Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy lehet hogy a nagy tech...

Hogy lehet hogy a nagy tech cégek többet tudnak mint a rendőrség ?

Figyelt kérdés
A nagy tech cégek mint a Facebook, Google, Apple, Microsoft stb szinte minden bűncselekményről tudnak. A rendőrségeknek sokkal kevesebb az infójuk. Ez hogy lehet ?
aug. 29. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Mikről tudnak? nyilván tudsz konkrétumokat.
aug. 29. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:

"A nagy tech cégek mint a Facebook, Google, Apple, Microsoft stb szinte minden bűncselekményről tudnak."

Mi alapján állítod ezt?

aug. 29. 10:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Mondok egy példát.

A Google pontosan tudja mire keresel rá. Így pl a pedofilokat vagy akár a kábszertermesztőket könnyen ki lehet szűrni

aug. 29. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:

@3 Ezek azért messze állnak még a "minden bűncselekmény" fogalmától.

Egyébként pont ezért ("A Google pontosan tudja mire keresel rá."), mert a lelkes felhasználók ingyen és bérmentve, önként és dalolva szolgáltatnak ki mindenféle adatokat ezeknek a tech-cégeknek - akár tudtukon kívül is a digitális eszközeiken. Mikor merre járnak, mit vesznek, kivel miről beszélnek, stb.

aug. 29. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Az USA és közeli szövetségesei most is minden nyugati digitális szolgáltatást totálisan megfigyelnek, kvantumszámítógépekkel, AI-val bányásszák és rendszerezik a felhasználók összes műveletét.

A legszebb az, hogy a felhasználók által legbiztonságosabbnak gondoltakat is, pl. a Signalban 2019-ben a Huawei mérnökei fedezték fel a "hátsó kaput".

2013 körül az akkori megfigyelési eljárásuk ki is szivárgott...

Google: PRISM/US-984XN

aug. 29. 12:06
 6/9 A kérdező kommentje:

Mindegyik ezt csinálja. Az ali is gyűjti az adatokat.

aug. 29. 12:24
 7/9 anonim ***** válasza:

És szerinted az, hogy mire keres rá, az egyenlő a mindent tuddal?

1. Ezeknek a használatával beleegyezel a digitális lekövetéshez. Konkrétan minden terén.

Ezt a rendőrséggel szemben nem teszed meg. Csak úgy, indok nélkül a rendőrség nem nézhet be az otthonodba, az életedbe, gépedbe, telefonodba.

“ A Google pontosan tudja mire keresel rá. Így pl a pedofilokat vagy akár a kábszertermesztőket könnyen ki lehet szűrni”

Világ életemben érdekelt a kriminalisztika, kiemelt bűncselekmények, nevezetes, nagy port kavaró esetek. Az összes nevezetes magyar eltűnésének utána kerestem az interneten.

A te logikád alapján, a Google szerint ez bűnöző vagyok és holnaptól mehetnék a börtönbe, mert ezekre kerestem.

Ez egyszerűen nem így működik.

Olyan butaságot hasonlítasz össze, hogy hihetetlen.

egy házi bombával felrobbantanak valakit Budapesten, és minden létező rám mutat.

A rendőrség átnézi a keresési előzményeimet, és ha én folyamatosan olyan bombáról néztem videót, meg ilyenekre kerestem, akkor felhasználják.

De az csak magában, hogy valaki ilyenre keres, nettó semmi.

aug. 29. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen. De egy nyugati blokkhoz tartozó országban élő átlagembernek már veszélyesebb az ha saját állama, szövetséges állam figyeli meg, mint ha az oroszok vagy kínaiak.

Hamarosan a gondolatokat műszerekkel is mérni fogják, addig is itt van új adatbányászati lehetőségnek ChatGPT, Gemini, Claude...

aug. 29. 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Túl sok CSI: Miami helyszínelőket nézel.

A NET - es rákeresés valamire messze áll a "minden bűncselekményről tudnak" fogalmáról.

Valamit semmilyen bizonyítékod sincs erre.

aug. 31. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!