Ha egy rendőr visszaél a hatalmával és személyes okok miatt büntet, igazoltat azt hól tudnám jelenteni?
Exem új párja rendőr. Érdekes módon azóta heti szinten igazoltatásokba, büntetésekbe futok. Természetes minden alkalommal ugyanaz a rendőr, a volt barátnőm párja állít meg. A vállalkozásom miatt rengeteget szaladgálok a városban és az autómon is messziről felismerhető fóliázás van, így még könnyebben kiszúr, és ha kell nagyon feltűnő módon utánam fordul.
Pitiáner dolgok miatt büntet meg. Kiégett hátsó féklámpa, ilyen esetben mást meg se állítanának, vagy legrosszabb esetben is csak figyelmeztetik a tulajt. Vagy a 40ezret futott 2 éves téli gumimat kopottnak ítélté meg, aminek még 7mm a profilja.
Jobb esetben csak bunkó módon igazoltat, szondáztat.
Egyértelmű hogy miért csinálja.
4 helyszíni bírságot összegyűjtöttem, mindegyiken ugyanaz a jelvényszám, azonosító szerepel. Tehát már ez is egy bizonyíték lehet és érdekes hogy miért mindig pont ugyanaz a rendőr büntet meg, rövid időn belül.
Valamint minden igazoltatásról külső és belső felvétel is van hangal. Így pl az is jól látszik hogy mikor a főuton haladva szembe jön velem majd kiszúr. Akkor a záró vonalon hirtelen megfordul(ekkor még a megkülönböztető jelzés se megy) és utánam jön.
Ezt lehet, vagy érdemes egyáltalán jelenteni, vagy csak én járnék rosszabbul?
20 ezres kisvárosról van szó, így könnyen észrevesznek.
7mm gumi szinte még új, több gumis is 4mm alatt ajánlja a cserét.
Kiégett hátsó féklámpát pedig nem tudom magamtól észre venni, ezért is ha normális lenne, max figyelmeztetne és esetleg azért büntetne mert nincs nálam égőkészlet...
Éve óta sose állítottak meg. Pedig ez a rendőr már sok éve szolgál.
Csak most másfél hónapja mióta a volt párom vele van azóta állítottak meg hétszer, és milyen érdekes mindig pont ő...
"Mégis honnan a f@szból tudná, hogy másnap éppen merre fogsz autózni?
És úgy ossza be a szolgálatát, hogy téged elkaphasson?"
Nem, de mivel sokat vagyok kint a városban így gyakran összetalálkozhatunk véletlenszerűen. Nem csak egyszer megyek el A-ból B-be.
De a lényeg hogy az elmúlt 5 éven egyszer állítottak meg szondáztatni, ahol sorba minden autóst kiszedtek.
Viszont az elmúlt másfél hónapban pedig legalább 7x mindig ugyanaz a rendőr szedett ki. ÉS milyen érdekes, hogy csak azóta mióta a volt párom vele van. Azelőtt miért nem foglakozott velem?
De a akkor ez valószínűleg csak üldözési mánia, és teljesen véletlen történik...👌😅
Persze ezt ti se hiszitek, el és tudjátok pontosan hogy miért történik..
"7mm gumi szinte még új, több gumis is 4mm alatt ajánlja a cserét."
Nem a gumis dönti el, hogy mikor valósul meg szabálysértés..
"Kiégett hátsó féklámpát pedig nem tudom magamtól észre venni, ezért is ha normális lenne, max figyelmeztetne és esetleg azért büntetne mert nincs nálam égőkészlet..."
A Te kötelességed még ELINDULÁS ELŐTT meggyőződni az utód forgalomban való részvételi alkalmasságáról...
"Éve óta sose állítottak meg. Pedig ez a rendőr már sok éve szolgál."
Mert csak mákod volt.
"Nem, de mivel sokat vagyok kint a városban így gyakran összetalálkozhatunk véletlenszerűen."
Vagyis te magad is elismered, hogy a találkozásotok lehet VÉLETLEN is.
Akkor meg miről beszélsz?
"Viszont az elmúlt másfél hónapban pedig legalább 7x mindig ugyanaz a rendőr szedett ki. ÉS milyen érdekes, hogy csak azóta mióta a volt párom vele van. Azelőtt miért nem foglakozott velem?"
Eddig megúsztad a szabályszegéseidet, most nem.
Tudom, hogy ezt nehéz felfogni, de a rendőr a dolgát teszi.
"De a akkor ez valószínűleg csak üldözési mánia, és teljesen véletlen történik..."
Nem. Ez már jóval több annál...
Ez már paranoia.
Teljesen megértelek. Te csak véded a kollegádat és szerinted ez tökre rendbe van.
Féklámpát hogyan szoktad minden indulás elött ellenőrizni?
Te is tisztába vagy vele hogy ezt soha senki nem teszi meg.
De ma szolok a szomszédnak hogy nézzen rá mikor indulok. Utána pedig az áruház parkolójában is leintek valakit hogy nézze meg.
Csak a baj akkor van mikor menet közben ég ki, azt hogy ellenőrizzem?
Ezért is van hogy normális rendőr kiégett féklámpa miatt nem büntet.
"Nem a gumis dönti el, hogy mikor valósul meg szabálysértés.."
De egy újnak mondható gumival mi a baj?
Rengeteg helyen azt irják "A rendőr 1,6 mm-es profilmélységig nem fog minket megbüntetni"
Ezért se értem.
Itt nem csak mákom volt hogy nem állítottak meg. Hanem mert eddig leszartak. Gondolom a kedves kis exem kiadta neki hogy basztasson mindig.
Nagyon nagyon feltűnő az egész.
Az hogy szembe megyek velük és záróvonalon minden jelzés nélkül megfordulnak utánam jön, majd igazoltatnak kicsit se fura... Mért nem az elöte haladó autót vagy azt a több tucatot állították meg aki azidáig szembe ment velük...
Miért csak akkor állítanak meg mikor a céges, fel fóliázott autómmal vagyok amiről felismernek... Amikor olyan autóval megyek el mellettük amiről nem tudják hogy én vagyok le se szrnak...
Új hozzászóló vagyok és nem az előzőek egyike:
"Te is tisztába vagy vele hogy ezt soha senki nem teszi meg."
Attól még a KRESZ érthetően leírja, hogy minden elindulás előtt ellenőrizd. Nem a szokásjoggal és másokkal kell takarózni, hogy márpedig más sem. Valóban más sem, de lehet annak nincs kiégve vagy épp nem jön szembe a rendőr. Amúgy ha jogszerűtlennek ítéled az intézkedést tehetsz panaszt. Ha pedig a helyszínen nem ismered el a szabálysértést - gondolok itt a 7mm profilmélységre -, akkor feljelent és szabálysértési eljárásba bemutatod, hogy 7mm nem kopott.
Az üldözési mániára pedig annyit, hogy van olyan 50-60 éves aki mondja most először állította meg rendőr, de van olyan fiatalok 20-21 évesek akikkel havi 1x összefutok legalább álló ellenőrzésbe. Vannak olyan járművek amikre többször ránézek mert rögtönzött szabálysértő (lejárt műszaki, kgfb hiánya és más egyéb műszaki problémák). A te leírásodban lehet benne van az, hogy kinézett téged, de ha nincs mit "rejtegetned" akkor nem tud büntetni. A gyötrelmes perceket pedig ki kell bírnod, hiszen amíg csak ellenőriz addig jog- és szakszerű lesz. Ha pedig valami bírsággal nem értesz egyet, akkor ne írd alá a helyszínen. Ha a helyszínen aláírod, akkor elismered az elkövetett szabálysértést, ha pedig igaza van akkor el kell fogadnod.
"Féklámpát hogyan szoktad minden indulás elött ellenőrizni?"
Ha valaha az életben vettél részt KRESZ - oktatáson, akkor tudnád, hogy ez a TE DOLGOD MÉG ELINDULÁS ELŐTT.
B@szki, találd ki hogyan ellenőrizd! Legyél kreatív!
"Te is tisztába vagy vele hogy ezt soha senki nem teszi meg."
Ettől még előírás, hogy MEG KELL TENNED!
Meg másnak is.
Nem érv, hogy "más se csinálja".
Őket éppen úgy kiveszik a forgalomból és büntethetnek is, ha nem ég a lámpa.
Hogy ez veled történt meg, az a te bajod.
Nagyon elfogultnak kell lenni ahhoz hogy erre azt mondja valaki hogy véletlen.
A leírtak alapján tök egyértelmű hogy miért történik. Főleg hogy évekig sose állítottak meg, most pedig heti szinten. Na meg a záróvonalas sztorinál teljesedik ki a történet.
De én is csak azt tudom tanácsolni mint a 5. válaszoló. Ha nincs probléma, nem tud mibe belekötni. Max szondáztat és mehetsz tovább, de egy idő után ezt is megfogja unni, hidd el.
Ahogy olvasom idáig is csak tényleg minimális dolgokba kötött bele és büntetett mert másba valószínűleg nem tudott.
Persze egy normális rendőr ezekért nem fog büntetni, főleg egy új gumi miatt, na meg ha a 3ból 1 féklámpa kiég se kéne büntetni.
6.os kommentelőt azért megnézném ahogy minden indulás elött hogy ellenőrzi. Gondolom 20 kilos téglát tesz a fékpedálra, amit hordoz magával és igy ellenőrzi minden alkalommal...
"7: igen, 20 kgos tegla, plusz arra pazarolja a draga idejet, hogy a kocsijat nezegesse minden indulas elott 2-3 percig "
Igen, arra!
Ha egyszer ez az előírás, akkor ez.
Ha ennyire nem bírod a szabályokat, akkor járjál gyalog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!