Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit csinálna a rendőrség, ha...

Mit csinálna a rendőrség, ha "eltűnnék" itthonról?

Figyelt kérdés

Van egy olyan tervem, hogyha már nem bírom tovább a szenvedést (maga az élet), akkor szó nélkül eltűnnék itthonról, nem vinnék magammal se telefont, se semmilyen lekövethető, helymeghatározós, internetelérős eszközt, csak pénzt (amin tudok venni jegyet buszra és vonatra), meg még 1-2 más cuccot egy táskában.

Mivel mamahotelben élek, ezért nagyon feltűnő lenne, ha eltűnnék itthonról. Sajnos elkövettem azt a baklövést, hogy elmondtam anyámnak ezt a tervemet, aki azt mondta (és meg is tenné, ismerem), hogy szólna a rendőrségnek, hogy keressenek meg, mint eltűnt személy.

A lényeg, hogy nyugalomban, egyedül szeretnék meghalni a természetben, az utolsó dolog, amit életemben szeretnék átélni, az egy pár napig tartó állapot, amikor nincsenek se kötelességeim, se felelősségeim, nem kell aggódnom, el vagyok zárva a civilizációtól, stb.

Ez addig menne, amíg éhen vagy szomjan nem halok, vagy esetleg megfagyok, valami állat szétmarcangol, stb (tehát amíg túlélem a szabad ég alatt élelem nélkül), mindegy, életem legnagyobb vágyát szeretném átélni, majd kimúlni, megszabadulni minden szenvedéstől.

Nos, az érdekelne, ha anyám tényleg bejelentene, mint eltűnt személy, akkor mit csinálna a rendőrség? Ha elkezdenek keresni, aztán megtalálnak, akkor mi lesz? Rákényszeríthetnek, hogy üljek be a rendőrautóba, és bevisznek valahová (vagy haza)? Vagy csak egyszerűen szólnak anyámnak, hogy megtaláltak, aztán békén hagynak? Mivel jogilag nagykorú vagyok, gondolom nem mondanák el anyámnak, hogy "megtaláltuk a fiát xy helyen", vagy igen?

Vannak ötleteim, hogy hová mennék, aztán folyamatosan barangolnék, aludnék valahol a szabad ég alatt, vagy ahol tudok, aztán majdcsak összesek valahol, ha már nem bírom étlen-szomjan, ez a terv.

Csak ugye az a kérdés, hogy a rendőrség mennyire húzná keresztbe a számításaimat, ha esetleg megtalálnak... Ha nem viszek magammal igazolványt, akkor azért tuti bevinnének valahová azonosítani, ha meg viszek magammal igazolványt, akkor meg attól tartok, hogy erőszakkal hazavinnének (bár nem tudom, hogy nagykorúval csinálnak-e ilyet).

jan. 2. 22:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
8-9 éve volt egy győri lány, aki szintén kiment az erdőbe a téli mínuszokban, aztán a kihűlt testét vadászok találták meg, de csak jóval az eltűnése után. Nagy erőkkel keresték pedig, önkéntesek bevonásával is. Aztán ott volt VV Anett, aki egy teaszeánszról szaladt el több kilométert, miközben összevissza hallucinált, aztán leesett valahonnan, összetörte magát és nem tudott mozogni. Őt egy munkás találta meg, aki épp kapálni tartott a szőlőbe. Így is több mint egy napig volt segítség nélkül, az volt a szerencséje, hogy akkor jó idő volt.
jan. 3. 21:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Neked segítség kell... úgy értem szakorvosi segítség.

Kis hazánkban bírói végzés kell, ahhoz, hogy - jogilag - eltűnt legyél.

Ennek azonban vannak feltételei.

A holtnak nyilvánítási eljárás szabályait kell alkalmazni az eltűnési eljárásra.

Ahhoz, hogy - rendőrségi bejelentés után - eltűntként kezeljenek, és kiadják a körözésedet, kell némi feltétel :

- a bejelentéstől számított 24 óra elteltével sem derül ki a tartózkodási helyed.

- A körözés keretében az adatgyűjtés nem vezet eredményre.

(senki nem tud rólad semmit, nincs semmilyen nyoma a létezésednek, mert nem telefonálsz, nem chat - elsz, email - ezel senkivel, közösségi hálón sem vagy rajta, nincs semmilyen bankkártyaköltésed, amin nyomon lehet követni a mozgásodat...)

A lényeg, hogy az eltűnésed nem magyarázható ésszerűen sem a foglakozásodra, sem az életviteledre vagy a személyi körülményeidre és semmilyen adat nem utal az életben létedre.

jan. 4. 11:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább egy kis (=sok) pálinka kell a kérdezőnek, az jó mindenre, még a lelki gondokat is orvosolja.
jan. 4. 13:02
 14/18 A kérdező kommentje:

#11 lényegében a győri lányéhoz hasonló tervem van, remélem, hogy pontosan úgy is fog alakulni.

#12 mondtam már, de mondom még egyszer: Nem, nem kell semmilyen segítség, mert nekem olyan dolgok okozzák a problémát, amire nekem nincs ráhatásom, segítséggel sem lenne.

Ezt a kérdésemet is linkeltem már, de linkelem újra: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Itt bővebben leírom, hogy mi a probléma. Nem lehet megoldani.

#13 hiába, az csak addig tart, míg ki nem józanodom. Vagy legyek berúgva folyamatosan? Életem végéig inni folyamatosan, na annak sincs több értelme, mint a kérdésben említett tervemnek...

jan. 4. 19:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Ja, egyébként, még a #12 válaszára:

Sejtettem, hogy a telefonálás, az online jelenlét vagy bankkártya használat lenyomozható, ezért is tervezem úgy, hogy ne legyenek nálam ilyen eszközök.

Ha esetleg holtnak nyilvánítanak, de aztán előkerülök élve, akkor mi lesz?

Úgy fogok élni tovább, hogy nem létezek majd, mint magyar állampolgár? Tehát úgymond megszűnik az összes jogom/kötelességem, amíg be nem jelentem, hogy "visszatértem"?

jan. 4. 19:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha előkerülsz a holtnak nyilvánítás után, akkor a téged érintő, az addig beállt jogkövetkezmények semmisek.

Vagyis a megszűnt tartozásod továbbra is fennáll, az ellened folyt megszűntetett eljárásod tovább folyik...

jan. 4. 19:55
 17/18 anonim ***** válasza:

"mert nekem olyan dolgok okozzák a problémát, amire nekem nincs ráhatásom, segítséggel sem lenne"

Pont emiatt kell a segítség.

És azt mégis honnan veszed, hogy segítség se érne semmit?

Pszichiáter is vagy?

jan. 4. 19:58
 18/18 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, mégis csak azt ajánlom, hogy olvasd el Popper Péter könyvét. Természetesen a könyv nem az öngyilkossági lehetőségek módszeres számbavételével foglalkozik, hanem a te linkelt problémáddal is. Sokat segítene, ha megértenéd, mit jelent felnőttnek lenni...
jan. 4. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!