Hogy lehet hogy a nagy tech cégek többet tudnak mint a rendőrség ?
"A nagy tech cégek mint a Facebook, Google, Apple, Microsoft stb szinte minden bűncselekményről tudnak."
Mi alapján állítod ezt?
Mondok egy példát.
A Google pontosan tudja mire keresel rá. Így pl a pedofilokat vagy akár a kábszertermesztőket könnyen ki lehet szűrni
@3 Ezek azért messze állnak még a "minden bűncselekmény" fogalmától.
Egyébként pont ezért ("A Google pontosan tudja mire keresel rá."), mert a lelkes felhasználók ingyen és bérmentve, önként és dalolva szolgáltatnak ki mindenféle adatokat ezeknek a tech-cégeknek - akár tudtukon kívül is a digitális eszközeiken. Mikor merre járnak, mit vesznek, kivel miről beszélnek, stb.
Az USA és közeli szövetségesei most is minden nyugati digitális szolgáltatást totálisan megfigyelnek, kvantumszámítógépekkel, AI-val bányásszák és rendszerezik a felhasználók összes műveletét.
A legszebb az, hogy a felhasználók által legbiztonságosabbnak gondoltakat is, pl. a Signalban 2019-ben a Huawei mérnökei fedezték fel a "hátsó kaput".
2013 körül az akkori megfigyelési eljárásuk ki is szivárgott...
Google: PRISM/US-984XN
Mindegyik ezt csinálja. Az ali is gyűjti az adatokat.
És szerinted az, hogy mire keres rá, az egyenlő a mindent tuddal?
1. Ezeknek a használatával beleegyezel a digitális lekövetéshez. Konkrétan minden terén.
Ezt a rendőrséggel szemben nem teszed meg. Csak úgy, indok nélkül a rendőrség nem nézhet be az otthonodba, az életedbe, gépedbe, telefonodba.
“ A Google pontosan tudja mire keresel rá. Így pl a pedofilokat vagy akár a kábszertermesztőket könnyen ki lehet szűrni”
Világ életemben érdekelt a kriminalisztika, kiemelt bűncselekmények, nevezetes, nagy port kavaró esetek. Az összes nevezetes magyar eltűnésének utána kerestem az interneten.
A te logikád alapján, a Google szerint ez bűnöző vagyok és holnaptól mehetnék a börtönbe, mert ezekre kerestem.
Ez egyszerűen nem így működik.
Olyan butaságot hasonlítasz össze, hogy hihetetlen.
egy házi bombával felrobbantanak valakit Budapesten, és minden létező rám mutat.
A rendőrség átnézi a keresési előzményeimet, és ha én folyamatosan olyan bombáról néztem videót, meg ilyenekre kerestem, akkor felhasználják.
De az csak magában, hogy valaki ilyenre keres, nettó semmi.
Igen. De egy nyugati blokkhoz tartozó országban élő átlagembernek már veszélyesebb az ha saját állama, szövetséges állam figyeli meg, mint ha az oroszok vagy kínaiak.
Hamarosan a gondolatokat műszerekkel is mérni fogják, addig is itt van új adatbányászati lehetőségnek ChatGPT, Gemini, Claude...
Kérdező!
Túl sok CSI: Miami helyszínelőket nézel.
A NET - es rákeresés valamire messze áll a "minden bűncselekményről tudnak" fogalmáról.
Valamit semmilyen bizonyítékod sincs erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!