Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nem lehet, vagyonőri...

Miért nem lehet, vagyonőri vizsgákkal kapcsolatban vizsga kérdéseket,válaszokkal kapni könyvben?Szintén hiányolom a C D gépjármű kategóriában a GKI vizsga kérdéseket válaszokkal,Ezek nagyon sokat segítenének a vizsgákra felkészülését.

Figyelt kérdés

Sok szerint, nagyon szigorúak ezek a vizsgák, rengeteg személyt pótvizsgára köteleznek, ami bizony borsos árakon vannak.Pl vagyonőrök már egyszer vizsgáztak, de öt évente új vizsgát kell tenniük, a Tanúsítványért. És a fizetések nem e szakmára vannak megállapítva. Pl 900 Ft/ órabér az ugye, nem lenne járható, mégis a vagyonőr társadalom rá van erre kényszerítve.Meddig még?

A másik a gépkocsivezetők autóbuszvezetők már egyszer megszerezték a jogsijukat, azzal ma már nem vezethet gépkocsit autóbuszt, kell hozzá a GKI vizsga, az elektronikus soförkártya, az adott gépjárművekre a PÁV vizsgák, ezek horibilis összegekbe kerülnek. És kb 72% a pótvizsgára szorul.Miért nem lehetséges vagyonőri ismeretekből vizsgakérdéseket a válaszokkal könyv formában kapni?

A GKI vizsgákkal kapcsolatban is lehetne szakkönyveket könyv formájában kapni, akkor sokan eredményesebben feltudnának készülni a vizsgára mint így nélküle.

tegnap 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:

A vagyonőri vizsgáknál konkrétan lediktálják a választ. Sosem halottam még bukásról. Amikor én vizsgáztam pár éve, volt olyan, aki csak vizsgázni jött be, 0 tudása volt és 5-ös eredménye lett, miközben sok stréber csak 4-est kapott. Érthetetlen az egész, nincs köze a valóságnak az eredményhez.

A jogosítvány szigorúbb, de van belőle könyv, nekem is volt GKI könyvem. Aki megbukik nem érdemli, hogy vezessen járművet. A legkönnyebb vizsga a GKI az egészben. Full logikus kérdések vannak, amiket használni és tudni kell. Tachográf, munkavédelem, árulekötözés, a vezetés fizikája és járműismeret... A kifejtős rész is egyszerű. Nehogy gondot okozzon egy sofőrnek az, hogy tudni kelljen milyen okmányokat kell magánál tartani, megtervezni egy utat, a fogyasztást, vezetési időt számolni, vagy hogyan kell ellenőrizni egy buszt, vagy a légféket. A GKI az a szakma, illik tudni.

A PÁV-ról beszélni sem érdemes. Én PÁV 2őt csináltam, egy egészséges embernek ez sem jelenthet semmilyen gondot, ezekre mentség sincs, ha nem sikerül, annyira semmilyen vizsga.

tegnap 15:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Vagyonőri vizsgánál nincsen felkészítés személyesen, tehát semmit sem diktálnak le. Amikor a jelentkező befizeti a 10600 Ft összeget, megkap egy internetes kodot, amit megnyitva feltudna készülni, vannak jogikérdések, szakmai gyakorlati kérdések, amelyeket gyakorlatban egyetlen vagyonőr sem alkalmaz. Ja és kevés a felkészülési idő is.

A GKI vizsga az öt témából áll, és tesztlapokat kell kitöltögetni egy tesztlap kitöltése 40 kérdésből áll. A vizsgán semmilyen segítséget nem kap a vizsgázó fél. Pl egy nyugdíjas embernek Aki az életét autóbusz vezetéssel töltötte, balesete sem volt, mi a túrónak ilyen hülyeségeket végig csinálni?Persze a pótvizsga is komoly 100 ezrekbe kerül.Én másoktól hallottam azt hogy sokakat meghúznak a vizsgákon. Na ez eltántoríthatja azokat akiknek ilyen vizsgákat kellene tenniük, mert ha nem sikerül, a mai koldulós helyzetünkben senki sem fog pótvizsgára menni, mert esetleg nincsen pénze befizetni a pótvizsga árát.

tegnap 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!