Egyes országokban (pl. Franciao., Olaszo., Spanyolo., Szerbia) miért működik a mai napig csendőrség is a rendőrség mellett párhuzamosan? Jó vagy rossz dolog ez?
Figyelt kérdés
2024. jún. 29. 01:46
2/7 franciasrac válasza:
A rendőrség a városokban van, a csendőrség pedig a vidéken. Nekem ez így jó
3/7 felkelhetetle válasza:
Én Szerbiában nem hallottam csendörségről, pedig onnan származom.
5/7 anonim válasza:
Szerbiában az úgynevezett žandarmerija (zsandarmerija) a belügyminisztérium egy speciálisan kiképzett egysége, amelyet leginkább tüntetéseken, fegyveres akciókban és hasonlóan komplexebb helyzetekben vetnek be, ahol az egyszerű, járőröző rendőrség már kevés volna. Tőlük egyedül a SAJ (SZAJ), a speciális antiterrorista egység a kiképzettebb, viszont az ő feladatuk benne van az egység nevében.
6/7 A kérdező kommentje:
Akkor a žandarmerija nem egy szó szoros értelmében vett csendőrség, hanem egy különleges rendőri alakulat?
aug. 1. 01:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!