Miért nem lehet, vagyonőri vizsgákkal kapcsolatban vizsga kérdéseket,válaszokkal kapni könyvben?Szintén hiányolom a C D gépjármű kategóriában a GKI vizsga kérdéseket válaszokkal,Ezek nagyon sokat segítenének a vizsgákra felkészülését.
Sok szerint, nagyon szigorúak ezek a vizsgák, rengeteg személyt pótvizsgára köteleznek, ami bizony borsos árakon vannak.Pl vagyonőrök már egyszer vizsgáztak, de öt évente új vizsgát kell tenniük, a Tanúsítványért. És a fizetések nem e szakmára vannak megállapítva. Pl 900 Ft/ órabér az ugye, nem lenne járható, mégis a vagyonőr társadalom rá van erre kényszerítve.Meddig még?
A másik a gépkocsivezetők autóbuszvezetők már egyszer megszerezték a jogsijukat, azzal ma már nem vezethet gépkocsit autóbuszt, kell hozzá a GKI vizsga, az elektronikus soförkártya, az adott gépjárművekre a PÁV vizsgák, ezek horibilis összegekbe kerülnek. És kb 72% a pótvizsgára szorul.Miért nem lehetséges vagyonőri ismeretekből vizsgakérdéseket a válaszokkal könyv formában kapni?
A GKI vizsgákkal kapcsolatban is lehetne szakkönyveket könyv formájában kapni, akkor sokan eredményesebben feltudnának készülni a vizsgára mint így nélküle.
A vagyonőri vizsgáknál konkrétan lediktálják a választ. Sosem halottam még bukásról. Amikor én vizsgáztam pár éve, volt olyan, aki csak vizsgázni jött be, 0 tudása volt és 5-ös eredménye lett, miközben sok stréber csak 4-est kapott. Érthetetlen az egész, nincs köze a valóságnak az eredményhez.
A jogosítvány szigorúbb, de van belőle könyv, nekem is volt GKI könyvem. Aki megbukik nem érdemli, hogy vezessen járművet. A legkönnyebb vizsga a GKI az egészben. Full logikus kérdések vannak, amiket használni és tudni kell. Tachográf, munkavédelem, árulekötözés, a vezetés fizikája és járműismeret... A kifejtős rész is egyszerű. Nehogy gondot okozzon egy sofőrnek az, hogy tudni kelljen milyen okmányokat kell magánál tartani, megtervezni egy utat, a fogyasztást, vezetési időt számolni, vagy hogyan kell ellenőrizni egy buszt, vagy a légféket. A GKI az a szakma, illik tudni.
A PÁV-ról beszélni sem érdemes. Én PÁV 2őt csináltam, egy egészséges embernek ez sem jelenthet semmilyen gondot, ezekre mentség sincs, ha nem sikerül, annyira semmilyen vizsga.
Vagyonőri vizsgánál nincsen felkészítés személyesen, tehát semmit sem diktálnak le. Amikor a jelentkező befizeti a 10600 Ft összeget, megkap egy internetes kodot, amit megnyitva feltudna készülni, vannak jogikérdések, szakmai gyakorlati kérdések, amelyeket gyakorlatban egyetlen vagyonőr sem alkalmaz. Ja és kevés a felkészülési idő is.
A GKI vizsga az öt témából áll, és tesztlapokat kell kitöltögetni egy tesztlap kitöltése 40 kérdésből áll. A vizsgán semmilyen segítséget nem kap a vizsgázó fél. Pl egy nyugdíjas embernek Aki az életét autóbusz vezetéssel töltötte, balesete sem volt, mi a túrónak ilyen hülyeségeket végig csinálni?Persze a pótvizsga is komoly 100 ezrekbe kerül.Én másoktól hallottam azt hogy sokakat meghúznak a vizsgákon. Na ez eltántoríthatja azokat akiknek ilyen vizsgákat kellene tenniük, mert ha nem sikerül, a mai koldulós helyzetünkben senki sem fog pótvizsgára menni, mert esetleg nincsen pénze befizetni a pótvizsga árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!