Mi az elfogadott formája az iratbetekintési kérelemnek/indítványnak? (epapir.gov.hu-n keresztül adnám be a nyomozó hatóságnak)
Ez volt az előző posztom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__rendorseg__12756336..
Ez egy büntetőügy, amiben személyesen négy hónappal ezelőtt hallgattak ki. Gondolom, nem írhatom h "Sziasztok! A ''B./1111/2222/33.'' gyanúsítottjaként szeretém megtekinteni az ügyem iratait, úgy értem amiben ti nyomoztok/vagy nyomoztatok. Küldjétek már át itt, legyetek szívesek, ami eddig van, hadd lássam én is! Köszike"
Kérdező!
Ez nem így megy.
Csak azt az iratot ismerheted meg nyomozati szakban, aminek az ismerete nem ellentétes a nyomozati érdekekkel.
Erről az előadó nyomozó dönt.
Ha 4 hónapja gyanúsítottak meg, akkor a kapcsolattartás elektronikus.
Nincs védőd? Akár kirendelt?
"Tisztelt Nyomozóhatóság!
A ... számú büntetőeljárásban gyanúsítottként kihallgattak. A Be. 39. § (1) bekezdés j) pontjára tekintettel kérem biztosítsák számomra, hogy terheltként az eljárás ügyiratait – e törvényben meghatározott kivételekkel – teljes terjedelmében megismerjem.
Tisztelettel:
Gipsz Jakab"
Be.:
A terhelt és a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy jogai és kötelezettségei: Be. 39. §
Eljárás ügyiratainak megismerésének szabályai: Be. 100. §
Szívesen!
Remélem nem lett udvariatlanabb...
Pl. ha elektronikusan kérted, akkor számolhatsz a lepattintásra. Ha nem, akkor csak annyi kis szívatást kapsz, hogy bent telefonoddal fényképezheted végig az összes oldalt (miközben az összes elektronikusan keletkezik, így pár gombnyomással tudnák küldeni).
101. § (1) ... A megismerési jog a nyomozás befejezéséig az eljárás érdekeire figyelemmel korlátozható. A megismerés korlátozása ellen nincs helye jogorvoslatnak.
"Pl. ha elektronikusan kérted" megfogalmazásom félreérthető, pontosítom:
"Pl. ha az ügyiratok elektronikus megküldését kérted"
Kötelező válaszolniuk?
Csak mert eddig semmi reakció.. sehol nem kerestek.
Komolyan. Mi van ha nem reagálnak? Merthogy ez történik. Két hete írtam nekik, de semmi válasz, sehol.
Egyáltalán, foglalkoznak azzal amit epapíron beküldenek nekik? Merthogy a vallomást is ott küldtem hónapokkal ezelőtt, de arra sem reagáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!