Ha a rendőr hozzám jön be, hogy előállítson, de kiderül hogy ez tévedés mert rossz címre jött és valójában másik személyt keresnek, akkor ezt hivatalosan lehet kifogásolni?
Állandóan basztatjuk a rendőröket, hogy soha nem tesznek semmit, a kérdező ékes példája miért nem.
“ de ha éjjel vertek volna fel álmomból akkor ennek következménye lett volna, mert nem korlátlan a rendőr "hatalma" sem, és nem vegzálhat ártatlan állampolgárokat,”
Ha éjszaka felkeltenék, akkor úgy földhoz vágná magát, hogy azonnal panaszt tenne. Most belegondolok, hogy szerencsétlen rendőr végezni akarja a munkáját, véletlenül rossz helyre kopog be és ezért meghurcoltatja egy ilyen kretén. Hát többet biztos, hogy sehova nem kopognék be, hanem azonnal azt írnám jelentésbe, hogy nem volt otthon.
Szerintem tökéletesen leírja a kérdező, hogy miért “beszarik” a rendőrök. Mert egy ilyen marhaságon, hogy neki éjszaka fel kell kelni rögtön hisztizne.
És ha szétnézek a társadalomba rengeteg ilyen idióta van. Ha mással történik valami, akkor én nem láttam semmi, én nem mondok semmit, hozzám ne jöjjenek, én megyek be tanúskodni, ne kopogjanak hozzám. De ha velem történik valami, akkor a rendőrség hogy hogy nem talál tanúkat?
Ember…tényleg így földhöz csapna, ha egy rendőr véletlenül hozzád kopogna be, hogy annak biztos következménye lenne?😂
“ Egyébként ti hogy kezelnétek ezt?”
Egy normális, stabil ember konkrétan szerintem lesz*rná, max elmesélné a haveroknak hogy a hülye rendőrök rossz helyen kopogtattak. Ennyi.
Ez egy tipikus hisztizős kérdés.
Kérdező, legközelebb a postást is feljelented ha hozzád dobja be a szomszédod levelét véletlen? Vagy megtámadsz valakit az utcán mert összekevert egy ismerősével és rád köszönt?
Mégis mennyire kell hülyének lenni egy ilyen kérdéshez?
Miért akarnád te feljelenteni a rendőrt? Mert bekopogott?
Szó nincs semmiféle feljelentésről, nem voltam otthon, már írtam. Azért ha ez valóban veletek történt volna, nem tudom tényleg ezeket írtátok volna amit most. Szerintetek ez a tévedés belefér, látom szinte repesnétek az örömtől hogy véletlenül hozzátok ment volna szegény rendőr. :DD
Vagy esetleg zsaruk válaszoltak a kérdésre?
“ Szerintetek ez a tévedés belefér, látom szinte repesnétek az örömtől hogy véletlenül hozzátok ment volna szegény rendőr.”
Nem. Nem repesnék az örömtől. Biztos elmondtam volna magamban egy bazdmeget. De azért, mert véletlenül bekopogtak hozzád nem érzed picit túlzásnak ezt:
“ ha éjjel vertek volna fel álmomból akkor ennek következménye lett volna, mert nem korlátlan a rendőr "hatalma" sem, és nem vegzálhat ártatlan állampolgárokat”
Mindenki morcos lenne ha éjszaka felkeltik, csak a normális épeszű ember ezen nagyjából 5 perc után tovább lép, nem pedig annyira felhúzza magát, hogy kérdést írjon ki róla, meg következményeket akarjon.
7-es vagyok. Szerintem két dolog miatt fogadható el.
1. Az, hogy nem tudok olyan munkát mondani, ahol ne hibázott volna már ember. Emberek vagyunk, a rendőr, orvos, utcaseprő is. Mindenki hibázik. Nyilván, a hibák után felelősséget is kell vállalni, de azért egy rossz helyre kopogás az én véleményem szerint még messze nem ez a kategória.
2. Emelett nyilván ott van, amit te mondassz, bár szerintem ez magánérdek, is. Én tisztességesen élek. Ezért én azt szeretném, hogy egy jól működő, hatékony rendőrség lenne Magyaroszágon. Jelenleg mindenkinek több joga van mint a rendőröknek, mindenért felnyomják a rendőröket, ha nincs rajtuk sapka máris végük.
Ezért inkább úgy vannak, hogy a minimumot csinálják(nyilván vannak kivételek) mert minél kevesebb a konfrontáció annál kevesebb a probléma lehetőség.
Nyilván, nem azt szeretném, hogy Magyarországon teljhatalmú rendőrök legyenek akik kényük kedvükre rúgnak be ajtókat meg vernek meg embereket.
Kompetens és jogkörrel felruházott rendőrségre lenne szükség.
Az első válasz is az enyém és tartom magam hozzá. Az a baj, hogy kialakult ma Magyarországon, több indok miatt is ez a én nem segítek a hatóságnak de nekem segítsen mindenki. És ezt szépen el is fogadtuk. A rendőrség is alkalmazkodott ehhez, azzal a reakcioval, ha nincs egyértelmű bizonyíték, akkor egy átlagos ügyet meg is szüntetnek, mivel senki nem tanúskodik, senki nem segít a hatóság meg közli, köszönjük minden jót.
Nyilván ez egy utópia, ahol a rendőrség egy cukormázos hely ahova mindenki örömmel megy be, mindenki segít a rendőrök pedig kedvesek és tálcán hordoznak mindenkit és bármit bejelentessz már másnap hívnak, hogy mindent megtaláltak.
De szerintem ma jelenleg ez a kapcsolat eszméletlen rossz, ha csak megnézed magad is kérdező. Te is érzed, picit túl toltad. De a társadalmi helyzet ezt alakította ki benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!