Ga rendészeti szakközépbe akár menni valaki akkor milyen harcművészeteket fognak oktatni önvédelemórán?
Ha józanul gondolkodsz, akkor nem nehéz kitalálni, hogy egy ilyen területen a hatékonyság az első és nem az, hogy szépen, szabályosan harcművészkedj a terepen. Általában hatékony önvédelmi, ill. (ellen)támadó mozzanatokból ötvöznek össze egy technikát. Sok esetben kell gyorsnak ÉS hatékonynak lenni egyszerre, - nincs idő másra és nem is kell több!
Pontosan csak annyit fognak oktatni, amennyire szükség van a hétköznapi helytálláshoz, - az állam sem hülye, hogy felesleges időt, pénzt öljön abba, hogy egy adott ponton esetleg ellene forduló tagnak mindent is képezzen! Mindenki annyit tud, amire neki van az adott helyen szüksége - és ez a garancia arra, hogy bárkit meg tudnak fogni adott esetben, ha a helyzet úgy kívánja!
Ott nem kimondottan harcművészeti oktatás folyik, kérdező!
Különböző önvédelmi fogásokat oktatnak, átvéve különböző küzdősportokból a technikákat.
Sok mindenből merítenek...pl. jiu jitsu, aikido, judo, vannak box alapok is, és azt hiszem, talán kempo is van egy nagyon-nagyon kevés..
Egy összegyúrt ismeretet adnak át, amiben a hatékonyság a lényeg.
Hát birkózás biztos nincs.
Krav-maga - t, azt nem tudom.
Éppen lehet, hogy bizonyos elemeit átveszik a képzés során.....
Én a tiszti átképzőt csináltam....
Oktatni, oktattak sok mindent, de nekem nem kellett (akkorára már fekete övem volt a hapkido - ból és a I. fokozatom volt a Wing-tsun - ból...) így ezekre járnom.
A többiek mesélték, alél. mutatták nekem, hogy miket tanultak.
Minden harcművészetnek van - valamilyen szintű - önvédelmi eleme, azokból vesznek át dolgokat.
Ugye itt (rendőri munka során) nem a stílus szabályossága, tisztasága a lényeg hanem a hatékonyság.
Ezért is intézkedéstaktika és nem pl. "kevert harcművészet.", mert nem a harc a lényeg, az adott stílusra jellemzően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!