Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha tiltott számról hívogat...

Ha tiltott számról hívogat valaki és feljelentem, a rendőrség kiadja a számát/nevét?

Figyelt kérdés
Nem fenyeget, de zavaró

jún. 16. 22:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudják nyomozni.
jún. 17. 07:40
 2/23 A kérdező kommentje:
De ki is adják nekem a tel.számot, nevet? Nem fenyegetett, nem is vettem fel nagyrészt!
jún. 17. 08:49
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem és bem. Ga letiltottál egy számot, a hívás fel sem épül. Nem cseng ki, nem jelenik meg a hívàsinfóban.

A zavaras a magánügyed. Ha zaklat, és feljelentést teszel, ha a gyanú megalapozott, akkor az ügyészsèg kèrheti ki, de nem neked.

Ha arra gondolsz, hogy bem jelenik meg a szám, az ónnagában semmi. Több szolgáltató, intézmény is működik így. A titkosított szàmról hívàsnál sincs szám kiírás.

Jelenleg nem tudom hogyan van, de régebben a kártyás számok eleve tiltva voltak.

jún. 17. 08:56
 4/23 A kérdező kommentje:
Privát számról hívogat. Van h.naponta csak 1-2x, van h.napokig semmi, aztán napjában 15x, akár éjjel is. Feljelentettem zaklatásért. Meg fogják mondani nekem a számát/nevét? Mert gondolom, ki kell nyomozniuk. Ill.csinálnak vele valamit, behívják a rendőrségre stb?
jún. 17. 09:55
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, nem neked kell tudni a számát, hanem a rendőrségnek, ügyészségnek és a bíróságnak. Ha privát szám, honnan tudod, hogy ugyanaz hívogat? Mondjuk a 15 az jó esélyjel egy. Felvetted már valamikor, beszéltetek egymással? Mondtad, hogy ne zavarjon?

Ha bíróságra kerül az ügy, akkor sem kell tudnod a telefonszámot, és tanúskodnod sem biztos hogy kell. A híváslisták elegendőek a bizonyításhoz.

jún. 17. 09:59
 6/23 A kérdező kommentje:

Ok, ezek szerint valószínűleg nem fogom megtudni a kilétét, pedig van gyanúm...

De csinálnak vele valamit?

Mint írtam, nem fenyegetett, csak hívott. De nagyon sokszor. Ez már zaklatás... Ilyenkor behívják? Vagy kap egy figyelmeztető papírt? Vagy ha.abbahagyja, akkor nem is keresik?

jún. 17. 10:04
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok jogász, majd a rendőrök megmondják. Sok tényezőt kell figyelembe venni.
jún. 17. 10:08
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Valakinek esetleg van saját/közeli tapasztalata?

jún. 17. 10:19
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Az általános zavaró magatartások csak akkor büntetendők, ha az elkövetőnek a célja a háborgatással, hogy a sértettet megfélemlítse, vagy magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon. Ennek hiányában a cselekmény nem tényállásszerű, nem valósul meg a zaklatás.
jún. 17. 10:21
 10/23 A kérdező kommentje:
Akkor azt is figyelembe veszik, hogy bár sokszor hívott, még éjjel is, nem szólt bele, ill.legtöbbször fel sem vettem? Egyáltalán csinálnak így vele valamit?
jún. 17. 10:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!