A filmekben a nyomozó előhúzza a pisztolyát, maga elé tartja és elkezdi átvizsgálni a bűnöző lakását. Van ennek értelme? Nem kellene előtte csőre tölteni?
Ok.
De ez konkrétan ökörség, vagy sem?
Úgy tudom, nem szokás csőre töltött pisztollyal járni. Ha meg csak kiveszi a "hatóság" a láthatóan nem forgótáras pisztolyt a tokból és célra tartja, akkor a "fel a kezekkel" voltaképpen egy blöff.
Egy nem forgótáras pisztolyt a rendőrök csőre töltve hordanak a tokban? Biztos ez?
"Egyszerűen csőre tölti, feszteleníti, majd elrakja."
Viszont sokszor van olyan jelenet is, hogy a rendőrt/nyomozót felfüggesztik. A fegyver átadása előtt kiveszi a tárat és megnézi a töltényűrt. Mindig üres. Sosem ugrik ki belőle a csőre töltött lőszer.
Látom, kérdező, sikerült a lényeget megfognod egy filmen, ha ilyenek foglalkoztatnak....
Ne a filmekből tanulj!!!!
Nem a valóság!
Több száz ingatlant vizsgáltam már át eddigi szolgálatom alatt, úgy, hogy jelen volt a terhelt is......nemhogy nem töltöttem csőre a fegyvert, de még elő se vettem!
Na ehhez mit szólsz?
A töltés - ürítés - nek van egy sorrendje. Ha átadod (leadod) vagy elrakod a páncélba a fegyvert, ezt el kell végezni.
".....nemhogy nem töltöttem csőre a fegyvert, de még elő se vettem! Na ehhez mit szólsz? "
Azt, hogy ez nem a kérdésemben leírt helyzet. Ha nem vetted elő a fegyvert, akkor nyilván nem is töltötted csőre.
Kérdező!
"Azt, hogy ez nem a kérdésemben leírt helyzet."
De az.
Csak Te kiragadott részleteket értelmezel kedved szerint az egészből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!