Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha valaki elállja az utamat,...

Ha valaki elállja az utamat, nem enged tovább, akkor megüthetem, vagy félre lökhetem?

Figyelt kérdés
Ez a személyi szabadság korlátozása, ami bűncselekmény.
nov. 15. 18:52
1 2
 11/20 árokpart ***** válasza:
Ha nem hivatalos személy intézkedés céljából, ha nem közfeladatot ellátó személy intézkedés céljából vagy pl. nem biztonsági őr egy üzletben, kórházban intézkedés céljából, ha ezek közül egyik sem áll fent, akkor ezeken kívül minden további nélkül félreállíthatod az utadból. Amiket felsoroltam csak azok állhatják jogosan el az utadat és abból az okokból.
nov. 15. 22:34
 12/20 árokpart ***** válasza:
2-es Hivatalos, közfeladatot ellátó személyen kívül egy átlagemberhez való sima hozzáérés az égadta egyvilágon semmit nem valósít meg.
nov. 15. 22:37
 13/20 A kérdező kommentje:

11.: Tehát ha jogosan van ott.

De ezeknek a fogykosoknak ezt magyarázhatod. Még ilyen hülyeségeket, hogy a stop tábla eltudja állni az utat, ilyen erővel a fal is elállhatja az utat.

Még ha nem lennének ilyen buták, ostobák és bunkók, akkor elnézném az okoskodásukat, de így ez eléggé szánalmas.

Most írod, hogy félreállíthatom az utamból, előbb meg arról magyaráztak, hogy nem érhetek hozzá, akkor most valaki hülye, és szerintem nem te!

nov. 15. 22:38
 14/20 árokpart ***** válasza:
Kérdező! Lökni nem szabad mert megsérülhet, de félreállíthatod.
nov. 15. 22:38
 15/20 árokpart ***** válasza:
13-as Kérdező! Természetesen kultúráltan bántalmazás nélkül félreállíthatod. Az itteni válaszolók többsége legtöbbször gyerekek vagy tinik akik menőzni és okoskodni akarnak.
nov. 15. 22:40
 16/20 A kérdező kommentje:

15.: Ez így van, és jó hogy van valaki, aki nem segg hülye :)

Ha pl. megyek a folyosón, és elállják az utamat, nem tudok hazamenni, akkor lökni sem szabad, ha a félreállítás nem megy? Vagy ott vannak Amerikában azok, akik lefoglalják az utakat, na azokon a videókon igen jót röhögök, amikor az ilyen véglényeken áthajtanak. Nekem is a technikumba az osztálytársaim ott álltak a parkoló útján, és látták, hogy jövök, de azt gondolták, hogy majd becsicskulok nekik, és percekig várok, amíg arrébb nem méltóztatnak menni, vagy meg majd illedelmesen megkérem őket, hogy ugyan hadd használjam már az utat, na az lett a vége belőle, hogy félre ugráltak :D

nov. 15. 22:44
 17/20 árokpart ***** válasza:
3-as Ennek semmi köze az önbíráskodáshoz.
nov. 15. 22:57
 18/20 árokpart ***** válasza:
41%
Nem is értem, hogyan lehet ekkora butaságokat kitalálni. Egy valódi rendőrőrsön az életben kinevetnék aki hagyná magát és nem próbálná félreállítani aki elállja az útját. Hiába ez a GYK fórum egy alternatív világ.
nov. 15. 23:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Attól függ, ki és miért állja el az utadat.

Biztonsági őr, személy és vagyonőr, rendőr, katona - ha szolgálati, illetve őrző - védő feladatot lát el - jogosan teszi.

Ha ekkor félrelököd őket - amit egyébként nem tudnál - akkor nagyon rosszul jársz a későbbiekben.

A hivatalos (közfeladatot ellátó) személy elleni erőszak miatt felelhetsz, ha más nincs.

Dk -s!

"Mert attól a pillanattól, hogy akár csak a kezét a válladra teszi, már testi sértés. Feltéve hogy azt állítod, hogy "fájt". A testi épségedet sértette, előállt a jogos védelmi helyzet feltétele."

Ember! Neked elmentek otthonról!!!

Hogy lenne már ez testi sértés?

Hol van ebben a testi sértéshez megkívánt bántalmazás? Mi?

Nem véletlenül kell látlelet az ilyen esetekhez.

nov. 16. 10:17
 20/20 DK-s ***** válasza:

árokpart-nak:

Mivel töröltek pár választ, ezért csak feltételezem hogy nekem reagáltál. (kizárásos alapon)

És ez a válaszom szól #19-nek is.

Tehát a testi sértés törvényi tényállása: "Aki más testi épségét vagy egészségét sérti,"

Ha valaki elállja az utamat, az simán fenyegető magatartás. Ha ezt követően a kikerülési kísérletemre megfogja valamimet, azt ERŐVEL fogja tenni, ami fáj. És az "egészség" fogalmába nem fér bele a fájdalom, tehát az egészségemet veszélyezteti. Jogom van az egészségemet veszélyeztetővel szemben, fizikai erőszakkal fellépni. Persze tekintettel kell lenni az arányosságra. De ha ő erre már komolyan támadni próbálna, jogom lenne nagyon durván szétverni.

További szép napot.

nov. 16. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!