a papírjaidat nem hivatalos személynek, vagyis ellenőrnek. Hogy ő hív egy rendőrt? A rendőr viszont nem adhatja ki a te adataidat 3. félnek, vagyis az ellenőrnek. Csakhogy ezt nem nagyon reklámozzák.
2010. nov. 16. 21:23
 5/23 anonim ***** válasza:
0%

Apukád tévedésben él, és vele együtt te is. Az ellenőr munkavégzés közben hivatalos személynek minősül, és joga van az irataidat ellenőrizni.

Amihez nincs joga, az az erőszak alkalmazása, tehát ha te nem vagy hajlandó megmutatni az igazolványodat, akkor csak rendőrhöz fordulhat. De ha te pl. megütöd, akkor bizony hivatalos személy elleni erőszak miatt fognak perbe fogni.

Jó ha tudod...

Pedro

2010. nov. 16. 23:08
 6/23 anonim ***** válasza:
86%

Te vagy tévedésben Pedro! Az ellenőrnek nincs joga igazoltatni és nem is hivatalos személy, hanem közfeladatot ellátó személynek minősül, ami csak annyit jelent, hogy ha valaki pofáncsap egy ellenőrt, akkor nagyobb büntetésre számíthat, mint ha csak egy szimpla járókelőt üt meg.

Az, hogy a rendőr kiadhatja-e az adatokat jó kérdés, erre én is próbáltam több helyen is választ kapni, de értelmes dolgot senki sem mondott. Viszont ha egy ellenőr rendőrt hív, azt Te nem vagy köteles megvárni, nyugodtan elsétálhatsz.

2010. nov. 17. 01:38
 7/23 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi, igazad van! Valóban te tudod jól. Korábbi állításom törölve :-)

Pedro

2010. nov. 17. 20:12
 8/23 anonim ***** válasza:
18%

Az ellenőrnek nincs joga igazoltatni és nem is hivatalos személy, ---Ugye ezt vicc helyett irtátok??Hogy mekkora tévedésben vannak egyesek!!

Igen,elfutok ha van lehetőségem.Ha meg megcsipnek akkor bevállalom amit elkövettem.Mert igy illik és nem úgy hogy gyorsan hivom Aput hogy milyen szemetek velem,gyere értem!!!

2010. nov. 17. 22:43
 9/23 anonim ***** válasza:
59%

ma 22:43

Hány éves vagy? 6?

2010. nov. 17. 22:54
 10/23 anonim ***** válasza:
39%
Miből gondolod hogy 6éves vagyok??Már 7 is elmultam és igy idősenn vagyok mint Te ezért ne szólj bele mert letépem a pelusodat és azzal törlöm le a taknyot az orrod alól!!
2010. nov. 17. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!