17 és fél évesen elmehete úgy itthonról hogy a szüleim nem egyeznek bele?
Figyelt kérdés
nyár van és mint minden fiatal én is szeretnék menni szórakozni és jól érezni magam a párommal. de édesanyám nem egyezik ebbe bele . azt akarja hogy mindig itthon legyek . de én nem szeretnék . szóval ha ugy megyek el hogy ő nem egyezik bele akkor küldhet utánam rendőrt ? mivel a párom már elmúlt 18 neki ebből lehet bármi féle baja mármint a rendőrséggel ?2016. jún. 3. 13:24
1/15 anonim válasza:
Ha jól tudom nem mehetsz el, elvégre ők felelnek érted, de azt nem tudom, hogy ez személyi szabadság korlátozásának számít-e, ha nem engednek sehova. Szerintem igen, de kijavítanak ha nincs igazam.
2/15 anonim válasza:
Mit mond, miért nem akar elengedni? Tuti van más megoldás is mint hogy csak úgy lelépj. Ha én ezt csinálnám szó nélkül, biztosan még szigorúbban fognának utána. Teljesen jogosan. Próbáld meg jobb belátásra bírni inkább anyukádat, mert ezzel a hátbatámadással csak még rosszabb lesz a viszonyotok. És nyilván nála laksz még, én nem reszkíroznám.
3/15 anonim válasza:
A párodnak nem lehet belőle baja, anyád pedig küldhet utánad rendőrt, de nyilván nem fog, főleg ha legalább sms-ben, stb. tájékoztatod arról, hogy hol vagy és mit csinálsz és remélem nem napokra akartok lelépni, bár azt is megérteném, nagylány vagy már. A rendőrségnek azért ennél komolyabb dolgokkal kell foglalkoznia, mint, hogy egy majdnem nagykorú lány a nagykorú barátjával közös programot csinál.
4/15 anonim válasza:
Igen elmehetsz, de azon ne csodálkozz utána, ha lecserélik a zárat mire hazaérsz, vagy csak nemes egyszerűséggel megvonják az anyagi támogatást csak a törvény által kötelezőket fizetik: ruha, akár turis is, főtt étel(bármilyen nem kell minőségi, de még az se hogy te szeresd) fűtés, áram(nem internet) plusz melegvíz, meg az iskoláztatásod(nem fizetős szakma) és nem kell adniuk szórakozásra, márkás ruhára, telefonfeltöltésre se.
5/15 A kérdező kommentje:
ezerszer probáltam már anyával ezt megbeszélni .de semmi sem hatásos . nem ért meg bármit mondok .. nem szeretnék neki fájdalmat okozni azzal h csak ugy lelépek ..de nem ért meg engem .az indok pedig az hogy igazábol nincs indok h miért nem mehetek .. csak annyi h ő azt szeretné h itthon legyek
2016. jún. 3. 13:41
6/15 anonim válasza:
Én lelépnék.
Ha bármely fenn említett módon megbosszulnák,akkor örökre.
Ha irányítani és őrizni akarnak valamit vegyenek kutyát,vagy emberméretű babát.
10 évesen nem kellett megkérdeznem,hogy hova megyek. Nemhogy majdnem 18. Akár másik országba is mentem nem volt gond.
A légy itthon időre is elkerült. Hála mindennek.
8/15 anonim válasza:
Barátnömmel is ezt csinálják csak ö már 21 éves ... ha lelép csak ront a helyzeten . Én is inkább beszélni probálnék vele hátha .
9/15 anonim válasza:
18 eves vagyok, es engem sem engedtek el 18 alatt egyedul a baratokkal hosszutavra. Azt nem irtad, hogy megis hany naprol lenne szo (ha igen, nem vettem eszre, bocsi).
Azt tanacsolom, hogy semmikepp se menj el, ha nem engednek, mert ez csak olaj a tuzre. Adj nekik idot, es probald meg lazitani oket
10/15 anonim válasza:
Szerintem 17 évesen már nem kell engedélyt kérni, csak tájékoztatni a szüleidet hogy mész és mikor jössz. Tehát felöltözöl "Anya, megyek XY-al koncertre, majd jövök este 11-kor". Valahogy így, és mész. Rendőröket ha hívná sem csinálnának semmit, mert ilyesmivel nem foglalkoznak, mivel nem vagy veszélyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!